ICM Coachingsopleiding en specialisatie Loopbaancoaching

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Coachingsopleiding en de specialisatie Loopbaancoaching in één pakket te behalen. Als je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 300 (bij de specialisatie Loopbaancoaching) ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je Loopbaancoaching.

 

Unieke voordelen

  • Je profiteert van pakketkorting
  • De ICM Coachingsopleiding is EQA geaccrediteerd door NOBCO & EMCC op practitionerniveau
  • Met een EQA-diploma versnelde route tot EIA-keurmerk bij NOBCO mogelijk
  • Bij het afronden van de opleiding Loopbaancoaching ontvang je PE-punten

Doelgroep

De ICM Coachingsopleiding is uitstekend geschikt voor iedereen die zijn of haar coachingsvaardigheden wil versterken en zich als professioneel coach wil ontwikkelen. De opleiding loopbaancoaching sluit uitstekend aan als je ambieert om professioneel loopbaancoach te worden of jezelf wilt professionaliseren in het vak.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor een gedegen aanpak.

Persoonlijke begeleiding door experts

  • Ervaren docenten 

De opleidingen worden verzorgd door twee vakdocenten met veel expertise en praktijkervaring op het gebied van coaching.

  • Individuele begeleiding

Tijdens de opleiding staan je individuele leerwensen centraal. Je hebt de gelegenheid om bij de ICM Coachingopleiding twee skype-supervisie-sessies in te plannen met je docent op het moment dat je dat nodig hebt. Daarnaast is er in module 3 één extra dag waarop we aan de slag gaan met het onderwerp waar je nog extra aandacht aan wilt geven.

Leren door te doen

  • Praktijkopdrachten

In de opleidingen word je continu gestimuleerd om actief met het geleerde aan de slag te gaan. De opleidingsdagen kenmerken zich dan ook door veel (zelf ingebrachte) praktijksituaties, cases en oefeningen. Iedere module van de Coachingsopleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht ter toetsing van je nieuwe inzicht en vaardigheden. De opleiding Loopbaancoaching wordt aan het eind van de opleiding met een praktijkopdracht afgesloten.

  • Je eigen coachtrajecten

Gedurende de opleiding begeleid je jouw eigen coachtrajecten met coachees zodat je je coachingsvaardigheden oefent. Individuele skype-supervisie met je docent én intervisie met je medecursisten ondersteunen je hierin. Deze coach- en intervisie-uren vinden buiten de bijeenkomsten plaats en plan je zelf in.

Efficiënt en vooral plezierig leren

  • Nieuwste leervormen

Wij vinden het belangrijk om leervormen aan te bieden waar je energie van krijgt, die het leerproces versnellen en leuk maken. Daarom wisselen we theorie af met intervisie met vakgenoten en online leerbelevingen zoals rollenspelvideo’s en expertvideo’s met ervaren (loopbaan)coaches.

  • Online leeromgeving

Naast de interactieve klassikale dagen werk je met de rijke online leeromgeving die je ondersteunt in het leerproces. Tevens is dit je persoonlijke leerportfolio; de verzameling van al je ervaringen als coach. Na de opleiding en training hou je onbeperkt toegang tot al het online materiaal ter verdieping en naslagwerk.

Examenvoordeel

Mocht je onverhoopt niet slagen voor de ICM-praktijkopdracht, dan kun je deze opdracht tegen gereduceerd tarief herkansen.

Diploma

ICM Coachingsopleiding

Wanneer je de 5 modules, de bijbehorende praktijkopdrachten én het afsluitende reflectieverslag succesvol hebt afgerond, ontvang je het ICM Coachingsopleiding – diploma met het StiR keurmerk.

Het door NOBCO erkende EQA diploma behaal je door aanvullend 36 uur aan eigen coachtrajecten succesvol te volbrengen met het bijbehorende reflectieverslag. Je ontvangt dan het ICM Coachingsopleiding – EQA Practitioner diploma ook met het Stir keurmerk.

Loopbaancoaching

De opleiding Loopbaancoaching bij ICM biedt je de mogelijkheid om het officiële ICM diploma Loopbaancoaching te halen.

Met dit diploma maak je aantoonbaar dat je bekwaam bent in het toepassen van methoden en technieken op het gebied van loopbaancoaching. Dit is een belangrijke voorwaarde voor erkenning bij de Noloc.

 

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 45 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Kijk bij de ICM Coachingsopleiding en de opleiding Loopbaancoaching voor een overzicht op welke dagen en in welke plaatsen de cursussen worden verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 5.888,-

Cursus Prijs
ICM Coachingsopleiding 3.993,-
Loopbaancoaching 2.195,-
Prijs zonder korting 6.188,-
Korting 300,-
Investering 5.888,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

 

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Morgen vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 45 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep.