Seminar – Slaap jezelf gezond

Seminar – Slaap jezelf gezond

Ontdek wat jij kunt doen en laten om lekker te slapen – met Irma Leijten

Fris en uitgeslapen wakker worden: wie wil dat nou niet? Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat we steeds minder en slechter zijn gaan slapen. Er wordt zelfs gesproken over een slapeloosheidsepidemie, met allerlei gezondheidsproblemen tot gevolg.

Slaap is een autonoom proces en dus niet af te dwingen. Het vraagt om overgave. Maar hoe werkt dat? Van schaapjes tellen of niet meer op de wekker kijken tot warme melk drinken: de meeste ‘oplossingen’ ken je vast. Op maandag 23 november deelt slaapexpert Irma Leijten tijdens dit seminar hoe je daadwerkelijk een natuurlijk slaappatroon (terug)vindt. Dankzij haar praktische tips word je voortaan weer vol energie wakker.

Programma

 • Waarom slapen we?
 • De invloed van slaap op jouw balans en gezondheid
 • Feiten en fabels over slapen
 • Wat gebeurt er tijdens je slaap?
 • Wat doen goede slapers?
 • Hoe ziet het normale slaappatroon eruit?
 • Wat bepaalt de kwaliteit van je herstel?
 • De invloed van ons bioritme op slaap
 • Ontdek jouw persoonlijke slaapverstoorders
 • Waarom helpen slaapoplossingen wel, wisselend of niet?
 • Vergelijk jezelf met een goede slaper en ontdek wat jij anders doet
 • Ervaar wat jij kunt doen en laten om weer lekker te slapen
 • Praktijksituaties en –voorbeelden

Spreker

ICM Seminar: Irma Leijten over slapenIrma Leijten is trainer, coach en spreker bij LIJV en expert op het gebied van slaap. Ze ontwikkelde samen met Psychologie Magazine de online training Beter slapen en schreef samen met collega Aline Kruit het boek ‘Eerste hulp bij beter slapen’.

Als trainer en coach heeft Irma inmiddels al heel wat mensen begeleid. Ze is gefascineerd door het fenomeen slaap. Haar opleiding aan de Sleepschool in Londen, mindfulness en het ACT-model hebben geleid tot verrassende inzichten in slapen en de oorzaken van slapeloosheid.

Die inzichten gebruikt ze in training en coaching om heel Nederland aan de gezonde slaap te krijgen. Haar aanpak kenmerkt zich door humor, doortastendheid en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Quotes over Irma

“Irma opent je de ogen, zodat je aan het eind van de training die spiegels van je ziel ’s nachts beter of langer dicht doet! Professionele aanpak met gevoel én humor. Het levert inzichten op en vaardigheden om anders om te gaan met gedachten, gevoelens én gedrag.”

“Irma heeft een duidelijke visie op slaap en slaapproblemen. Ze kent haar doelgroep en staat voor kwaliteit; de deelnemers moeten krijgen wat ze nodig hebben. Ze brengt het  daadkrachtig, vol enthousiasme en met humor!”

“Irma is bevlogen en betrokken en heeft enorme kennis over slaap en slapeloosheid. Doordat ze goed kan luisteren en verbinding legt, kan ze haar talent vertalen naar jouw situatie en je inzicht geven in je eigen slaapproces. Gun jezelf een kennismaking met haar om te onderzoeken of het ook iets voor jou is. Voor mij was het een keerpunt in mijn leven.”

Datum & plaats

Het seminar vindt plaats op maandag 23 november 2020.

Ontvangst: 13.15 uur
Seminar: 14.00-16.30 uur
Borrel: 16.30-17.30 uur

Eenhoorn Meeting Center Amersfoort | Barchman Wuytierslaan 2 | 3818 LH, Amersfoort

De locatie bevindt zich naast station Amersfoort, we raden aan om met de trein te komen.

Maatregelen tegen het coronavirus

Het heeft onze prioriteit om een inspirerend én verantwoord seminar te organiseren. We zijn momenteel in overleg met de locatie over de maatregelen tegen het coronavirus. Sta je ingeschreven voor dit evenement, dan ontvang je binnenkort persoonlijk bericht hierover.

Investering

Wij geloven in het delen van kennis. Tijdens onze events staat inspiratie, plezier en motivatie centraal. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, hanteren wij twee verschillende tarieven. Voor particulieren die zelf hun ticket aanschaffen draagt ICM de helft bij. Het zakelijke tarief is van toepassing wanneer gefactureerd wordt aan een bedrijf of organisatie. Het zakelijke tarief hanteren wij ook bij groepsinschrijvingen.

Particulier: € 49,50 excl. BTW.
Zakelijk: € 99 excl. BTW.

 • Dit seminar is inclusief koffie, thee, fris en borrel na afloop.
 • De ICM inschrijvings- en betalingsvoorwaarden voor evenementen zijn van toepassing op deze inschrijving. Hierin staat onder andere ons annuleringsbeleid beschreven.
 • Je ontvangt de factuur voorafgaand aan het evenement.

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit seminar. Er zijn max. 50 fysiek plekken beschikbaar.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.