Persoonlijke Presentatie en Uitstraling in 4 maanden

Hoe je als persoon overkomt, communiceert en jezelf presenteert is tegenwoordig belangrijker dan ooit tevoren. Welk beeld hebben anderen van je? En komt dit overeen met het beeld dat je van jezelf hebt? Wat zijn je voornaamste kwaliteiten en hoe kun je deze nog beter naar voren brengen? Hoe kun je je presentatie en communicatie verder ontwikkelen, zodat je persoonlijke effectiviteit nog meer toeneemt?

Deze vragen worden beantwoord in de boeiende training Persoonlijke Presentatie en Uitstraling. Op heldere wijze komen alle aspecten aan bod die van invloed zijn op het effect dat je hebt op anderen, en hoe je die optimaal kunt inzetten.

Resultaat

 • Je bent in staat jezelf beter te presenteren aan je omgeving
 • Je vormt je een beter zelfbeeld en krijgt een helder inzicht in het beeld dat anderen van je hebben
 • Je leert beter samenwerken met anderen en effectiever te communiceren
 • Je bent in staat je persoonlijke doelstellingen met minder moeite te bereiken
 • Je hebt meer inzicht in je eigen kwaliteiten en valkuilen
 • Je vergroot je zelfvertrouwen
 • Je weet welke kleuren en kleding je uitstraling positief versterken
 • Je brengt je persoonlijke presentatie naar een hoger niveau

Doelgroep

Iedereen die graag zijn of haar presentatie en uitstraling wil verbeteren om zijn of haar persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Persoonlijke presentatie en effectiviteit
 • Je zelfbeeld en het beeld dat anderen van je hebben
 • Effectief communiceren
 • Persoonlijke uitstraling
 • Je invloed op anderen en je omgeving
 • Doelstellingen en prioriteiten
 • Kernkwaliteiten
 • Assertief optreden en effectief presenteren
 • Feedback geven, ontvangen en vragen
 • Effectief samenwerken met anderen
 • Persoonlijke sterktes en valkuilen
 • Omgaan met lastige situaties
 • Uitstraling versterken door middel van kleding en kleur
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vul je het persoonlijk intakeformulier in. Hierin stel je je eigen doelen vast die tijdens deze interactieve training centraal staan. Door de vele praktijkoefeningen, cases en rollenspellen vergroot je het inzicht in jezelf en je effect op anderen. Deze training zal nauw aansluiten op je eigen situatie.

De training wordt verzorgd door een ervaren trainer op dit gebied. Tevens zal een kleurspecialist een dagdeel van de training verzorgen. Ter afsluiting stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in je eigen praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 42 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

ICM verzorgt de training Persoonlijke Presentatie en Uitstraling als avond- en als dagtraining. De avondtraining is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat 8 bijeenkomsten. De dagtraining is van 09.30 tot 17.00 uur en omvat in totaal 4 bijeenkomsten. De hele training duurt 4 maanden.

De training start in oktober 2019, januari 2020 en maart 2020.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 42 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.690,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 42 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Ria van den Bovenkamp

  03-10-2018
  Een hele leerzame cursus, je leert jezelf en andere mensen hier veel beter door kennen en ook leer je op een juiste manier veel beter voor hezelf op te komen.
 • Yolanda Yalçin

  21-09-2018
  Ik vind dit een hele goede cursus van ICM, fijne trainster/coach en goed verzorgde locatie. In de cursus o.a. geleerd wat sterke punten en aandachtspunten zijn voor mij. Geleerd hoe in dit nog verder kan versterken en uitgedaagd een stap verder te zetten.
 • Freek van den Berg

  18-06-2018
  Fijne cursus, waarbij ik de aandacht voor de invloed van kleuren en kleding op je voorkomen heeft interessant vond.
  Dit helpt bij de vorming van je zelfbeeld. Je wordt geholpen jezelf te presenteren en presentaties te doen. Trainer die de les aanpast naar behoefte van de cursisten.
 • Jeroen Boogaard

  16-06-2018
  Interactie en rollenspellen waren goed. Instructies huiswerkopdrachten waren onduidelijk. Goed niveau van de trainer. Goede keuze van de onderwerpen. Groepsgrootte en lesmateriaal waren goed. Uitstekende locatie. Veel van de cursus geleerd.
 • Arno Velders

  31-08-2017
  Een prettige cursus waar je d.m.v. persoonlijke benadering voorbeelden van je eigen situatie kunt voorleggen, waarbij per persoon inhoudelijk in groepsverband de situatie nader wordt besproken, waarbij je met elkaar oplossingen aandraagt en je persoonlijke groei kunt ontwikkelen. Door cases en rollen toe te passen, merk je dat je hiermee in de praktijk direct je voordeel kunt doen. Een cursus waar je sterker uitkomt en voor iedereen aan te bevelen is, om je bewust te worden van hoe je het e.e.a. kunt verbeteren en veranderen in de dagelijkse praktijk. Een prettige locatie in Utrecht met goede voorzieningen en een goed trainster maken de cursus zeer geslaagd. Deze crusus is aan een ieder aan te raden, die zich zelf wil verder wil ontplooien en openstaat om hier ook daadwerkelijk effecitever persoonlijk te presenteren en uitstraling wenst te verbeteren. ICM is een goed keuze, waar je iets aan hebt. Succes en kies voor ICM en je ontwikkeling staat niet stil.
 • D. Kraakman

  28-11-2016
  Door een zeer vakkundige trainster veel geleerd en de technieken in de praktijk toegepast. De onderwerpen die aan bod kwamen waren zeer interessant en soms met een verrassende uitkomst. Mede door de enthousiaste en ervaren trainster een cursus om iedereen aan te raden.
 • FH

  03-11-2015
  Goede cursus met nuttige informatie en tips waar je echt wat aan hebt, met een fijne, deskundige, ervaren trainster, een kleine groep en een goede sfeer. Inhoud en opzet van de training was ook erg goed.
 • Olga Lozovskaia

  02-11-2015
  Omdat de training in een kleine groep gegeven werd, kreeg iedereen veel persoonlijke aandacht. De lessen vond ik interessant en nuttig en ook op een ongedwongen manier gegeven. De catering was ook prima. Ik heb er veel van geleerd en genoten.
 • Frank Kremers

  29-07-2015
  Het niveau van de training was erg hoog. De groep was klein en de trainster was zeer bekwaam. Hierdoor heb ik, en dat geldt voor iedereen in de groep, er buitengewoon veel van opgestoken. De locatie was perfect en het materiaal was zeer relevant. Al met al ben ik erg tevreden over de training.
 • Lydia Franken

  10-11-2014
  Veel geleerd bij deze training. Eye-opener. Op een prettige manier inzicht gekregen in hoe ik overkom en wat ik kon verbeteren. Met direct positief resultaat in de praktijk. Goede, prettige trainer en leuke groep om in te oefenen.
 • Dol van der Pluijm

  10-04-2014
  In de training was veel ruimte voor persoonlijke situaties en ervaring. De trainster was heel enthousiast wat aanstekelijk was samen met de handige handvaten en het verdere cursus materiaal. Het was een bijzonder ervaring en een leuke leerzame cursus.
 • Ronald Adelaars

  28-10-2013
  Ik heb veel geleerd bij deze training op dit moment gebruik ik het geen dat ik geleerd heb in de praktijk en dat werkt super
 • Kitty Dam-Nieuwlaat

  25-10-2013
  deze training heeft mij inzicht gegeven in mijn uitstraling, hoe kom ik over bij anderen maar ook de bewustwording van mijn lichaamstaal, daarnaast vond ik de avond van de kleding erg leuk, ik let nu op wat ik draag en leg meer nadruk op mijn gezicht. deze cursus heeft mij op een positieve manier laten zien wie ik ben , en hoe ik over kom bij anderen!!
 • Anoniem

  25-10-2013
  Ik was aan de training begonnen omdat ik zelf trainingen en presentaties moest gaan geven aan groepen van 5 tot 30 personen. Hier zag ik ontzettend tegen op maar nu, een half jaar later geef ik deze met veel plezier. Mijn angst is weg en ik weet waarop ik moet letten om de presentaties zo boeiend mogelijk te geven. Daarnaast ben ik vooruit gegaan in persoonlijke gesprekken, ik heb geleerd om goed te letten op lichaamstaal, dat zegt vaak meer dan de gesproken woorden. Voor mij is de training zeer waardevol geweest.
 • Judith Wiersema

  15-10-2013
  Veel van hetgeen wat aangeboden werd, heb ik reeds in eerdere trainingen gehad (b.v. kernkwaliteiten, conflictstijlen)
 • Anoniem

  05-07-2012
  Een cursus met veel diepgang waarvoor je jezelf in het diepe moet gooien. Ik heb veel gehad aan het leren inzien van mijn "allergien".<br>
  De oefeningen was allemaal zeer nuttig om een goed beeld van je eigen gedrag en denken te vormen en van hoe je dat in de toekomst wilt veranderen.<br>
  De goede lerares die wij hadden heeft natuurlijk ook alles met de kwaliteit van de cursus te maken. Dank je wel Monique Crooij!
 • Anoniem

  05-07-2012
  Een cursus met veel diepgang waarvoor je jezelf in het diepe moet gooien. Ik heb veel gehad aan het leren inzien van mijn "allergien".<br>
  De oefeningen was allemaal zeer nuttig om een goed beeld van je eigen gedrag en denken te vormen en van hoe je dat in de toekomst wilt veranderen.<br>
  De goede lerares die wij hadden heeft natuurlijk ook alles met de kwaliteit van de cursus te maken. Dank je wel Monique Crooij!
 • S.R. Comvalius

  24-02-2012
  Een enerverende, niet standaard, met diepgang, soms pittige cursus waar veel ruimte is voor jou als individu! Door de input van medecursisten wordt de les bepaald en wordt de droge leerstof meegenomen i.p.v. andersom! De docent, Peter van Wijngaarden, was niet alleen aan het doceren, maar ook jou daadwerkelijk aan het coachen, Super! Er wordt in die 4 maanden zeker stappen gemaakt. Het enige wat er van jou wordt gevraagd is, dat wanneer je iets bij jezelf wilt veranderen, je er open voor moet staan!
 • S.R. Comvalius

  24-02-2012
  Een enerverende, niet standaard, met diepgang, soms pittige cursus waar veel ruimte is voor jou als individu! Door de input van medecursisten wordt de les bepaald en wordt de droge leerstof meegenomen i.p.v. andersom! De docent, Peter van Wijngaarden, was niet alleen aan het doceren, maar ook jou daadwerkelijk aan het coachen, Super! Er wordt in die 4 maanden zeker stappen gemaakt. Het enige wat er van jou wordt gevraagd is, dat wanneer je iets bij jezelf wilt veranderen, je er open voor moet staan!
 • C.W.A Helleman

  22-02-2012
  Goede training, heb er veel aan gehad, en nog steeds.<br>Training geeft een goed inzicht in eigen kwaliteiten en benaderingen.<br>Trainer was zeer professioneel echt een aanrader !
 • Mark Jonkman

  21-02-2012
  De training bevat alle hulpmiddelen om jezelf tot een hoger niveau te tillen. Er is voldoende inspraak op de te behandelen onderwerpen en er wordt op een profesionele manier geluisterd en advies gegeven. Het is goed te volgen en makkelijk te lezen. Door middel van deze training kun je jezelf openstellen en op een positieve manier veranderen.
 • Mark Jonkman

  21-02-2012
  De training bevat alle hulpmiddelen om jezelf tot een hoger niveau te tillen. Er is voldoende inspraak op de te behandelen onderwerpen en er wordt op een profesionele manier geluisterd en advies gegeven. Het is goed te volgen en makkelijk te lezen. Door middel van deze training kun je jezelf openstellen en op een positieve manier veranderen.
 • Eric Sommers

  14-03-2011
  Heel boeiende en interessante cursus, met name in het presenteren en gesprekken voeren in kleine groepjes. Ook de theorie, met name het boekwerk communicatie, is een essentieel onderdeel om de juiste vragen te stellen in elke situatie. De praktijk sluit hier passend bij aan. Tijdens de cursus kregen we veel handvaten voor een goede presentatie. Ook het luisteren en beoordelen van andere cursisten zet je aan het denken en probeert dit in praktijk te brengen in je eigen werksituatie.
 • Anoniem

  02-03-2011
  De cursus geeft inzicht in jezelf. De lesstof moest thuis gelezen worden en tijdens de cursusbijeenkomsten werd veel praktijk geoefend. Uiteindelijk moet je het daar mee doen. Je komt er achter dat als je einddoel bekend is dat je de weg er naar toe kan uitstippelen. Je hebt eigenlijk alles wat er met je gebeurt voor een groot deel zelf in de hand. Je moet niet denken maar doen. Ook het observeren van elkaar tijden een gesprek of een presentatie geeft veel inzicht ook in jezelf.
 • A.M

  24-08-2010
  Een training waar een goede sfeer hangt.<br>Je leert niet alleen van je trainer maar ook van je mede cursisten.
 • Jolanda Krijgsman

  08-02-2010
  Zeer interessante cursus, vooral als basis voor verdere ontwikkelingen. Het is een zeer algemene cursus waarin verschillende onderwerpen behandeld worden. Mocht 1 van de ontwerpen je erg boeien dan kan je verder gaan in die richting. Ook het contact met de mede - cursisten en het delen van hun ervaringen na elke bijeenkomst waren erg verrijkend.<br>Een aanrader voor diegenen die hun dromen willen waarmaken / varanderingen willen doorvoeren en een duwtje nodig hebben om de eerste stap te maken.
 • Mark Jonkman

  De training bevat alle hulpmiddelen om jezelf naar een hoger niveau te brengen. Er is voldoende inspraak op de te behandelen onderwerpen en er wordt op een profesionele manier geluisterd en advies gegeven. Het is goed te volgen en makkelijk te lezen. Door middel van deze training kun je jezelf openstellen en op een positieve manier veranderen.

 • Carla

  De training is een waardevolle combinatie van theorie en het leren herkennen van je eigen gedrag en handelingen in de praktijk. Hierdoor weet je wat je mogelijke valkuilen zijn en kan je daarop anticiperen.

  Op een professionele wijze wordt ruimte geboden om je leerdoelen te benoemen en hieraan te werken. Het cursusmateriaal is goed en de locatie was prima!

 • Johan Schuurman

  Mijn ervaringen met ICM en met name de docent van de betreffende cursus waren zeer enerverend, echt goed. Ik zou het aanbevelen, ook de locatie was super.

 • Renzo

  Net zoals alle andere trainingen die ik bij ICM heb gevolgd was ook deze training weer erg goed. Dat begint bij een goede docent en een goede inhoud van de training; ook was er veel ruimte voor eigen inbreng en aanpassing van het programma.

  Ook het lesmateriaal was prima in orde en de locatie was top!! ICM is al jaren mijn eerste optie wanneer ik op zoek ben naar een training.

 • Katie Loa

  Een cursus met veel diepgang waarvoor je jezelf in het diepe moet gooien. Ik heb veel gehad aan het leren inzien van mijn 'allergieën'. De oefeningen waren allemaal zeer nuttig om een goed beeld van je eigen gedrag en denken te vormen en van hoe je dat in de toekomst wilt veranderen.

  De goede lerares die wij hadden heeft natuurlijk ook alles met de kwaliteit van de cursus te maken, waarvoor dank! Naar aanleiding van deze positieve ervaring doe ik dit najaar nog een cursus bij ICM.

 • Serge Comvalius

  Een enerverende, niet standaard, met diepgang, soms pittige cursus waar veel ruimte is voor jou als individu! Door de input van medecursisten wordt de les bepaald en wordt de leerstof meegenomen i.p.v. andersom.

  De docent was niet alleen aan het doceren, maar ook jou daadwerkelijk aan het coachen. Super! Er worden in die 4 maanden zeker stappen gemaakt. Het enige wat er van jou wordt gevraagd is dat wanneer je iets bij jezelf wilt veranderen je er open voor moet staan.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 42 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.