Introductie Learning & Development en Opleidingskunde (Post-HBO)

ICM biedt je de mogelijkheid om de training Introductie Learning & Development en Opleidingskunde (Post-HBO) in één pakket te volgen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 200,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je volgt eerst de training Introductie Learning & Development en aansluitend volg je de opleiding Opleidingskunde (Post-HBO).

Unieke voordelen

  • Een L&D-expert als trainer
  • Aan de slag met een eigen casus
  • Deel je passie voor leren en ontwikkelen met vakgenoten

Doelgroep

Deze training Introductie Learning & Development is bedoeld voor medewerkers die nog geen concrete werkervaring hebben op het gebied van opleidingskunde, maar wel een rol willen vervullen in de ontwikkeling van medewerkers.  De opleiding Opleidingskunde (Post-HBO) is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het veld van L&D/HRD en die zich bezighoudt met bedrijfsopleidingen of de ambitie heeft zich daarin te ontwikkelen. Te denken valt aan (zelfstandig) opleidingskundigen, onderwijskundigen, trainers, beleidsadviseurs of HR-adviseurs. In de opleiding ga je aan de slag met een praktijkopdracht in je eigen organisatie, daarom is het van belang dat je een (stage)werkplek hebt.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Blended learning | Bij ICM geloven we in blended leren, waarbij online leren het klassikaal leren versterkt. Doordat je vooraf kennis opdoet, blijft er tijdens een klassikale bijeenkomst meer tijd over om te leren van elkaar.

Introductie Learning & Development

Bijeenkomsten | De bijeenkomsten zijn gericht op interactie met de trainer en medecursisten. Met afwisselende werkvormen doe je kennis en inzichten op en oefen je met vaardigheden. Er is veel ruimte voor de inbreng van eigen praktijksituaties en -voorbeelden.

Ervaren trainers | Een L&D-expert begeleidt de klassikale bijeenkomsten waarbij jouw leerbehoefte centraal staat.

Praktijkopdracht en praktijkvoorbeelden | In de training ga je aan de slag met een actuele en gerichte opdracht uit jouw praktijk.

Opleidingskunde (Post-HBO)

Bijeenkomsten | De bijeenkomsten zijn zeer afwisselend en uitdagend. Je krijgt alle ruimte om eigen situaties in te brengen waarop je gerichte feedback krijgt. Hierdoor werk je continu aan je persoonlijke ontwikkeling als opleidingskundige. Vakliteratuur en de aanvullende informatie op de ICM-leeromgeving geven je inzicht in actuele opleidingskundige methodieken en technieken.

Ervaren docenten | Je wordt begeleid door twee zeer ervaren opleidingskundigen. Zij nemen elk één module voor hun rekening. Een gastdocent op het gebied van ‘The future of learning’ neemt je mee in de wereld van leerinnovatie en –technologie.

Als een van de grootste erkende bedrijfsopleiders van Nederland heeft ICM een onderscheidende visie op leren en ontwikkelen. In deze opleiding maak je kennis met deze visie en de daarbij behorende theorieën zoals het principe van het ‘8 velden model’, werken met leerstijlen, het ‘KIT-model’ en het ‘ICMTransfermodel’.

Praktijkopdrachten | De opleiding bestaat uit twee modules. In elke module wordt een aspect van het vakgebied opleidingskunde uitgediept. Elke module wordt afgesloten met een gepersonaliseerde praktijkopdracht.

Vooropleiding

Je beschikt bij voorkeur over een HBO werk- en denkniveau.

Examenvoordeel

Als je onverhoopt niet slaagt voor de ICM-praktijkopdrachten, dan kun je deze tegen gereduceerd tarief herkansen.

Diploma

De opleiding Opleidingskunde van ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

  • Opleidingskunde (post-HBO) – diploma

Tijdens iedere module schrijf je een praktijkopdracht. Indien je beide opdrachten met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Opleidingskunde (post-HBO) – diploma.

Het je de gehele training Introductie Learning & Development gevolgd, dan ontvang je een certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 24 opleidingen en trainingen in de categorie: Trainen als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Kijk bij de training Introductie Learning & Development en Opleidingskunde (Post-HBO) voor een overzicht op welke dagen en in welke plaatsen de cursussen worden verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 5.290,-

Cursus Prijs
Introductie Learning & Development 1.395,-
Opleidingskunde (post-HBO) 4.095,-
Prijs zonder korting 5.490,-
Korting 200,-
Investering 5.290,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Nu bereikbaar tot 17.30 uur

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 24 opleidingen en trainingen in de categorie: Trainen als beroep.