ICM Trainersopleiding en Opleidingskunde

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Trainersopleiding en de post-HBO opleiding Opleidingskunde in één pakket te behalen. Als je je voor beide cursussen als één pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 300,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen.

 

Unieke voordelen

  • Je profiteert van pakketkorting
  • Binnen 5 maanden ben je professioneel trainer
  • De ICM Traineropleiding is officieel geaccrediteerd als NOBTRA erkende opleiding
  • Als één van de beste opleiders van Nederland heeft ICM een onderscheidende visie op leren en ontwikkelen

Doelgroep

De ICM Trainersopleiding is geschikt voor iedereen die zijn of haar trainingsvaardigheden wil ontwikkelen en die professioneel trainer wil worden. Opleidingskunde (Post-HBO) is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het veld van L&D/HRD en die zich bezighoudt met bedrijfsopleidingen of de ambitie heeft zich daarin te ontwikkelen. Bijvoorbeeld (zelfstandig) opleidingskundigen, onderwijskundigen, trainers, beleidsadviseurs of HR-adviseurs. In de opleiding ga je aan de slag met een praktijkopdracht in je eigen organisatie, het is dus van belang dat je een (stage)werkplek hebt.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

Voorafgaand aan de eerste lesdag krijg je toegang tot de ICM-leeromgeving en breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart, voor jezelf én voor de docent. Deze leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. De leeromgeving ondersteunt je gedurende de gehele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en een ICM-videoserie.

ICM Trainersopleiding | Deze opleiding bestaat uit vijf modules. In elke module wordt een aspect van het trainersvak uitgediept. Elke module wordt afgesloten met een praktijkopdracht.

De opleidingsdagen kenmerken zich door veel praktijksituaties, cases en oefeningen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Je oefent zelf je trainersvaardigheden door een eigen trainingsblok te begeleiden, waar je aan het einde van de opleiding op reflecteert in je reflectieverslag.

Je krijgt vier zeer ervaren docent-trainers. Zij nemen elk een aantal lesdagen voor hun rekening. Door de maximale groepsgrootte van 10 personen is er een veilige sfeer om in te leren met gelijkgestemden en veel ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Opleidingskunde (Post-HBO) | De opleiding bestaat uit twee modules. In elke module wordt een aspect van het vakgebied opleidingskunde uitgediept. Elke module wordt afgesloten met een gepersonaliseerde praktijkopdracht.

De bijeenkomsten zijn zeer afwisselend en uitdagend. Je krijgt alle ruimte om eigen situaties in te brengen waarop je gerichte feedback krijgt. Hierdoor werk je continu aan je persoonlijke ontwikkeling als opleidingskundige. Vakliteratuur en de aanvullende informatie op de ICM-leeromgeving geven je inzicht in actuele opleidingskundige methodieken en technieken.

Je wordt begeleid door twee zeer ervaren opleidingskundigen. Zij nemen elk één module voor hun rekening. Een gastdocent op het gebied van ‘The future of learning’ neemt je mee in de wereld van leerinnovatie en –technologie.

In deze opleiding maak je kennis met deze visie en de daarbij behorende theorieën zoals het principe van het ‘8 velden model’, werken met leerstijlen, het ‘KIT-model’ en het ‘ICMTransfermodel’.

Examenvoordeel

Als je onverhoopt niet slaagt voor de ICM-praktijkopdrachten, dan kun je deze tegen gereduceerd tarief herkansen.

Diploma

ICM leidt je op tot het:

  • ICM Professioneel Trainer – diploma
  • Opleidingskunde (Post-HBO) – diploma

De ICM Trainersopleiding is geaccrediteerd als NOBTRA erkende opleiding. Trainers die de ICM Trainersopleiding met goed gevolg hebben afgerond hebben hiermee een NOBTRA erkend diploma.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 24 opleidingen en trainingen in de categorie: Trainen als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Je kunt bij de afzondelijke cursussen hieronder een overzicht vinden van de startdata en locaties.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 7.990,-

Cursus Prijs
ICM Trainersopleiding 4.195,-
Opleidingskunde (post-HBO) 4.095,-
Prijs zonder korting 8.290,-
Korting 300,-
Investering 7.990,-

Dit bedrag is excl. € 17,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Morgen vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 24 opleidingen en trainingen in de categorie: Trainen als beroep.