NIMA A Online Marketing – 5 maanden intensief

Wil je een carrière starten in de boeiende en snel veranderende online marketingwereld? Of heb je al een baan in online marketing en ben je op zoek naar meer theoretische onderbouwing? In deze intensieve en complete basisopleiding kom je alles te weten over je online klanten: op wie richt je je en hoe weet je ze voor je te winnen? Hoe zet je online advertising en zoekmachinemarketing in? Hoe verbeter je de conversie van de website? En hoe zet je social media optimaal in? Je ontwikkelt alle benodigde vaardigheden om je als online marketeer te specialiseren.

Unieke voordelen

 • Verrijk je CV met een hoog gewaardeerd en internationaal erkend diploma
 • ICM is dé officieel erkende opleider voor NIMA opleidingen
 • NIMA is dé branchevereniging ván marketeers vóór marketeers: de exameneisen zijn opgesteld door ervaringsdeskundigen die weten wat een online marketeer succesvol maakt
 • Een simulatie van het mondeling NIMA examen zorgt voor een optimale examenvoorbereiding

Resultaat

 • Je kent de nieuwste ontwikkelingen binnen online marketing
 • Je hebt inzicht in het gedrag van jouw doelgroep in online media
 • Je weet hoe je passende content voor jouw online media kunt maken
 • Je zet online marketing effectief in om commerciële doelen te halen
 • Je brengt advies aan je organisatie uit over de inzet en aanpassingen van de website, zoekmachineoptimalisatie, de inzet van Social Media, E-mail Marketing en Online Advertising
 • Je bent helemaal klaar voor het NIMA A Online Marketing examen

Doelgroep

Deze opleiding is perfect voor iedereen die een stevige basis wil leggen in online marketing. Je verbreedt je kennis over online marketing en online marketinginstrumenten. Na het volgen van deze opleiding ben je goed opgeleid om als online marketeer (verder) aan de slag te gaan.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake of de NIMA studiekeuzetest.

Programma

 • Customer Journey
 • Online advertising
 • Social media
 • Zoekmachinemarketing
 • E-mail marketing
 • Websites
 • Contentmarketing
 • Google Analytics
 • Data en online marktonderzoek
 • Praktijksituaties en voorbeelden
 • Examentraining: het oefenen van examenvragen én schriftelijke verslaglegging en het presenteren van twee praktische opdrachten
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de opleiding krijg je toegang tot de ICM leeromgeving waar je je voorbereidt op de opleiding en kennismaakt met je medecursisten. Hier vind je ook inspirerende en inhoudelijke content. Een ervaren online marketingdeskundige uit de praktijk behandelt de belangrijkste theorie over online marketing tijdens inspirerende bijeenkomsten. Concrete en aansprekende voorbeelden uit de eigen praktijk en die van de andere deelnemers helpen je om de theorie in je werk te gebruiken. Ook doe je interessante en leerzame oefeningen, opdrachten en zijn er groepsdiscussies.

In de eerste bijeenkomsten ligt de focus op de voorbereiding op het NIMA A1 Online Marketing examen. Hierin leg je een stevige theoretische basis om in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast stoomt de docent je klaar voor het NIMA A2 Online Marketing examen. Met name de laatste bijeenkomst staat volledig in het teken van oefenen met opdrachten. Gedurende het gehele traject begeleidt de docent je individueel, zodat je nog beter de vertaalslag maakt van theorie naar de praktijk.

Verder schrijf je een paper aan de hand van twee opdrachten. Aan het einde van de opleiding presenteer je de paper aan je docent. Met zijn of haar feedback bereid je je voor op het officiële NIMA examen. Daarbij heb je tijdens de hele opleiding en een periode van 3 maanden na de opleiding schriftelijke begeleiding van je docent bij het schrijven van je rapport. Tijdens de opleiding is er ruim tijd en aandacht voor examentraining. Want hoe interessant de opleiding ook is, je wilt natuurlijk slagen voor je examen!

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Vooropleiding

ICM volgt de richtlijnen van het NIMA en stelt geen eisen aan de vooropleiding. Het is wenselijk om werkzaam te zijn binnen een marketingfunctie zodat je een paper kunt schrijven aan de hand van twee opdrachten.

Studievoorbereiding

Naast de bijeenkomsten moet je tijd vrijmaken voor zelfstudie. Houdt rekening met 3-4 uur voorbereiding per bijeenkomst voor de avondopleiding en 6-8 uur voorbereiding per bijeenkomst voor de dagopleiding.

Studiemateriaal

ICM is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze opleiding NIMA A Online Marketing voldoet aan de eisen van NIMA.

Diploma

De opleiding NIMA A Online Marketing leidt je op tot het officiële NIMA diploma:

 • NIMA A Online Marketing

Het volledige NIMA A Online Marketing diploma bestaat uit twee delen: NIMA A1 Online Marketing en NIMA A2 Online Marketing. Het A1 examen is een digitaal examen en bestaat uit meerkeuzevragen. Het A2 examen Online Marketing bestaat uit het maken van twee opdrachten en de mondelinge verdediging hiervan. Een eenmalige afname van deze examens is bij de opleiding inbegrepen.

De examens worden verzorgd door het NIMA. Via de verkregen examenvoucher meld je je hiervoor bij NIMA aan. Bij een voldoende resultaat word je ingeschreven in het officiële NIMA-register. Neem voor overige vragen over het examen contact op met NIMA op telefoonnummer 020 – 503 93 00 of kijk op www.nima.nl.

Pakketvoordeel

Het is mogelijk om je tegen een gereduceerd tarief in te schrijven voor NIMA A Online Marketing en NIMA B Marketing als pakket. Onze studieadviseurs denken graag met je mee of deze vorm bij jouw persoonlijke situatie past. Neem contact op met ons adviescentrum om de mogelijkheden te bespreken. We zijn te bereiken van 08:30 – 17:30 uur op telefoonnummer 030 – 29 19 888.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 39 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

ICM verzorgt de opleiding NIMA A Online Marketing (5 maanden) als dag- en avondopleiding. De avondopleiding is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat totaal 14 lessen. De dagopleiding is van 10.00 tot 16.00 uur en omvat totaal 7 lessen.

De intensieve opleiding duurt 5 maanden en is met name geschikt voor mensen die wekelijks minimaal een dag beschikbaar hebben voor de opleiding.

Tevens is deze opleiding volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De opleiding wordt gegeven in oktober 2022, januari 2023, oktober 2023 en januari 2024.

De opleiding wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 39 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 2.269,-.

 • Leskosten: € 1.470 (of 3 termijnen à € 515)
  Inclusief:

  • Persoonlijke begeleiding: € 100
  • Mondeling oefenmoment: € 100
 • Lesmateriaal: € 125
 • NIMA examen A1 Online Marketing: € 275
 • NIMA examen A2 Online Marketing: € 399

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies. Als je de cursus zelf betaalt kun je bijvoorbeeld €1.000,- STAP-budget aanvragen. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van €1.000,- van de overheid. Een voorwaarde is dat de cursus op zijn vroegst over 4 weken start. Alleen de startdata die aan deze voorwaarde voldoen zijn beschikbaar. Lees meer meer over het STAP-budget of meld je aan via de link hieronder.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Morgen vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 39 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaring van cursisten

Lees hier de ervaringen van cursisten die deze opleiding of training bij ICM hebben afgerond.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 39 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.