Certified Digital Marketing Professional

Wil jij je verder ontwikkelen als Digital Marketing Professional en inzicht krijgen in de belangrijkste specialismen binnen het vakgebied? Of wil je jouw kennis updaten met de meest recente technieken en tools? Dan is deze opleiding uitstekend geschikt voor jou. Onder begeleiding van een expert uit de praktijk behandel je alle aspecten van Digital Marketing zoals SEO, e-mailmarketing, Youtube & Display, mobile marketing, social media Marketing en Google Ads. Na succesvolle afronding van het examen ontvang je een van ’s werelds meest erkende digital marketing certificeringen.

Unieke voordelen

 • Boost je cv met een internationaal erkende certificering
 • Krijg de laatste ontwikkelingen mee in het vakgebied
 • Inclusief 12 maanden toegang tot de DMI Membership portal, vol actuele content en gratis e-learnings
 • De beste vertaling naar jouw praktijk dankzij begeleiding van een expert

Resultaat

 • Je verstevigt jezelf als online marketing professional
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied
 • Je vergroot de zichtbaarheid van je website door het inzetten van Google Ads
 • Je weet hoe je video- en displaycampagnes opzet, monitort en analyseert
 • Je zet e-mailmarketing succesvol in
 • Je kiest de voor jou relevante social media-kanalen voor verschillende zakelijke doelen
 • Je zet mobile marketing in en kent de voordelen van microtargeting
 • Je analyseert en optimaliseert al je online marketingactiviteiten
 • Je bent in staat een innovatieve online-marketingstrategie te creëren

Doelgroep

Deze opleiding is voor iedereen met ervaring in online marketing of die zich hier in de toekomst mee bezig wil houden. De opleiding helpt de ervaren marketeer naar het volgende niveau en geeft de beginner een vliegende start.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

Bijeenkomst 1:

 • Introduction to Digital Marketing
 • Content Marketing

Bijeenkomst 2:

 • Social Media Marketing
 • SEO (Search Engine Optimization)
 • PPC (Paid Search) Using Google Ads

Bijeenkomst 3:

 • Youtube & Display Advertising
 • E-mail Marketing
 • Website Optimization

Bijeenkomst 4:

 • Analytics with Google Analytics
 • Digital Marketing Strategy
 • Plan van aanpak voor je praktijk
Startdata en locaties

Studiewijze

Blended learning | Bij ICM geloven we in blended leren, waarbij we zelfstandig online leren combineren met gezamenlijke momenten. Dit versterkt het leren. Je leert met en van anderen doordat je contact hebt met je medecursisten en begeleiding krijgt van een expert.

Online leeromgeving | Drie weken voorafgaand aan de eerste bijeenkomst krijg je toegang tot de ICM online leeromgeving. Je vindt hier naast praktische informatie over de bijeenkomsten al het materiaal dat je nodig hebt om te studeren voor het examen. Na de opleiding houd je onbeperkt toegang tot onze leeromgeving en al het materiaal.

Online studiemateriaal | Het materiaal bestaat uit dynamische video’s en interactieve e-learnings, ontwikkeld door DMI in samenwerking met marketeers van wereldwijd toonaangevende bedrijven. Je bestudeert vóór elke online bijeenkomst het materiaal van een aantal modules, zodat je tijdens de bijeenkomst vragen kunt stellen en de vertaling kunt maken naar je eigen praktijk.

Online bijeenkomsten | In de gezamenlijke online momenten wisselt je trainer theorie af met interactieve en sociale werkvormen. Er is veel ruimte voor de inbreng van eigen praktijksituaties en -voorbeelden. Je ziet en hoort je medecursisten en trainer en reageert op elkaar.

Ervaren docenten | Een ervaren docent begeleidt de online bijeenkomsten waarbij jouw leerbehoefte centraal staat.

Examenvoorbereiding | De studiewijze van ICM garandeert je een uitstekende en zorgvuldige voorbereiding op het officiële DMI examen. Met het DMI studiemateriaal kun je uitstekend oefenen voor het examen en de docent zal ingaan op jouw vragen over specifieke onderwerpen.

Vooropleiding

ICM volgt de richtlijnen van het DMI en stelt geen eisen aan de vooropleiding.

Studievoorbereiding

De opleiding bestaat voor een groot deel uit zelfstudie met exclusief DMI online materiaal. Je dient voldoende tijd vrij te maken voor het bestuderen van de theorie en het maken van opdrachten. Dit is een essentieel onderdeel van de opleiding. De benodigde tijd hiervoor varieert per individu. Reken op ongeveer 5-6 uur voorbereiding per dagdeel.

Studiemateriaal

ICM maakt gebruik van het officiële studiemateriaal van Digital Marketing Institute. Dit is medeontwikkeld en goedgekeurd door toonaangevende bedrijven zoals Google, Facebook, LinkedIn en Coca-Cola. Het studiemateriaal is Engelstalig, de online bijeenkomsten worden gegeven in het Nederlands.

Diploma

De ICM opleiding Certified Digital Marketing Professional biedt je de mogelijkheid om het officiële Digital Marketing Institute diploma te halen.

Heb je het DMI certificaat behaald en werk je aan je NIMA-kwalificatie als Register Marketeer, Senior Digital Professional, Senior Marketing Professional, Senior Communication Professional of NIMA Qualified Lecturer? Dan ontvang je 12 PE-punten.

Het max. 3 uur durende DMI examen bestaat uit multiplechoicevragen en leg je af bij een van de vele Pearson Vue testcentra, op een door jou gekozen moment. Na start maken we je deelname aan deze ICM opleiding bekend bij Pearson Vue. Je ontvangt een vouchercode en schrijft jezelf hiermee in voor het DMI examen. Kijk voor meer informatie op www.vue.com.

 

Digital Marketing Institute

Het Digital Marketing Institute (DMI) is de bewezen wereldwijde standaard voor digital marketingcertificeringen met meer dan 130.000 leden en meer dan 25.000 gecertificeerde professionals. Ze zijn actief in meer dan 100 landen en werken samen met de marketingteams van toonaangevende, internationale merken zoals Google, Facebook, LinkedIn en Coca Cola.

Onze Certified Digital Marketing Professional opleiding is ontwikkeld door DMI in samenwerking met hun adviesraad bestaande uit ’s werelds meest toonaangevende marketeers. Tevens is de opleiding goedgekeurd door NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing) en ontvang je als NIMA Register Marketeer 12 PE-punten voor deze opleiding.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

ICM verzorgt Certified Digital Marketing Professional online als avond- en als dagopleiding. De avondopleiding is van 19.00 tot 22.00 uur. De dagopleiding is van 09.30 tot 12.30 uur. De opleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Deze opleiding is alleen te volgen via de Online Virtual Classroom.

De opleiding wordt gegeven in oktober 2021, januari 2022, april 2022, juli 2022 en oktober 2022.

De opleiding wordt verzorgd in Online Virtual Classroom.

Maximale groepsgrootte: 16 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 2.175,-.

 • Leskosten: € 1.545 (of 2 termijnen à € 800)
 • Lesmateriaal en examen: € 630

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • M. de Graauw

  03-12-2019
  Ik heb deze opleiding net afgerond en mijn ervaring is super! Ondanks dat het een hele theoretische opleiding is met voornamelijk veel zelfstudie, hebben de bijeenkomsten mij enorm geholpen. De bijeenkomsten worden helemaal afgestemd op de behoeften van de cursisten, maar je maakt ook waar mogelijk de vertaling naar de praktijk. Verder deden wij ook een aantal quizzen om te kijken hoe we er voorstaan voor het examen.
  Echt een aanrader als je je digital marketing kennis wil uitbreiden!
 • Anne Kervers

  10-11-2017
  Heel veel waardevolle informatie die een goede diepgang bieden op het gebied van online/digitale marketing. De lesstof en de instructeur zijn uitermate professioneel en geven veel toelichting op de expertise. Al ben je al een tijd bezig op het gebied van (online) marketing leer je nog veel nieuwe aspecten of net wat meer tips en trucs. Voor iedereen die de strategie moet bedenken van een marketingcampagne is deze (eerste) brede cursus een meerwaarde. De instructeur maakt wel duidelijk dat voor verdieping in één van de vele facetten van online/digitale marketing meer opleiding nodig is. Alles 100% beheersen is onmogelijk, maar daar kwam ik ook niet voor.
  Enige verbetering voor deze cursus zou toch zijn om net wat meer bijeenkomsten te hebben aangezien de ervaring van iedereen bijdraagt aan het onthouden van de stof. Het uitwisselen van elkaars kennis en ervaring blijft een meerwaarde t.o.v. de online materialen.
 • Thomas

  15-03-2017
  De opleiding geeft een mooi, diepgaand overzicht van alle facetten van Digital Marketing. Ik weet nu wat er met verschillende kanalen mogelijk is en zie verbeteringen voor mijn eigen praktijk. De trainer van ICM leverde hieraan een belangrijke bijdrage.
 • A. Kervers

  Goed materiaal, goede docent en goede locatie. De docent is daarnaast zeer gemotiveerd en enthousiast over het vak wat aanstekelijk werkt.

 • Anoniem

  De cursus geeft een goed overzicht van de online mogelijkheden, het materiaal is inhoudelijk zeer goed en biedt een brede inkijk in de wereld van online marketing. Ik heb veel geleerd en heb het gevoel een brede kennis te hebben opgebouwd op dit gebied. Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over de leslocatie en de docent!

 • Anoniem

  Goede cursus met waardevol lesmateriaal. Daarnaast is de docent een ervaren online marketeer en weet daardoor goed de theorie te koppelen aan de praktijk met eenvoudige voorbeelden!

 • Anoniem

  Het is een goede, algemene en brede opleiding waarin ik alle facetten van online marketing heb geleerd!

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.