De seminars voor het najaar van 2019

Het seminarprogramma voor het najaar van 2019 is bekend! Dompel je een middag onder in de wereld van een expert en laat je inspireren door nieuwe inzichten en ideeën.

Alle seminars beginnen om 13.00u en vinden plaats tegenover station Amersfoort. Voor particulieren die privé hun ticket aanschaffen (€ 47,50) draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief (€ 97,50) is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie. 

Dinsdag 17 september | Persoonlijk Leiderschap – Geef vorm aan jouw toekomst

Erik Smithuis en Jaap Bressers spreken deze middag over Persoonlijk Leiderschap: hoe ga je om met alles wat er op je af komt? Hoe maak je keuzes waar je écht achter staat en hoe ontdek je waar je energie van krijgt?

Erik is medeoprichter van ICM en veelgevraagd spreker op het gebied van Leiderschap, Samenwerken & Ondernemerschap. Jaap kwam op 21-jarige leeftijd door een duikongeval in een rolstoel terecht. Hij kwam sterker uit de strijd en spreekt nu regelmatig over omgaan met verandering en persoonlijk leiderschap.

Meer informatie

Dinsdag 8 oktober | Meer halen uit mindere dagen

Regelmatig horen we van elkaar hoe goed het gaat en welke successen zijn behaald. Maar natuurlijk heeft iedereen ook dagen waarop het tegenzit. Eveline Helmink en Tijn Touber delen deze middag tips, inzichten en oefeningen om meer te halen uit mindere dagen. Je hoort over het nut van innerlijke rust en stilte en ontdekt hoe je je geluksgevoel verhoogt.

Eveline is auteur bij Kosmos Uitgevers, bracht het boek ‘Handboek voor Mindere Dagen’ uit en maakt deel uit van de hoofdredactie van Happinez. Tijn Touber is muzikant, schrijver, inspirator en meditatieleraar. Hij weet als veelgevraagd spreker ‘ingewikkelde’ spirituele zaken te vertalen naar de alledaagse belevingswereld.

Meer informatie

Maandag 18 november | De kracht van liefde, aandacht en geduld in het zakenleven

Zou je graag een werkomgeving willen creëren waar meer plezier, vertrouwen en onderlinge verbinding heerst? Waar collega’s aandacht hebben voor elkaar en zich met meer energie en positiviteit inzetten voor hun team of organisatie?

Als medeoprichter van ICM vertelt Erik Smithuis deze middag over de kracht van kwetsbaarheid, de werkelijke bedoeling van samenwerkingen en liefde als essentiële succesfactor in organisaties.

Meer informatie

Maandag 9 december | Leidinggeven & Samenwerken met storytelling

Wat maakt een verhaal pakkend? En hoe gebruik je verhalen bij het leidinggeven aan een bedrijf of afdeling? Martin Koolhoven gaat deze middag in op wat een verhaal is, hoe je daarmee je visie deelt en wat we kunnen leren van films.

Martin is een van Nederlands meest succesvolle filmmakers en laat zien hoe een film regisseren op veel punten overeenkomt met leidinggeven.

Meer informatie