ICM Kennisparade 2019

Wil je op een positieve wijze vormgeven aan de toekomst van jouw organisatie? Weten hoe je als medewerker of leidinggevende werkgeluk binnen jouw organisatie kunt vormgeven? Wil je je collega’s en jezelf beter begrijpen waardoor jullie als team verder kunnen groeien en meer plezier beleven? Kom dan naar de ICM Kennisparade ‘De Organisatie van de Toekomst’.

Donderdag 5 september staat in het teken van kennis, inspiratie, waardevolle gesprekken en topsprekers! Tijdens deze editie van de ICM Kennisparade inspireren we je om jouw organisatie klaar te stomen voor de toekomst. We bieden je een gevarieerd programma met onder andere unieke keynotes, vernieuwende workshops en best pratices rondom 3 overkoepelende thema’s:

  • Organisatieontwikkeling & veranderkracht
  • Werkgeluk – meer geluk halen uit je werk
  • Teams van de toekomst

Op de ICM Kennisparade stel je zelf je programma samen. Tussen de bijeenkomsten door kun je deelnemen aan de activiteiten op het Kennisplein en is er uiteraard voldoende gelegenheid anderen uit het vakgebied te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Inschrijven 

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen. Dat is ons motto. De Kennisparade is dan ook ontstaan uit de wens mensen met elkaar te verbinden, kennis te delen en zo van elkaar te leren.

Als relatie van ICM heb jij gratis toegang tot de ICM Kennisparade. Meld je hieronder aan.

Programma

Aanmelden

Is dit de eerste keer dat je de Kennisparade bezoekt? Met deze aftermovie van een vorige editie krijg je een goede indruk van wat we je te bieden hebben.

Hieronder lees je meer over de inhoud van de verschillende sessies die de Kennisparade je te bieden heeft. Bepaal zelf welke sessies je wilt bijwonen, zo creëer je zelf een op maat gemaakt programma dat op jouw wensen aansluit. Je kunt je voor workshops aanmelden via de App, die je na je inschrijving kunt downloaden.

09.15 uur Inloop
10.00 uur Start opening door ICM-oprichter Erik Smithuis
10.30 uur Inspiratieworkshop ronde 1
11.30 uur Inspiratieworkshop ronde 2
12.15 uur Netwerk lunch
14.00 uur Muzikaal optreden ‘HR lied’ door Ellen Hengstman
14.15 uur Keynote ‘F@kking druk: blijf stress de baas’ met Thijs Launspach
15.30 uur Inspiratieworkshop ronde 3
16.15 uur Netwerkborrel op de Kennisparade

'F@kking druk: blijf stress de baas'

14.15 - 15.15

Keynote | Thijs Launspach
Heb jij het vaak te druk? Heb je last van stress? Dan ben je bepaald niet de enige. Maar er is wel iets aan te doen! In deze herkenbare keynote legt psycholoog Thijs Launspach uit hoe. Stress en burn-out zijn tegenwoordig aan de orde van de dag in organisaties, met name onder de jongste generatie werkenden. In deze lezing legt Launspach uit wat stress precies is, hoe je de stress kunt tegengaan en hoe je als organisatie kunt voorkomen dat millennials opbranden.

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, auteur en trainer. Thijs is expert op het gebied van stress, burn-out en millennials.

Future of Work: Creëer jouw strijdplan

10.30 – 11.15 uur

Workshop | Dr. Kilian Wawoe
De technologische vooruitgang gaat steeds sneller. Wie vandaag een personeelsplanning maakt voor morgen, loopt waarschijnlijk achter tegen de tijd dat het plan klaar is. In deze workshop kijkt Dr. Kilian Wawoe van de Vrije Universiteit in de toekomst en geeft tips hoe je jezelf en jouw organisatie hierop kunt voorbereiden.

Kilian W. Wawoe promoveerde in 2010 op het thema Proactive Personality, een onderzoek naar ondernemend gedrag binnen de bankensector. Momenteel is hij werkzaam als parttime docent Human Resource Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Geluksonderzoek van de Erasmus Universiteit

10.30 - 11.15 uur

Workshop | Erik Bemelmans
Erik Bemelmans heeft een droom, of beter gezegd: een missie. Een missie om bij te dragen aan meer werkvermogen en werkplezier van medewerkers. Hierdoor geven ze meer kleur aan hun organisatie en excelleren ze in hartverwarmende dienstverlening. Alleen zo worden momenten ook echte herinneringen voor gasten, klanten, patiënten en cliënten. Hierdoor komen ze terug en dat vertellen ze door. In zijn ogen is dit de enige katalysator voor een hogere klanttevredenheid, duurzame groei en rendement.

Erik heeft ruim 20 jaar ervaring in verschillende managementfuncties. Tegenwoordig is hij Managing Partner en Business Director bij Fan Factory.

Het nieuwe beoordelen en belonen in de 21e eeuw

11.30 – 12.15 uur

Workshop | Dr. Kilian Wawoe
Een target zetten aan het begin van een periode, een tussentijdse evaluatie en aan het eind van het jaar beoordelen en belonen. Dat is het oude performance management system dat jaren heeft gewerkt, maar niet langer toereikend is. In deze workshop wordt door Dr. Kilian Wawoe van de Vrije Universiteit uitgelegd wat een beter alternatief zou kunnen zijn, waarin beloning en prestatie in de juiste balans zijn.

Kilian W. Wawoe promoveerde in 2010 op het thema Proactive Personality, een onderzoek naar ondernemend gedrag binnen de bankensector. Momenteel is hij werkzaam als parttime docent Human Resource Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Deep Democracy

10.30 – 11.15 uur | 11.30 – 12.15 uur

Workshop | Dinga van Driel
Dwarsliggende medewerkers kun je negeren of uit het team zetten, maar je kunt als team ook veel leren van saboteurs. Besluiten worden hierdoor meer gedragen en het team als geheel wordt sterker. In deze interactieve workshop geeft Dinga inzicht in hoe je (eigen en andermans) sabotagegedrag herkent en wat je daarmee wel en juist niet kunt doen om gedoe te voorkomen. Dit doet ze door het gedachtengoed van Deep Democracy in te zetten.

Dinga van Driel is gecertificeerd coach (individueel en teams) en trainer. Ze faciliteert mensen, teams en organisaties bij het omgaan met verschillen en veranderingen, zodat mensen fijner (samen)werken.

Organiseer creativiteit en innovatie binnen jouw team!

10.30 – 11.15 uur | 11.30 – 12.15 uur

Workshop | Max Wildschut
Bij creativiteit en innovatie denken we snel aan geniale individuen als Steve Jobs en Leonardo Da Vinci. De realiteit is dat innovatie en creativiteit niet zozeer afhangen van individuen, maar van hoe ideeën zich verplaatsen door netwerken, hoe die ideeën samenkomen en nieuwe ideeën produceren. Het gaat om idee-seks! Met de kennis van hoe dit werkt kunnen we gericht creativiteit en innovatie organiseren. In deze workshop worden lessen uit de natuur gecombineerd met inzichten uit innovatieve organisaties. Aan het einde van deze workshop heb je een dieper inzicht in hoe innovatie ontstaat en concrete handvatten om in jouw organisatie mee aan de slag te gaan.

Max Wildschut richt zich op vraagstukken rond prestatie, motivatie, samenwerking en leiderschap. Hij schreef hierover in 'Darwin voor managers' (2009), 'Gezag' (2013) en 'Stop Denk Doe' (2015). Daarnaast schreef hij twee lesboeken voor organisatiepsychologie ('Cultuur en gedrag in organisaties' in 2016 en 'De psychologie van gedrag in organisaties' in 2017).

Hoe kunnen managers meer hun rol pakken tijdens een leertraject?

10.30 – 11.15 uur | 11.30 – 12.15 uur

Workshop | Laura van den Ouden
Voor leerprofessionals is het vaak echt een uitdaging om drukke opdrachtgevers (managers) te betrekken bij een leertraject. Managers delegeren liever het leren naar HR of trainers. Maar leidinggevenden hebben wel degelijk eigen verantwoordelijkheden en taken tijdens leertrajecten. Het blijkt uit onderzoek dat die rol zo belangrijk is, dat er 23% meer leerrendement kan worden behaald als de manager het leertraject actief ondersteunt. Ook in de Transferstudie naar de 7 succesfactoren (ICM 2016) kwam de 'worsteling' met managers naar voren en de grote wens om het te doorbreken. Aanvullend onderzoek naar de betrokkenheid van managers bij transfer, heeft geleid tot meer inzicht in dit onderwerp en praktische tips hoe managers met succes betrokken kunnen worden.

Laura van den Ouden is trainer van het jaar 2018/2019 en adviseur in leren en ontwikkelen. Zij heeft onderzoek gedaan naar borging en transfer van leren in organisaties en spreekt regelmatig over dit onderwerp op congressen.

De kracht van introverte mensen in teams

10.30 – 11.15 uur | 11.30 – 12.15 uur

Workshop | Liesbeth Smit
Wat is introversie precies en vooral ook: wat niet? Welke ‘handleiding’ kan handig zijn? Hoe bereik je een introvert binnen groepsverband? Wat drijft hen op de werkvloer? En welke valkuilen kun je vermijden als je ze eenmaal weet? Handvatten voor en door introverten met herkenbaarheid en praktijksituaties. Ook –en misschien wel juist- voor extraverten!

Liesbeth Smit (1974) is historicus en freelance journalist voor diverse vrouwenbladen, zoals Libelle, Margriet en Flair. In 2017 debuteerde ze met ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’, dat wekenlang in de bestsellerlijst stond.

Gelukkig leidinggeven, hoe doe je dat?

11.30 - 12.15 uur

Workshop | Alex Slavenburg
Een interactieve workshop waarin de 'wat' en 'waarom' van werkgeluk centraal wordt gesteld en de focus ligt op gelukkig leidinggeven. Alex Slavenburg vertelt je graag hoe jij vanuit je eigen positie werkgeluk kunt vormgeven voor jezelf, je medewerkers, collega’s, klanten en de maatschappij.

Alex Slavenburg is trainer bij ICM en eigenaar van Happimotion. Alex heeft ruime (internationale) ervaring op het gebied van verandermanagement, HR en leiderschap.

Daarom zijn we slecht in vitaliteit op de werkvloer!

15.30 – 16.15 uur

Workshop | Timo Hans
Hoe kan het dat we zoveel weten over het menselijk lichaam, maar toch meer ziek zijn en klachten hebben? Waarom slagen veel bedrijven niet in het succesvol integreren van vitaliteit op de werkvloer? En als je dit met je bedrijf wilt aanpakken, hoe doe je dat dan? Timo Hans laat je leren van zijn ervaring en gemaakte fouten.

Timo Hans is gespecialiseerd in vitaliteit. Het delen van kennis met betrekking tot dit onderwerp is zijn grootste passie.

Profiteren van generatie Y binnen teams

10.30 – 11.15 uur | 11.30 – 12.15 uur

Workshop | Margit Rosendahl
Elke vijftien jaar ontstaat er een nieuwe generatie met overeenkomstige waarden, normen en gedragingen. Generatie Y is open minded, creatief, flexibel en bedreven in sociale media. Generatie Y botst wel eens met oudere of andersdenkende collega’s. Hoe gaat Y om met een ‘9 tot 5 mentaliteit’, ‘Ja, maar… cultuur’, onzinnige controlespelletjes en hiërarchie? Generatie Y stroomt massaal uit of raakt burn-out als ze niet gewaardeerd worden. In deze workshop kijken we naar de kwaliteiten van generatie Y en hoe je daar het beste op inspeelt. Zodat ze energiek en vitaal blijven en hun frisse blik maximaal impact heeft binnen teams of organisaties.

Margit Rosendahl (1968) verzorgt vanuit Morefun@Work! ruim 15 jaar trainingen en coaching voor grote opleiders als ICM.

Leren op de lange termijn: hoe dan?

15.30 – 16.15 uur

Workshop | Tim Haarlemmer

Ben jij na een hardloopclinic klaar voor een halve marathon? Waarschijnlijk niet. Het vergt een langere periode om de benodigde kwaliteiten te ontwikkelen. Hoe pak je dat duurzaam aan? Hoe zorg je dat je blijft trainen? Trainer Tim Haarlemmer werkt hiervoor met de 'Goaldigging' methode. De methode is geïnspireerd door Google's Objectives & Key Results (OKR's), Scrum en diverse leertechnologieën. In deze sessie leer je hoe je jijzelf en je organisatie blijven leren en hoe je je veranderdoelstellingen op de lange termijn behaalt.

Tim Haarlemmer werkt als consultant en innovator in L&D/onderwijs en de zorg. Wat hem het meest interesseert is de combinatie van de twee velden: hoe kan je leren om een goed (gezond, gelukkig, productief) leven te leiden?.

Hoe train je eigen verantwoordelijkheid in de nucleaire wereld?

15.30 - 16.15 uur

Best Practice | Monique Struijk
De NRG (Nuclear Research & consultancy Group) levert als marktleider wereldwijd medische radioactieve isotopen. Logischerwijs hebben medewerkers van NRG grote verantwoordelijkheid voor en invloed op de veiligheid en het succes van NRG.

De afgelopen jaren heeft NRG op verschillende manieren aandacht besteed aan hoe medewerkers kunnen bijdragen aan veiligheid en kwaliteit. Er zijn mooie stappen gezet en NRG staat er dan ook elk jaar in vele opzichten beter voor. Het is belangrijk dat NRG nu de stijgende lijn vasthoudt. Monique Struijk is HRM Opleidingsadviseur en neemt ons mee in het ontwerp en opleidingsprogramma om veiligheid te trainen.

Monique Struijk is interim HRM opleidingsadviseur, trainer en coach. Zij werkt nu bijna 2 jaar voor NRG, de nucleaire dienstverlener uit Petten. Haar opdracht is de ontwikkeling en realisering van opleidingsprogramma’s en de implementatie van een Learning Management Systeem. Daarnaast is zij consultant en trainer Profile Dynamics. Haar passie is mensen in beweging krijgen, als individu of als team, en hen helpen om veranderingen te realiseren.

Van slide naar pride

15.30 – 16.15 uur

Best Practice | Harmen Kielstra
Hoe overtuig je topspecialisten en techneuten om hun vakinhoudelijke kennis te delen via trainingen? Hoe ontwikkel je hen tot volwaarde trainers en welke trainingsvormen zet je in? CelSian, de voormalige TNO Glass Group in Eindhoven, geeft sinds een aantal jaren wereldwijd on- en offline trainingen in de glasindustrie. Deze workshop neemt je mee in het traject dat CelSian aflegde (en nog steeds aflegt) om hun inhoudelijke kennis te vertalen naar eigentijdse leermiddelen. Harmen kielstra deelt hoe ze hun glastechnologen ontwikkelen tot volwaardige trainers, welke experimenten ze deden en welke risico’s ze namen.

Harmen Kielstra is managing director van CelSian. Zijn grootste passie is veranderingen te realiseren binnen CelSian waar klanten op zitten te wachten en waar medewerkers plezier aan beleven. Hij houdt zich bezig met slimme software toepassingen en sensoren en zette daarnaast samen met een Training-team een divers aanbod neer van (glas-) trainingen en professionele trainers wereldwijd.

Naar de Ambtenaar 2.0

15.30 - 16.15 uur

Best Practice | Koen Salet
Bij overheidsinstellingen spelen nu en in de toekomst belangrijke onderwerpen, zoals de toenemende digitalisering, privacybescherming, sociale zekerheid, de omgevingswet, vergrijzing en duurzaamheid. Hoe blijf je als ambtenaar bij en hoe sluit je aan op wat de maatschappij verlangt? CertusGroep ontwikkelde hiervoor een praktische opleiding die ambtenaren helpt bij integraal samenwerken, politiek-bestuurlijke sensitiviteit en opgavegericht werken. In deze sessie neemt Koen Salet, Manager Ontwikkeling, je mee in de invulling van deze opleiding. Hij bespreekt de opbouw en licht de leervisie toe die ten grondslag ligt aan deze opleiding.

Koen Salet is Manager Ontwikkeling bij CertusGroep. CertusGroep is een organisatieadviesbureau in Rotterdam dat mensen verbindt en begeleidt in arbeidsrelaties binnen de overheid. Koen is adviseur binnen het publieke domein en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s die de CertusGroep aanbiedt. Zijn achtergrond ligt in de Sociologie, Wijsbegeerte en Bestuurskunde. De ontwikkelingen die spelen binnen het publieke domein, volgt Koen nauw op de voet. Zo ontwikkelde hij recent met diverse samenwerkingspartners een opleidingsaanbod voor de ambtenaar van de toekomst.

Zelforganisatie, hoe maak je optimaal gebruik van de wisdom of the crowd?

15.30 – 16.15 uur

Best Practice | Britt Jacobs
De missie van ABN Amro is duidelijk: ‘Het vergroten van werkgeluk. Niet alleen binnen ABN Amro, maar voor heel werkend Nederland. Onze opgedane kennis en ervaring zetten wij bijvoorbeeld in om interactieve en inspirerende workshops te faciliteren. Hiermee helpen wij andere bedrijven met het creeëren van een wendbare organisatie waar eigenaarschap én mandaat ligt bij degene die hier het best over kan beslissen. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de wisdom of the crowd. Dat werkt niet alleen efficiënter, maar maakt het vooral leuker! Wil je weten hoe we dit binnen ABN AMRO hebben aangepakt én wat onze eerste bevindingen en learnings zijn? Kom dan naar deze workshop!

Britt werkt voor ABN AMRO als senior consultant zelforganisatie bij Personal Banking.

Werkgeluk als basis voor je HR-beleid

10.30 – 11.15 uur | 11.30 – 12.15 uur

Workshop | Roy Kreeftmeijer & Lieke Bosch
Werkgeluk gaat verder dan goede arbeidsvoorwaarden en faciliteiten. Hoe ga je met elkaar om? Hoe vergroot je onderling vertrouwen? En wat maakt dat mensen trots zijn op hun werk en plezier ervaren met hun collega’s? In deze workshop ga je aan de slag met de rol van werkgeluk in je HR-beleid.

Roy Kreeftmeijer en Lieke Bosch verrichten binnen ICM veel werk rondom het jaarlijkse organisatieonderzoek van Great Place to Work (GPTW) en de implementatie van de daaruit voortvloeiende verbeterpunten. ICM behaalde in 2019 voor de 4e keer een Top 10 positie op de ranglijst Best Workplaces in Nederland.

Opening Kennisparade

10.00 uur

Opening | Erik Smithuis
Erik Smithuis, medeoprichter van ICM, auteur en veelgevraagd spreker, opent om 10.00 de ICM Kennisparade. ICM is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en meest vooraanstaande opleidingsinstituten van Nederland, 3 jaar op rij verkozen tot ‘Beste Opleider van NL’ én staat al meerdere jaren in de top 10 van Beste Werkgevers – Great Places to Work. Sinds haar oprichting heeft ICM inmiddels meer dan 100.000 mensen mogen opleiden, trainen, coachen en persoonlijk helpen groeien.

Ontwikkelcafé

15.30 – 16.15 uur

Het ontwikkelcafé biedt ruimte voor een informeel groepsgesprek met een expert en andere vakgenoten. Samen ga je op interactieve wijze aan de slag met grote thema’s die binnen je organisatie spelen, met de input die je nog vers in het geheugen hebt van de Kennisparade! Je kunt bij een van de drie ronde tafels aan te sluiten:

  • Werkgeluk met Jan-Bart Bouwmans
  • Teamontwikkeling met Flor Gerritsen
  • Organisatieontwikkeling met Laura van den Ouden

Inschrijven

Thijs Launspach

Thijs Launspach is psycholoog, auteur en trainer. Thijs is expert op het gebied van stress, burn-out en millennials. In zijn trainingen combineert hij de meest recente inzichten uit de wetenschap met technieken van experts, mindfulnesstechnieken en de nodige relativering. Zijn meest recente boek, Fokking druk (2018) gaat over stress en burn-out. Hij schreef eerder Quarterlife (2012) en Het Millennial Manifest (2017). Thijs geeft hiernaast les op de School of Life.

Erik Smithuis

Erik Smithuis is medeoprichter van ICM, auteur en veelgevraagd spreker op het gebied van Leiderschap, Samenwerken en Ondernemerschap. Erik is ervan overtuigd dat ieder individu meer uit zichzelf kan halen en is gedreven mensen te inspireren tot persoonlijke ontwikkeling. Zijn kracht is op heldere en verrassende wijze zijn boodschap over te brengen.  

Erik Bemelmans

Erik verspreidt zijn geloof en persoonlijke overtuiging op een inspirerende, confronterende en enthousiaste wijze. Zijn verhaal is praktisch, want hij garandeert dat je altijd naar buiten loopt met minimaal zeven concrete ideeën waarmee je binnen 100 dagen aantoonbaar het verschil kunt maken.

Roy Kreeftmeijer & Lieke Bosch

Roy Kreeftmeijer en Lieke Bosch verrichten binnen ICM veel werk rondom het jaarlijkse organisatieonderzoek van Great Place to Work (GPTW) en de implementatie van de daaruit voortvloeiende verbeterpunten. ICM behaalde in 2019 voor de vierde keer een top 3 plek op de ranglijst Best Workplaces in Nederland.

Alex Slavenburg

Alex Slavenburg is trainer bij ICM en eigenaar van Happimotion. Alex heeft ruime (internationale) ervaring op het gebied van verandermanagement, HR en leiderschap. Hij coacht en traint leidinggevenden en teams en begeleidt organisaties op gebied van werkgeluk en leiderschap.

Kilian Wawoe

Kilian W. Wawoe promoveerde in 2010 op het thema Proactive Personality, een onderzoek naar ondernemend gedrag binnen de bankensector. In dat jaar verscheen ook zijn spraakmakende boek 'Bonus'. Momenteel is hij werkzaam als parttime docent Human Resource Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf op het gebied van organisatieontwikkeling.

Timo Hans

Timo Hans is gespecialiseerd in vitaliteit. Het delen van kennis met betrekking tot dit onderwerp is zijn grootste passie. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een unieke visie op gezondheid. Timo richt zich op 6 domeinen: slaap, stress, voeding, ademhaling, bewegen en het immuunsysteem. Binnen deze domeinen zijn ongekende resultaten te behalen binnen elk bedrijf en Timo laat je graag zien hoe! 

Max Wildschut

Max Wildschut (1967) studeerde cognitieve- en neuropsychologie, voordat hij zich specialiseerde in de evolutionaire psychologie. Vanuit dit theoretisch kader richt Max zich op vraagstukken rond prestatie, motivatie, samenwerking en leiderschap. Hij schreef hier over in onder meer 'Darwin voor managers' (2009), 'Gezag' (2013) en 'Stop Denk Doe' (2015). Daarnaast schreef hij twee lesboeken voor organisatiepsychologie ('Cultuur en gedrag in organisaties' in 2016 en 'De psychologie van gedrag in organisaties' in 2017).

Liesbeth Smit

Liesbeth Smit (1974) is historicus en freelance journalist voor diverse vrouwenbladen, zoals Libelle, Margriet en Flair. In 2017 debuteerde ze met ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’. De stille revolutie van de introverte mens, dat wekenlang in de bestsellerlijst stond. Liesbeth beschrijft zichzelf als ‘introvert met extraverte trekjes’ en weet als geen ander wat de voor-en nadelen van introversie zijn. Humor is daarbij een belangrijk wapen, maar herkenning en openheid zijn dat nog meer. Want met meer kennis over introversie is volgens haar (weer) van alles mogelijk, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied.

Margit Rosendahl

Margit Rosendahl (1968) verzorgt vanuit Morefun@Work! ruim 15 jaar trainingen en coaching voor grote opleiders als ICM. Ze werkte ruim twaalf jaar bij grote Nederlandse bedrijven in marketing communicatie en management functies als KPN, Postbank en Endemol. Ze gelooft in menselijkheid en werkplezier.

Laura van den Ouden

Laura van den Ouden is trainer en adviseur in leren en ontwikkelen. Zij heeft onderzoek gedaan naar borging en transfer van leren in organisaties en spreekt regelmatig over dit onderwerp op congressen. Laura zit 20 jaar in het vak van leren en ontwikkelen, schreef 3 boeken (‘100 werkvormen voor Docenten en Trainers’, '10 tips voor Succesvol Communiceren’ en ‘Handboek Leren en Ontwikkelen in organisaties’) en is door NOBTRA uitgeroepen tot Trainer van het jaar 2018/2019

Tim Haarlemmer

Tim Haarlemmer werkt als consultant en innovator in L&D/onderwijs en de zorg. Wat hem het meest interesseert is de combinatie van de twee velden: "Hoe kan je leren om een goed (gezond, gelukkig, productief) leven te leiden?". Leren en presteren/toepassen moeten hier dan één en dezelfde zijn: hoe vergroot je de transfer? Dit kan gaan via innovatieve gadgets, maar net zo goed via traditionele, of zelfs eeuwenoude methodes.

Britt Jacobs

Britt werkt voor ABN AMRO als senior consultant zelforganisatie bij Personal Banking. Ze was in het afgelopen jaar verantwoordelijk voor de implementatie van zelforganisatie (en de nieuwe way of working) binnen Personal Banking. Door de jaren heen heeft zij verschillende rollen gehad, van het onboarden van nieuwe medewerkers tot het ontwikkelen van opleidingsprogramma's op het gebied van inhoud, houding en gedrag. De rode draad hierin is het vergroten van werkgeluk, door collega's te faciliteren talenten en ambities optimaal te benutten. De principes van zelforganisatie passen daarom ook heel goed bij de kernwaarden van haar als persoon: resultaatgericht, samenwerken, vrijheid (pakken!) én ambitie.

Dinga van Driel

Dinga van Driel is gecertificeerd coach (individueel en teams) en trainer. Ze faciliteert mensen, teams en organisaties bij het omgaan met verschillen en veranderingen, zodat mensen fijner (samen)werken.

Koen Salet

Koen Salet is Manager Ontwikkeling bij CertusGroep. CertusGroep is een organisatieadviesbureau in Rotterdam dat mensen verbindt en begeleidt in arbeidsrelaties binnen de overheid. Koen is adviseur binnen het publieke domein en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s die de CertusGroep aanbiedt. Zijn achtergrond ligt in de Sociologie, Wijsbegeerte en Bestuurskunde. De ontwikkelingen die spelen binnen het publieke domein, volgt Koen nauw op de voet. Zo ontwikkelde hij recent met diverse samenwerkingspartners een opleidingsaanbod voor de ambtenaar van de toekomst.

Harmen Kielstra

Harmen Kielstra is managing director van CelSian. Zijn grootste passie is veranderingen te realiseren binnen CelSian waar klanten op zitten te wachten en waar medewerkers plezier aan beleven. Hij houdt zich bezig met slimme software toepassingen en sensoren en zette daarnaast samen met een Training-team een divers aanbod neer van (glas-) trainingen en professionele trainers wereldwijd.

Monique Struijk

Monique Struijk is interim HRM opleidingsadviseur, trainer en coach. Zij werkt nu bijna 2 jaar voor NRG, de nucleaire dienstverlener uit Petten. Haar opdracht is de ontwikkeling en realisering van opleidingsprogramma’s en de implementatie van een Learning Management Systeem. Daarnaast is zij consultant en trainer Profile Dynamics. Haar passie is mensen in beweging krijgen, als individu of als team, en hen helpen om veranderingen te realiseren.

De ICM Kennisparade vindt op 5 september plaats in Fort Voordorp in Groenekan.

Fort Voordorp
Voordorpsedijk 28A
3737 BK Groenekan

Aanmelden

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen. Dat is ons motto. De Kennisparade is dan ook ontstaan uit de wens mensen met elkaar te verbinden, kennis te delen en zo van elkaar te leren.

Als relatie van ICM heb jij gratis toegang tot de ICM Kennisparade. Meld je aan met het formulier hieronder.

Wil je samen met een collega naar de kennisparade? Stuur deze pagina dan door, zodat jouw collega zich ook kan inschrijven.