Assistent Controller en Financial Controller

ICM biedt je de mogelijkheid om de opleiding Assistent Controller en de opleiding Financial Controller in één pakket te volgen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 295,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je volgt eerst de opleiding Assistent Controller en aansluitend volg je de opleiding Financial Controller.

Unieke voordelen

 • Examengarantie
 • Direct toepasbare antwoorden op vragen uit jouw werkpraktijk
 • Boost je cv met een waardevol diploma
 • Je ontwikkelt zowel harde als zachte vaardigheden
 • Beroepsopleiding tot Financial Controller

Doelgroep

De opleiding Assistent Controller is geschikt voor iedereen die werkzaam is in een financieel-administratieve functie en zich wil ontwikkelen tot financieel specialist of assistent controller. We gaan ervan uit dat je ervaring hebt met boekhouden. De opleiding Financial Controller is een uitstekend vervolg voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot Financial Controller of financieel-economisch specialist.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Praktijkvoorbeelden | In de opleidingen worden vele onderwerpen behandeld, zoals management en organisatie, administratieve processen, interne en externe verslaggeving en financiële calculaties. Vanzelfsprekend staat vertaling van deze onderwerpen naar je praktijk centraal. Je hebt de mogelijkheid om voorbeelden uit je eigen werk mee te nemen en met je medecursisten hierover te discussiëren.

Praktijkopdrachten | In de opleidingen ga je aan de slag met praktijkgerichte opdrachten, voorbeelden en oefeningen die je ontwikkeling stimuleren.

Ervaren docenten | Een ervaren docent begeleidt de klassikale bijeenkomsten op interactieve wijze waarin jouw leerbehoefte centraal staat.

Vooropleiding

Deze praktijkgerichte (post-HBO) opleidingen is gericht op mensen met HBO werk- en denkniveau.

ICM stelt de volgende eisen aan vooropleiding en ervaring:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Enige ervaring met financiële administratie

Examenvoordeel

ICM biedt haar cursisten examengarantie. Dit betekent dat als je onverhoopt niet slaagt voor het schriftelijk ICM-examen, je geheel kosteloos het schriftelijk ICM-examen opnieuw mag afleggen. Mocht je onverhoopt niet slagen voor de praktijkscriptie, dan kun je deze tegen gereduceerd tarief herkansen.

 

Diploma

De opleiding Assistent Controller van ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

 • Assistent Controller – diploma
 • Financial Controller – diploma

Na afloop van de opleiding Assistent Controller doe je een schriftelijk examen. Indien het examen met een voldoende wordt beoordeeld, ontvang je het officiële ICM Assistent Controller diploma. Na afloop van de opleiding Financial Controller doe je een schriftelijk examen èn wordt je praktijkscriptie beoordeeld. Wanneer zowel het examen als de praktijkscriptie met een voldoende worden beoordeeld, ontvangt je het officiële ICM Financial Controller (post-HBO) – diploma.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 10 opleidingen en trainingen in de categorie: Financieel Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Kijk bij de opleiding Assistent Controller en de opleiding Financial Controller voor een overzicht op welke dagen en in welke plaatsen de cursussen worden verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 6.990,-

Cursus Prijs
Assistent Controller 2.995,-
Financial Controller (post-HBO) 4.295,-
Prijs zonder korting 7.290,-
Korting 300,-
Investering 6.990,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Nu bereikbaar tot 17.30 uur

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 10 opleidingen en trainingen in de categorie: Financieel Management.