ICM Mediationopleiding en Specialisatie Arbeidsmediation

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Mediationopleiding en Specialisatie Arbeidsmediation in één pakket te behalen. Als je je inschrijft voor dit pakket, levert dit je een kostenvoordeel van €295,- op ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met ICM Mediationopleiding en daarna volg je de Specialisatie Arbeidsmediation.

 

Unieke voordelen

  • Je profiteert van pakketkorting
  • Je specialiseert je in korte tijd tot professioneel arbeidsmediator
  • Direct een netwerk van andere arbeidsmediators

Doelgroep

Iedereen die zich in korte tijd wil specialiseren op het gebied van arbeidsmediation. Je bent bijvoorbeeld HRM’er of vertrouwenspersoon.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

ICM Mediationopleiding

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor een gedegen aanpak.

  • Persoonlijke begeleiding door experts

Ervaren docenten | De opleiding wordt op interactieve wijze verzorgd door twee vakdocenten met expertise en ruime praktijkervaring op het gebied van mediation. Zij verzorgen elk een aantal modules in de opleiding.

Individuele begeleiding | Tijdens de opleiding staan je individuele leerwensen centraal. Je hebt de gelegenheid twee skype-supervisie-sessies in te plannen met je docent op het moment dat je dat nodig hebt.

  • Leren door te doen

De Bijeenkomsten | De opleiding bestaat uit vijf modules waarin één voor één de fases van mediation aan bod komen. In de opleiding word je continu gestimuleerd om actief met het geleerde aan de slag te gaan. De opleidingsdagen kenmerken zich dan ook door veel (zelf ingebrachte) praktijksituaties, cases en oefeningen. Tijdens de laatste module ga je een hele dag met twee acteurs aan de slag als mediator. De maximale groepsgrootte van 10 personen draagt bij aan een veilige sfeer om in te leren en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Praktijkopdrachten | De eerste vier modules worden afgesloten met praktijkopdrachten ter toetsing van je nieuwe inzicht en vaardigheden. Na de laatste module lever je een video-opname van een proefmediation in, waarop je uitgebreide feedback ontvangt van de docent.

Intervisie | Tussen de bijeenkomsten door vindt intervisie plaats die je zelf inplant. Samen met je medecursisten oefen je verschillende proefmediations en hierop reflecteer je in de praktijkopdrachten. Hierdoor werk je continu aan je persoonlijke ontwikkeling als mediator.

Specialisatie Arbeidsmediation

Ervaren docenten | Een ervaren docent begeleidt de klassikale bijeenkomsten waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. De docent is tevens je mentor die nog volop in de praktijk van het werkveld staat.

Blended learning | Bij ICM geloven we in blended leren, waarbij online leren het klassikaal leren versterkt. Doordat je vooraf kennis opdoet blijft er tijdens een klassikale bijeenkomst meer tijd over om te leren van elkaar.

Groepsgrootte | De maximale groepsgrootte van 10 deelnemers draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en waardevolle discussies te voeren.

Intervisie | Tijdens de opleiding wissel je ervaringen uit met je medecursisten en vergroot je je leerrendement zo nog verder. ICM geeft je handvatten voor een effectieve intervisiemethode.

Praktijkopdracht | De opleiding rond je af met een actuele en op de praktijk gerichte opdracht, waarin al het geleerde samenkomt.

Examenvoordeel

Mocht je onverhoopt niet slagen voor de ICM-praktijkopdrachten, dan kun je deze opdrachten tegen gereduceerd tarief herkansen.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 8 opleidingen en trainingen in de categorie: Mediation als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Kijk bij de ICM Mediationopleiding en de Specialisatie Arbeidsmediation voor een overzicht op welke dagen en plaatsen de opleidingen worden verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 5.695,-

Cursus Prijs
ICM Mediationopleiding 3.995,-
Specialisatie Arbeidsmediation 1.995,-
Prijs zonder korting 5.990,-
Korting 295,-
Investering 5.695,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 8 opleidingen en trainingen in de categorie: Mediation als beroep.