Inspiratie Webinar – Vertrouwen en verbinding in organisaties

Door Pauline Voortman (auteur van het boek ‘Vertrouwen als kompas’)

In tijden van crisis spelen onzekerheid en angst vaak een grote rol in organisaties. Medewerkers werkgelukkig maken krijgt niet de prioriteit, terwijl een positieve organisatiecultuur met vertrouwen en verbinding van groot belang is om er weer bovenop te komen. Dit draagt namelijk sterk bij aan de flexibiliteit en innovatiekracht van een organisatie: twee cruciale elementen die verklaren waarom organisaties goed presteren.

In dit inspiratie webinar op maandag 21 september neemt Pauline Voortman, schrijfster van het boek ‘Vertrouwen als kompas’, je mee in hoe je werkt aan een cultuur van vertrouwen. Je leert aan welke knoppen je moet draaien om een positieve organisatiecultuur met werkgelukkige medewerkers te realiseren.

Programma

  • Belang van vertrouwen en verbinding
  • Hoe zorg je voor voldoende voorspelbaarheid?
  • Hoe zorg je voor welwillendheid in de onderlinge relaties?
  • Hoe zorg je ervoor dat mensen bereid zijn kwetsbaarheid te tonen?
  • De vijf vertrouwensknoppen
  • Praktijkvoorbeelden vanuit ICM (meerdere keren uitgeroepen dat Great Place to Work)

Spreker

ICM Seminar - Pauline Voortman over het werken aan een positieve organisatiecultuur met werkgelukkige medewerkers

Pauline Voortman rondde eind 2012 haar promotieonderzoek af naar vertrouwen in organisaties en maakte vanaf dat moment ‘werken aan vertrouwen’ haar core-business. Ze deelt nu haar wetenschappelijke inzichten als spreker en consultant en bracht in 2019 haar boek ‘Vertrouwen als kompas’ uit. Hierin omschrijft ze haar praktijkervaringen met het thema en geeft ze handvatten geeft om te werken aan een cultuur van vertrouwen. Haar model (dat zowel in het boek als in het webinar naar voren komt) past ze toe als het vertrouwen zoek is, maar ook in preventieve zin bij nieuwe initiatieven of na bijvoorbeeld fusies of reorganisaties.

Praktische informatie

Datum: Maandag 21 september
Start: 16.00 uur
Vragen: 17.00 uur
Einde: (uiterlijk) 17.15 uur
Locatie: Zoom

* Op 21 september ontvang je uiterlijk twee uur voor het webinar per e-mail de uitnodiging voor Zoom. Heb je de link niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid je spam of mail naar events@icm.nl

Let op: je kunt je tot 2 uur voor het webinar inschrijven.

Investering

€ 15 excl. btw

Inschrijven

Schrijf je op tijd in voor dit seminar.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via 030 - 29 19 888 of events@icm.nl.