De Startende Manager en Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden

ICM biedt je de mogelijkheid om de opleiding De Startende Manager en de training Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden in één pakket te volgen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 300,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je volgt eerst de opleiding De Startende Manager en aansluitend volg je de training Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden.

Unieke voordelen

  • Je profiteert van pakketkorting
  • Gericht op jouw praktijk
  • Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden is een uniek programma gebaseerd op de visie van ICM op Leiderschap
  • Dankzij een business challenge en reflectieverslag direct effect in werk én privé

Doelgroep

De opleiding De Startende Manager is geschikt voor iedereen die de afgelopen maanden voor het eerst gestart is in een leidinggevende functie of binnenkort gaat starten en zijn/haar managementvaardigheden wil ontwikkelen.

De training Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden is voor jou een perfect vervolg als je door gericht te werken aan je persoonlijke ontwikkeling je impact als leider voor je medewerkers wilt vergroten. Je bent bereid op een dieper niveau naar jezelf te kijken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor een gedegen aanpak.

Bijeenkomsten | De bijeenkomsten zijn gericht op interactie met de docent en medecursisten. Met afwisselende werkvormen doe je kennis en inzichten op en oefen je met vaardigheden. Er is veel ruimte voor de inbreng van eigen praktijksituaties en -voorbeelden.

Blended learning | Bij ICM geloven we in blended leren, waarbij online leren het klassikaal leren versterkt. Doordat je vooraf kennis opdoet blijft er tijdens een klassikale bijeenkomst meer tijd over om te leren van elkaar.

Online leeromgeving | Naast de interactieve klassikale dagen werk je met de rijke online leeromgeving die je ondersteunt in het leerproces. Na de opleiding houd je onbeperkt toegang tot al het online materiaal ter verdieping en naslagwerk.

De Startende Manager

Intake | Voorafgaand aan de opleiding vul je een schriftelijk intakeformulier in waarin je een aantal vragen beantwoordt gericht op jouw persoonlijke situatie. Deze vragen helpen je om jouw ontwikkeldoel helder te omschrijven.

Ervaren docenten | Een ervaren docent begeleidt de klassikale bijeenkomsten waarbij jouw leerbehoefte centraal staat.

Mentorschap | De docent is tevens je mentor die nog volop in de praktijk van het werkveld staat. Vanuit eigen ervaring en met veel begrip voor je ervaring weet de docent je een stap verder te helpen waar je zelf niet verder kwam.

Reflectieopdracht | Reflecteren op je eigen gedrag draagt bij aan jouw professionalisering in je functie van manager. Daarom kies je tijdens de opleiding twee leerdoelen waar jij aan wilt werken en waar je tijdens het opleidingstraject op reflecteert.

Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden

Intake | Jouw persoonlijke leerdoelen staan centraal tijdens dit ervaringsprogramma. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst plannen we een één-op-één afspraak met de trainer voor een uitgebreide intake. In dit gesprek formuleer je je leervraag en geef je aan wat je wensen en verwachtingen zijn. De trainer gaat graag met je in gesprek om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke behoefte.

Ervaren trainers | Een ervaren leiderschapstrainer begeleidt het ervaringsprogramma waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. Je trainer is een expert in leiderschap en daarnaast je persoonlijke coach.

Individuele coaching | Je trainer helpt tijdens twee individuele coachsessies je uitdagingen te identificeren en te vertalen in haalbare doelen. De trainer daagt je in deze coachsessies uit om op zoek te gaan naar dat wat je nodig hebt om het geleerde in de dagelijkse praktijk in te zetten.

Persoonlijk reflectieverslag | Gedurende het programma werk je aan je persoonlijk reflectieverslag. Zo breng je heel bewust voor jezelf in kaart wat je hebt geleerd van de ervaringen die je tijdens het traject hebt opgedaan en wat dat voor invloed heeft op je denken en handelen.

Business Challenge | Tijdens het programma ga jij aan de slag met een actuele en gerichte uitdaging in jouw werk. Waar loop je tegenaan en zou je graag willen aanpakken of verbeteren? Zo versterk je tijdens het programma je persoonlijke ontwikkeling als leider én boek je resultaat met je ontwikkeling als leider voor je team.

Intervisie | Tijdens de intervisiesessies behandel je vraagstukken die jij in je werk en ontwikkeling als leider tegenkomt. Je krijgt ruimte en aandacht voor dat wat voor jou belangrijk is. In een veilige setting, begeleid door de trainer, werk je aan je eigen professionalisering. Door samen te leren, versterk je de onderlinge verbinding en samenwerking. Doordat je vanuit verschillende invalshoeken oplossingen krijgt aangeboden, levert intervisie vaak waardevolle inzichten op.

Examenvoordeel

Mocht je onverhoopt niet slagen voor de ICM-praktijkopdrachten, dan kun je deze opdrachten tegen gereduceerd tarief herkansen.

Diploma

De opleiding De Startende Manager bij ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

  • De Startende Manager

Tijdens de opleiding werk je aan je eigen leerdoelen. Je reflecteert hierop en levert een reflectieverslag tegen het einde van de opleiding in bij de docent. Als je de opdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM De Startende Manager – diploma.

Heb je de gehele training Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden gevolgd, dan ontvang je het officiële Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden- certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 101 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Kijk bij de opleiding De Startende Manager en de training Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden voor een overzicht op welke dagen en in welke plaatsen de cursussen worden verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 8.090,-

Cursus Prijs
De Startende Manager 2.295,-
Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden 6.095,-
Prijs zonder korting 8.390,-
Korting 300,-
Investering 8.090,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Vandaag vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 101 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.