ICM Open Avond: Kennis, Inzicht & Inspiratie

Wil je de sfeer bij ICM ervaren? Een proefsessie volgen? Je vragen stellen aan onze studieadviseurs of docent-trainers? Of zelfs een één-op-één speedcoachsessie volgen? Het kan allemaal bij ons op kantoor op donderdagavond 13 juni! Graag geven we je een goede indruk van hoe wij te werk gaan en wat wij aanbieden, om je te helpen een weloverwogen opleidingskeuze te maken.

Doelgroep

Deze avond is bedoeld voor mensen die van plan zijn een opleiding of training te volgen en zich aan het oriënteren zijn. De avond is niet bedoeld voor vakgenoten (trainers/coaches).

Wat kun je verwachten?

ICM-oprichter Erik Smithuis en trainer van het jaar 2018/2019 Laura van den Ouden trappen de avond plenair af om 19.00u. Ze vertellen je graag over ICM en onze aanpak. Daarna heb je de kans om in onze brasserie je vragen te stellen en daarnaast (optioneel) twee proefsessies te volgen. Je hebt keuze uit vier sessies waarin je op een inspirerende wijze kennismaakt met de thema’s leiderschap, coaching, training of persoonlijke effectiviteit. De proefthema’s zijn:

 • Word de leider die je wilt zijn – door Maud Litjens

  “Ik ben Maud Litjens en ik train al meer dan 10 jaar voor ICM in Management opleidingen (o.a. Middle Management) en Leiderschapstrainingen (o.a. Leidinggeven aan Professionals, Praktisch Leidinggeven, Leidinggeven zonder Formele Macht).
  .
  Ik geloof dat – voordat je een leiderschapsrol pakt in een groep – je een leider mag zijn in je eigen leven. Waar sta je? Waar wil je naartoe en hoe ga je daar komen? Ik bied inspiratie, help je je vaardigheden te verbeteren en jezelf te verstevigen met theorie en praktische handvatten om beide leiderschapsrollen op te pakken. Met een nuchtere, energieke en persoonlijke aanpak laat ik je op praktische wijze groeien als leider.”
 • Onderscheid jezelf als coach(vol!) – door Lars Ratering
  “Ik kijk ernaar uit om jullie op 13 juni te gaan ontmoeten! Ik ben Lars Ratering en vanaf 2010 actief voor ICM als trainer en coach. Ik verzorg met veel plezier de coachingsopleiding, de trainersopleiding en diverse specialisaties op het gebied van teamontwikkeling en Voice Dialogue. Daarnaast werk ik ook direct voor diverse organisaties waar vraagstukken liggen op het gebied van teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Zo probeer ik een bijdrage te bieden aan de sociale hygiëne binnen organisaties en mensen effectiever te maken in hun functioneren. Dat doe ik door lichtheid, speelsheid en prikkeling te vermengen in mijn begeleiding.
  .
  In mijn sessie ervaar je vanaf het begin wat coaching is en ga je er actief mee aan de slag. Je ervaart in een korte tijd hoe je op een laagdrempelige manier met de ander in gesprek gaat en wat dat oplevert. Ik licht natuurlijk toe wat de coachingsopleiding inhoudt en wat je kunt verwachten. Je krijgt daardoor inzicht in het vak van coach en hopelijk zin om bij ons de opleiding te gaan volgen!”
 • Professionaliseer jezelf als trainer(vol!) – door NOBTRA verkozen trainer van het jaar 2018/2019 Laura van den Ouden
  “Leuk dat we elkaar op 13 juni gaan ontmoeten op de open avond! Ik ben Laura van den Ouden en ben vanaf de start van ICM (15 jaar geleden) actief voor ICM als trainer en als adviseur in Leren en Ontwikkelen. Ik geef met veel plezier de Trainersopleiding en Opleidingskunde en werk daarnaast bij organisaties namens ICM om hen te helpen met leervraagstukken. Zoals een Academie oprichten, blended learning opzetten, leertrajecten ontwikkelen voor interne trainers, duurzame inzetbaarheid of vakmanschap. Ik ben door het NOBTRA uitgeroepen tot Trainer van het Jaar 2018/2019 en ben als ambassadeur van ons vak actief door regelmatig blogs en artikelen te schrijven en op congressen te spreken.
  .
  In mijn sessie op de open avond ervaar je vanaf minuut 1 hoe je via een frisse werkvorm elkaar sneller leert kennen en verrassend diep kunt gaan op een luchtige manier. Ik neem je mee in diverse werkvormen en bespreek waarom ik voor deze vormen kies. Daarna vullen we samen een checklist in met de 15 kwaliteiten die een toptrainer in huis heeft: wat herken je al bij jezelf en waar kun jij je in versterken? Je krijgt inzicht in het trainersvak en wat het van jou vraagt. Tot slot loop je weg met iets tastbaars inspirerends dat je meteen morgen kunt gebruiken!”
 • Effectiever werken met meer plezier(vol!) – door Titia Mulder
  “Ha! Ik ben Titia Mulder en ik ben trainer en coach op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatieve vaardigheden en persoonlijk leiderschap..
  .
  In mijn trainingen zet ik jou als deelnemer in je kracht waardoor je het beste uit jezelf naar boven haalt. Ik laat je zien dat verandering een leuk leerproces is waarmee de kans op succes vele malen hoger wordt dan wanneer vooral willen presteren centraal staat. Tijdens mijn trainingen staan veiligheid en plezier voorop. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en in die van de ander en je gaat experimenteren met vaardigheden. En.. praktijk staat centraal!”

De één-op-één speedcoachsessies vinden gedurende de avond plaats(vol!).

Waar en wanneer

Donderdagavond 13 juni 2019, van 18.30u – 21.30u
Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE Utrecht

18.30u – 19.00u – Ontvangst met een lichte maaltijd
19.00u – 19.30u – Plenaire aftrap door ICM-oprichter Erik Smithuis en Trainer van het Jaar Laura van den Ouden
19.30u – 20.00u – Eerste inspirerende proefsessie
20.00u – 20.30u – Pauze en ruimte voor studieadvies
20.30u – 21.00u – Tweede inspirerende proefsessie
21.00u – 21.30u – Ruimte voor studieadvies en afsluitende borrel

Meld je nu aan en maak kennis met ICM!

.

  Schrijf je in voor maximaal 2 sessies.

Meer weten?

Onze studieadviseurs zijn op werkdagen tussen 08.30u en 17.30u bereikbaar op 030 – 29 19 888. Je kunt ons ook mailen via info@icm.nl.

Deelname aan dit event is kosteloos. In het geval van no-show (zonder dat je je tenminste 48 uur van te voren hebt afgemeld) zijn wij genoodzaakt €25,- in rekening te brengen voor reeds gemaakte kosten.

Meer in Persoonlijke groei