NIMA A Online Marketing – 5 maanden intensief

Wil je een carrière starten in de boeiende en snel veranderende online marketingwereld? Of heb je al een baan in online marketing en ben je op zoek naar meer theoretische onderbouwing? In deze intensieve en complete basisopleiding kom je alles te weten over je online klanten: op wie richt je je en hoe weet je ze voor je te winnen? Hoe zet je online advertising en zoekmachinemarketing in? Hoe verbeter je de conversie van de website? En hoe zet je social media optimaal in? Je ontwikkelt alle benodigde vaardigheden om je als online marketeer te specialiseren.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Verrijk je CV met een hoog gewaardeerd en internationaal erkend diploma
 • ICM is dé officieel erkende opleider voor NIMA opleidingen
 • NIMA is dé branchevereniging ván marketeers vóór marketeers: de exameneisen zijn opgesteld door ervaringsdeskundigen die weten wat een online marketeer succesvol maakt
 • Een simulatie van het mondeling NIMA examen zorgt voor een optimale examenvoorbereiding

Resultaat

 • Je kent de nieuwste ontwikkelingen binnen online marketing
 • Je hebt inzicht in het gedrag van jouw doelgroep in online media
 • Je weet hoe je passende content voor jouw online media kunt maken
 • Je zet online marketing effectief in om commerciële doelen te halen
 • Je brengt advies aan je organisatie uit over de inzet en aanpassingen van de website, zoekmachineoptimalisatie, de inzet van Social Media, E-mail Marketing en Online Advertising
 • Je bent helemaal klaar voor het NIMA A Online Marketing examen

Doelgroep

Deze opleiding is perfect voor iedereen die een stevige basis wil leggen in online marketing. Je verbreedt je kennis over online marketing en online marketinginstrumenten. Na het volgen van deze opleiding ben je goed opgeleid om als online marketeer (verder) aan de slag te gaan.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake of de NIMA studiekeuzetest.

Programma

 • Customer Journey
 • Online advertising
 • Social media
 • Zoekmachinemarketing
 • E-mail marketing
 • Websites
 • Contentmarketing
 • Google Analytics
 • Data en online marktonderzoek
 • Praktijksituaties en voorbeelden
 • Examentraining: het oefenen van examenvragen én schriftelijke verslaglegging en het presenteren van twee praktische opdrachten
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de opleiding krijg je toegang tot de ICM leeromgeving waar je je voorbereidt op de opleiding en kennismaakt met je medecursisten. Hier vind je ook inspirerende en inhoudelijke content. Een ervaren online marketingdeskundige uit de praktijk behandelt de belangrijkste theorie over online marketing tijdens inspirerende bijeenkomsten. Concrete en aansprekende voorbeelden uit de eigen praktijk en die van de andere deelnemers helpen je om de theorie in je werk te gebruiken. Ook doe je interessante en leerzame oefeningen, opdrachten en zijn er groepsdiscussies.

In de eerste bijeenkomsten ligt de focus op de voorbereiding op het NIMA A1 Online Marketing examen. Hierin leg je een stevige theoretische basis om in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast stoomt de docent je klaar voor het NIMA A2 Online Marketing examen. Met name de laatste bijeenkomst staat volledig in het teken van oefenen met opdrachten. Gedurende het gehele traject begeleidt de docent je individueel, zodat je nog beter de vertaalslag maakt van theorie naar de praktijk.

Verder schrijf je een paper aan de hand van twee opdrachten. Aan het einde van de opleiding presenteer je de paper aan je docent. Met zijn of haar feedback bereid je je voor op het officiële NIMA examen. Daarbij heb je tijdens de hele opleiding en een periode van 3 maanden na de opleiding schriftelijke begeleiding van je docent bij het schrijven van je rapport. Tijdens de opleiding is er ruim tijd en aandacht voor examentraining. Want hoe interessant de opleiding ook is, je wilt natuurlijk slagen voor je examen!

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Vooropleiding

ICM volgt de richtlijnen van het NIMA en stelt geen eisen aan de vooropleiding. Het is wenselijk om werkzaam te zijn binnen een marketingfunctie zodat je een paper kunt schrijven aan de hand van twee opdrachten.

Studievoorbereiding

Naast de bijeenkomsten moet je tijd vrijmaken voor zelfstudie. Houdt rekening met 3-4 uur voorbereiding per bijeenkomst voor de avondopleiding en 6-8 uur voorbereiding per bijeenkomst voor de dagopleiding.

Studiemateriaal

ICM is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze opleiding NIMA A Online Marketing voldoet aan de eisen van NIMA.

Diploma

De opleiding NIMA A Online Marketing leidt je op tot het officiële NIMA diploma:

 • NIMA A Online Marketing

Het volledige NIMA A Online Marketing diploma bestaat uit twee delen: NIMA A1 Online Marketing en NIMA A2 Online Marketing. Het A1 examen is een digitaal examen en bestaat uit meerkeuzevragen. Het A2 examen Online Marketing bestaat uit het maken van twee opdrachten en de mondelinge verdediging hiervan. Een eenmalige afname van deze examens is bij de opleiding inbegrepen.

De examens worden verzorgd door het NIMA. Via de verkregen examenvoucher meld je je hiervoor bij NIMA aan. Bij een voldoende resultaat word je ingeschreven in het officiële NIMA-register. Neem voor overige vragen over het examen contact op met NIMA op telefoonnummer 020 – 503 93 00 of kijk op www.nima.nl.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om het NIMA A Online Marketing  en NIMA B Marketing diploma in één pakket te behalen. Als je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 295 ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met NIMA A Online Marketing en daarna volg je NIMA B Consumentenmarketing, NIMA B Digital Marketing of NIMA B Business Marketing.

Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

ICM verzorgt de opleiding NIMA A Online Marketing (5 maanden) als dag- en avondopleiding. De avondopleiding is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat totaal 14 lessen. De dagopleiding is van 10.00 tot 16.00 uur en omvat totaal 7 lessen.

De intensieve opleiding duurt 5 maanden en is met name geschikt voor mensen die wekelijks minimaal een dag beschikbaar hebben voor de opleiding.

Tevens is deze opleiding volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De opleiding wordt gegeven in oktober 2021, januari 2022, oktober 2022 en januari 2023.

De opleiding wordt verzorgd in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Online Virtual Classroom, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 2.269,-.

 • Leskosten: € 1.470 (of 3 termijnen à € 515)
  Inclusief:

  • Persoonlijke begeleiding: € 100
  • Mondeling oefenmoment: € 100
 • Lesmateriaal: € 125
 • NIMA examen A1 Online Marketing: € 275
 • NIMA examen A2 Online Marketing: € 399

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om het NIMA A Online Marketing  en NIMA B Marketing diploma in één pakket te behalen. Als je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 295 ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met NIMA A Online Marketing en daarna volg je NIMA B Consumentenmarketing, NIMA B Digital Marketing of NIMA B Business Marketing.

Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Elise Veerman

  28-06-2016
  Ik heb erg veel geleerd tijdens deze opleiding en een goede basis gelegd voor mijn online marketing kennis. Het is fijn om samen met een groep mensen uit verschillende bedrijven te leren en kennis op te doen die meteen toepasbaar is in de praktijk.
  Eddy Blauwbroek is een inspirerende en kritische docent die de stof goed kan overbrengen en de lessen boeiend houdt.
  Ik ben erg tevreden!
 • anonymous

  19-09-2012
  Zeer tevreden! <br>
  Jammer genoeg was locatie Rotterdam niet beschikbaar, en had ik de keuze om in Den Haag de opleiding te volgen. Gelukkig was het goed te bereiken, goede locatie en fijne klas en trainer! <br>
  Ik heb mijn diploma gehaald met een 7,6 zonder extreem veel in de boeken te zitten, hele informatieve lessen dus!
 • Eline

  07-03-2012
  De cursus was leerzaam en leuk. De docent deelde ontzettend veel praktijk ervaring en is een dynamische man. De lessen waren interactief en interessant. <br>Het lesmateriaal zelf, het Nima-boek, is wat ouderwets, met bijvoorbeeld nauwelijks aandacht voor online marketing of sociale media. Maar voor het verkrijgen van de basiskennis van het marketing denken en jargon, is het een nuttige opleiding. <br>De ICM docent gaf een interessante, positieve, interactieve draai aan de wat droge stof van het boek. <br>
 • Ellen

  20-02-2012
  ICM is een super instituut. Ik heb in 4 maanden heel veel geleerd. Ik de contactmomenten met ICM viel mij op dat ze heel behulpzaam zijn. De opleiding gaf een erg goede voorbereiding op het NIMA examen. Ik ben erg tevreden!!
 • Remco Huvermann

  13-02-2012
  Tijdens de cursusdagen werd de theorie uitgebreid met veel practische voorbeelden uit de praktijk. Erg leerzaam en complementair. Belangrijk punt voor de cursist is om op tijd met de examen oefeningen te beginnen (dit is onderdeel van de aangeboden cursus)
 • Bjorn Host

  27-07-2010
  geen opmerkingen, e.e.a. was/is zeer goed te noemen, lesmateriaal is uitgebreidt en de belangrijke punten worden goed uitgelegd.
 • Annika

  04-02-2010
  De locatie zag er erg verzorgd uit, maar vond het jammer dat ik verplicht een drankenarrangement moest afnemen.<br> Verder was het wel goed bereikbaar, maar vond het jammer dat de locatie in Amsterdam was opgeheven waardoor Utrecht toch verder weg was dan ik eerst ingecalculeerd had. Maar al met al was het goed bereikbaar en dat maakte het verder acceptabel.<br> Verder waren er veel taalfouten in de lesstof en daarnaast ook ontbrekende antwoorden bij bepaalde oefenvragen.<br> Ook werd niet alle stof zoals die in de NIMA boeken staan behandeld waardoor ik teveel informatie via andere bronnen moest raadplegen. Dat zorgde uiteindelijk voor meer kosten dan ik in eerste instantie had berekend voor deze opleiding. Verder ben ik tevreden met de service, er was een keer sprake van het feit dat ik mijn calculatieboek kwijt was en er zou kosteloos een nieuwe toegestuurd worden. Uiteindelijk was mijn boek bij de leraar gevonden, maar het feit dat er kosteloos 1 toegestuurd zou worden was een goede intentie en bewijst van een goede service. Verder vond ik het prettig om deze opleiding te doen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.