Online Marketing

Internet heeft een dominante rol in het bedrijfsleven. Potentiële klanten oriënteren zich online en baseren aankoopbeslissingen op online informatie. Organisaties ervaren de impact hiervan en moeten erop kunnen inspelen. Wil je over meer mogelijkheden beschikken om je organisatie online beter zichtbaar te maken? Wil je de mogelijkheden kennen van e-mailmarketing, mobiele marketing, online advertising, social media en zoekmachinemarketing? Met deze veelzijdige training leer je de basis om als online marketeer aan de slag te gaan.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je brengt je kennis van online marketing naar een hoger niveau
 • Je kent de rol van online marketing binnen je ondernemings- en marketingdoelstellingen
 • Je kunt een onlinemarketingstrategie formuleren en implementeren
 • Je hebt inzicht in en kennis van de onlinemarketingmethoden, zoals e-mailmarketing, mobiele marketing, online advertising, social media en zoekmachinemarketing (SEA en SEO)
 • Je leert een onlinemarketingplan schrijven
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste marketingontwikkelingen op internet
 • Je kunt online marketing effectief en doelgericht inzetten en resultaten verantwoorden (accountability)

Doelgroep

De training is uitstekend geschikt voor (marketing)managers, marketingmedewerkers en marketing- en communicatie- professionals die hun kennis over online marketing willen vergroten en direct in de praktijk willen brengen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Online marketing in relatie tot je marketingstrategie
 • De 4 P’s voor online marketing
 • Ontwikkelingen en trends
 • De planningscyclus voor je onlinemarketingstrategie
 • Opstellen van een onlinemarketingplan
 • Monitoren en evalueren van onlinemarketingactiviteiten (accountability)
 • E-mailmarketing
 • Mobiele marketing
 • Online advertising
 • Social mediamarketing
 • Zoekmachineadverteren (SEA)
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Deze interactieve training bestaat uit twee dagen. Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. De nadruk in deze training ligt op het verhogen van je kennis en vaardigheden op het gebied van online marketing. Vanzelfsprekend komen hierbij veel voorbeelden en praktijksituaties aan bod. Onder leiding van een ervaren trainer leer je online marketing nog beter inzetten voor je organisatie aan de hand van diverse praktijkopdrachten.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De klassikale training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat twee bijeenkomsten.

Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom. De online training omvat vier dagdelen. Hierbij heb je de keuze tussen de ochtendvariant van 09.30 tot 12.30 uur en de avondvariant van 19.00 tot 22.00 uur.

De training wordt gegeven in september 2021, november 2021, januari 2022, maart 2022, mei 2022, juli 2022, september 2022, november 2022 en januari 2023.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.295,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Anja Meijer

  16-12-2019
  Praktische cursus, B2B, gericht op eigen situatie. Complete cursus met veel interactie. Leuke kleine groep met deelnemers. Mooie basis voor eenieder die bekend wil raken. Een opdracht tussen de twee cursusdagen door maakt het nog completer.
 • Ramon W.

  04-12-2019
  Top ervaring! Korte, praktische cursus waarin je wordt meegenomen in de wereld van Online Marketing. Goede mix van theorie en praktijk met een kundige trainer uit het werkveld. Ik zou de cursus aanbevelen aan iedereen die meer wilt weten over Online Marketing in brede zin.
 • Ramon Wubben

  01-12-2018
  Zeer leuke, interactieve training. In twee dagen zeer veel geleerd over het vakgebied online marketing en alle ontwikkelingen en trends die daarbij komen kijken. Aanrader! Trainer Eddy speelde goed in op de praktijk en de vragen van de groep.
 • F V

  24-10-2018
  In twee dagen een mooie overview gehad van het online marketing werkveld. Gepassioneerde, duidelijk ervaren trainer zette de groep scherp en kritisch aan het denken. Ik kon veel van mijn medecursisten leren en en er was ook veel ruimte voor vraagstukken uit de praktijk/praktijkvoorbeelden. Ik heb telkens geïnspireerd en met zeer concrete nieuwe ideeën de bijeenkomsten verlaten! Trainerslocatie en digitale leeromgeving waren overigens ook top.
 • Julia Bontes

  27-11-2017
  In twee dagen neemt Ayman je op een professionele, boeiende en ontspannende manier mee in de wereld van de online marketing. Doordat hij veel praktijkvoorbeelden gebruikt, en ook nog eens inspeelt op jouw eigen beroepspraktijk, gaat de stof leven. Wat ik ook goed vond is de reality check die hij steeds gaf; wat voor de een de heilige graal is hoeft dat voor een ander niet te zijn. Klinkt logisch, maar in de online marketing hebben we toch de neiging allemaal te denken hetzelfde te moeten inzetten. Die nuchtere en kritische manier van lesgeven gecombineerd met souplesse maakte dat ik in ieder geval zowel veel heb opgestoken als fijne leerdagen heb gehad. Locatie is verder top en de communicatie vanuit ICM ook prima.
 • Marieke Obdeijn

  09-11-2017
  Ontzettend nuttige en fijne training. Duidelijk lesmateriaal, wat prima zelfstandig kunt bestuderen, zodat tijdens de trainingsdagen zelf meer dan voldoende ruimte is om echt met persoonlijke, praktijkgerichte vragen aan de slag te gaan!(Mede dankzij de toptrainer!)
  Fijne, overzichtelijke digitale omgeving en ook de trainingslocatie was perfect.
  Een absolute aanrader!
 • Michiel Postma

  18-10-2017
  Genoten van de training, snel een overzicht van de belangrijkste thema's binnen het domein online marketing. Het is een relatief korte training ter kennismaking.

  Wel veel informatie in twee dagen, maar zeker geen moment verveeld :)
 • van vuuren

  04-10-2017
  Korte (2-daagse) praktijkgerichte basistraining. Goede mix van theorie en praktijk. Wel veel informatie voor 2 dagen, wellicht beter om over 3 dagen te spreiden? De trainer heeft zelf veel online werkervaring en kon daardoor veel tips en tricks geven. Prima locatie.
 • Alex Box

  21-12-2016
  In 2 dagdelen super veel nuttig informatie ontvangen. Je leert op een prettige
  manier samen met duidelijk lesmateriaal hoe je meer uit je online marketing kunt halen. Ook de docent is heel kundig en neemt alle tijd voor je.

  Echt een aanrader.
  Ik wil zeker nog meer weten over dit onderwerp.
 • C v P

  07-12-2016
  inhoudelijk is de training goed om overzicht en inzicht te krijgen van online marketing en alle middelen en mogelijkheden. de docent was uitstekend, hij was gepassioneerd, wist het goed over te brengen en paste het programma aan naar onze behoeften. al met al enkele goede dagen om up to date en geinspireerd te raken.
 • A. Koning

  04-12-2016
  Uitstekende training om in korte tijd de belangrijkste do's and don'ts van online marketing te leren. De trainer was zeer (praktijk) ervaren op dit gebied en had een erg prettige manier van doceren. Had goede tips en zocht steeds aansluiting bij de behoefte van de (kleine) groep.
 • Vicky Schreuder

  02-12-2016
  Vlotte training met veel aandacht voor relevante praktijkvoorbeelden, enthousiaste trainer. Korte cursus en daardoor weinig herhaling, waardoor het geheel minder blijft hangen. Locatie was prima met uitgebreid lunchbuffet. Er is veel cursusmateriaal als naslag verstrekt.
 • Frea de Jong

  03-11-2015
  In 2 dagen krijg je een hele goede basis in Online Marketing. De training geeft je tools om jouw interesses verder uit te diepen. De trainer was een zeer enthousiasmerend persoon, die veel praktijkvoorbeelden bracht om de theorie dichterbij te brengen. Ook was er voldoende ruimte om eigen ervaringen te delen.
 • Jeanine Kwakernaak

  08-06-2015
  Uitstekende ICM training! In 2 dagen helemaal bij op het interessante gebied van Online Marketing. Trainer leeft zich goed in in de persoonlijke situatie en geeft advies op maat. Aanrader.
 • Linda

  10-10-2012
  Interessante cursus voor iedereen die zich qua kennis wil verdiepen en uitbreiden, en zich vooral wil verrijken met ervaring van anderen en praktijkcases.
 • anonymous

  19-09-2012
  De docent (Gert-Jan Scheers) heeft veel praktijkervaring en deelde dit graag met de groep. Dit resulteerde in vele leerzame en interessante discussies, waar iedereen (van ieder niveau) veel van heeft opgestoken.<br>
  <br>
  De focus van deze training ligt op de samenhang tussen de strategieën (bedrijfs-, marketing en online marketingstrategieën). Dit heeft bij ons eindelijk gezorgd voor de nodige structuur en helderheid in onze online marketingactiviteiten.<br>
  <br>
  De huiswerkopdrachten en de praktijkopdrachten vragen soms veel tijd, maar het is het waard. Hiermee valt de theorie op z'n plaats. <br>
  <br>
  Ik beschikte al over enige online marketing ervaring, maar ik heb nu een gedegen basis, die goed theoretisch is onderbouwd.
 • Erik van den Berg

  16-04-2012
  Goede inhoudelijke training met idem docent. Aan te raden voor mensen die inhoudelijk meer kennis op willen doen over Online Marketing.
 • J. K. uit Arnhem

  07-12-2011
  De 2 daagse training Online Marketing van ICM was een welkome aanvulling op mijn twee opleidingen op het gebied van marketing communiatie (HBO en WO), in die tijd maakte Online Marketing namelijk nog geen onderdeel uit van het lesprogramma. <br>Ik had een grote behoefte om me te verdiepen in het onderwerp Online Marketing zonder nog een complete (en dure) training/ studie te gaan volgen. Hiervoor was het een perfecte training.<br><br>Theorie en praktijk werden gecombineerd met het delen van ervaringen van medecursisten. Het was heerlijk om zelf aan de slag te gaan met de materie met als einddoel een presentatie geven voor de club. De training heeft mijn horizon verbreed in het vakgebied.
 • Floor

  30-06-2010
  Goede training om wat meer kennis op te doen over de mogelijkheden van online marketing. Het gaat nog niet de diepte in (kan ook niet in 2 dagen). Trainer heeft veel kennis van en ervaring met het onderwerp. Lesstof, locatie, lunch en andere voorzieningen prima in orde.
 • Anke P.

  Het waren 2 leerzame dagen waarin ik veel kennis en vaardigheden heb opgedaan. De docent beviel erg goed. Zijn deskundigheid en professionaliteit in combinatie met een afwisseling in theorie en praktijk, zorgden voor inspirerende bijeenkomsten.

  Bovendien was het goed om eens van andere professionals in het vak te horen hoe zij dingen aanpakken in hun organisatie. Een uitstekende cursus voor iedereen die zijn kennis op het gebied van Online Marketing wil vergroten en hier snel praktisch mee aan de slag wil.

 • Matthijs de Kalf

  Ik ben weer helemaal up to date wat online marketing betreft. Gelukkig was de cursus niet alleen maar theoretisch, we hebben ook veel praktijk gedaan. De feedback die je elkaar geeft is zowel leerzaam voor degene die het ontvangt, maar eigenlijk steekt iedereen er wat van op.

  De locatie was verder dik in orde, een goede lunch en voldoende parkeergelegenheid!

 • Charlot Lammers

  Om mijn kennis over de nieuwste online mogelijkheden bij te spijkeren heb ik de training Online Marketing gevolgd. Een training waarbij je twee dagen aan de slag gaat met een groep enthousiaste medecursisten. Aan de hand van wat theorie en veel praktijkvoorbeelden worden de belangrijkste trends, mogelijkheden en tips behandeld.

  Omdat er twee weken tussen de eerste en tweede trainingsdag zit, was er voldoende tijd om zelf aan de slag te gaan met een Online Marketingplan. De tweede trainingsdag hebben we dan ook voornamelijk van elkaars plannen geleerd, onder begeleiding van een enthousiaste en kundige trainer.

 • John Eising

  De inhoud van de training sprak mij erg aan, vanwege de raakvlakken met mijn dagelijkse werkzaamheden. De behandelde stof tijdens de training is direct toepasbaar, omdat de trainer de praktijksituatie als input gebruikt.

  Verder vond ik het persoonlijk erg prettig om cursisten te ontmoeten die met dezelfde problematiek te maken hadden en we zodoende best practices konden delen. Voor mij was er in ieder geval genoeg aanleiding om deze training te gaan doen.

 • Annet Stuurman

  Tijdens deze praktische training leer je waarom en hoe je strategisch online middelen inzet. En niet onbelangrijk: hoe je evalueert en bijstuurt. Dit alles op een inspirerende manier overgebracht door een kei in het marketingvak. Met de opdracht voor de tweede dag die klassikaal beoordeeld wordt, breng je de opgedane theorie direct in de praktijk. Een aanrader voor elke (mar)com-adviseur!

 • Erik van den Berg

  Goede inhoudelijke training met idem docent. Aan te raden voor mensen die inhoudelijk meer kennis op willen doen over Online Marketing.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.