DMI Digital Marketing

Ben je op zoek naar een vliegende start in een carrière als digital marketeer? Of ben je werkzaam als marketeer en wil je een hoger niveau bereiken in online marketing? Dan is de opleiding Digital Marketing uitstekend geschikt voor je. Het lesmateriaal van deze opleiding is afkomstig van het internationale Digital Marketing Institute (DMI) en wordt continu doorontwikkeld in samenwerking met toonaangevende internetgiganten Google, Facebook, Twitter, LinkedIn en Microsoft. Na deze opleiding heb je de meest up-to-date kennis en vaardigheden in huis om een online strategie van topniveau af te leveren voor je eigen organisatie. Deze opleiding is door NIMA geaccrediteerd met 12 PE-punten.

Ontdek de DMI opleidingen! Bekijk hier de video:

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Boost je CV met een internationale certificering
 • Leer van de beste organisaties uit de branche
 • Onder begeleiding van een ervaren trainer uit de praktijk

Resultaat

 • Je verstevigt jezelf als online marketeer
 • Je bent in staat een innovatieve online-marketingstrategie te creëren
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied
 • Je kent alle belangrijke concepten rondom online marketing
 • Je weet hoe je online-marketinginstrumenten benut om concurrentievoordeel te realiseren
 • De belangrijke online-marketinginstrumenten kennen geen geheimen meer voor je

Doelgroep

Deze opleiding is een must-have voor iedereen met ervaring in online marketing of die zich hier in de toekomst mee bezig wil gaan houden. De opleiding helpt de ervaren marketeer naar het volgende niveau en geeft de beginner een vliegende start.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Introduction to Digital Marketing
 • Search Marketing: Setup SEO, SEO Workshop
 • Analytics: Setup Analytics, Applied Analytics
 • Pay Per Click Advertising: Search Ads, Video Ads, Display Networks
 • E-mail Marketing
 • Social Media: Future Trends, Channel Strategies
 • Content Creation & Content Outreach
 • Mobile Marketing: Advertising, Cross Channel, Apps
 • User Focused Design
 • Strategy & Planning
 • Case Studies
 • Plan van aanpak voor je praktijk
Startdata en locaties

Studiewijze

Drie weken voor de eerste bijeenkomst krijg je toegang tot de ICM-leeromgeving. Hier staat het studiemateriaal voor je klaar zodat je direct kunt beginnen. Je bekijkt inspirerende video’s (Engelstalig) van vooraanstaande docenten en maakt diverse opdrachten en oefentoetsen.

Uniek aan deze opleiding is de toevoeging van klassikale bijeenkomsten aan de online zelfstudie. Tijdens de bijeenkomsten wordt een heldere vertaalslag gemaakt van de theorie naar de praktijk. Met studiecases en interessante oefeningen raak je thuis in de materie. Er is volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met je medecursisten. Onder inspirerende leiding van een ervaren marketingprofessional vergroot je je kennis en vaardigheden op het gebied van strategische online marketing.

Tussen de bijeenkomsten heb je contact met je medecursisten en docent via de leeromgeving.

De studiewijze van ICM garandeert je een uitstekende en zorgvuldige voorbereiding op het officiële DMI examen.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Vooropleiding

ICM volgt de richtlijnen van het DMI en stelt geen eisen aan de vooropleiding.

Studievoorbereiding

De opleiding bestaat voor een groot deel uit zelfstudie met exclusief DMI online videomateriaal. Je dient voldoende tijd vrij te maken voor het bestuderen van de theorie en het maken van opdrachten. Dit is een essentieel onderdeel van de opleiding. De benodigde tijd hiervoor varieert per individu. Reken op ongeveer 12 uur voorbereiding voor dag 1 en 10 uur voorbereiding voor dag 2.

Studiemateriaal

ICM maakt gebruik van het officiële studiemateriaal van Digital Marketing Institute. Dit voldoet aan de eisen van Google, Facebook, Twitter, LinkedIn en Microsoft. Het studiemateriaal is Engelstalig.

Diploma

De ICM opleiding DMI Digital Marketing biedt je de mogelijkheid om het officiële Digital Marketing Institute diploma te halen.

Heb je het DMI certificaat behaald en werk je aan je NIMA-kwalificatie als Register Marketeer, Senior Digital Professional, Senior Marketing Professional, Senior Communication Professional of NIMA Qualified Lecturer? Dan ontvang je 12 PE-punten.

Het DMI examen leg je af bij een van de vele Pearson Vue testcentra, op een door jou gekozen moment. Na start wordt je deelname aan deze ICM opleiding bekendgemaakt bij Pearson Vue. Je ontvangt een vouchercode en schrijft jezelf hiermee in voor het DMI examen. Kijk voor meer informatie op www.vue.com.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

ICM verzorgt DMI Digital Marketing als avond- en als dagopleiding. De avondopleiding is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat 4 lessen. De dagopleiding is van 10.00 tot 16.00 uur en omvat 2 lessen. De gehele opleiding duurt 2 maanden. Tevens is deze opleiding volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De opleiding wordt gegeven in oktober 2020, januari 2021, april 2021, juli 2021, oktober 2021 en januari 2022.

De opleiding wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 16 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 2.175,-.

 • Leskosten: € 1.545 (of 2 termijnen à € 800)
 • Lesmateriaal en examen: € 630

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • M. de Graauw

  03-12-2019
  Ik heb deze opleiding net afgerond en mijn ervaring is super! Ondanks dat het een hele theoretische opleiding is met voornamelijk veel zelfstudie, hebben de bijeenkomsten mij enorm geholpen. De bijeenkomsten worden helemaal afgestemd op de behoeften van de cursisten, maar je maakt ook waar mogelijk de vertaling naar de praktijk. Verder deden wij ook een aantal quizzen om te kijken hoe we er voorstaan voor het examen.
  Echt een aanrader als je je digital marketing kennis wil uitbreiden!
 • Anne Kervers

  10-11-2017
  Heel veel waardevolle informatie die een goede diepgang bieden op het gebied van online/digitale marketing. De lesstof en de instructeur zijn uitermate professioneel en geven veel toelichting op de expertise. Al ben je al een tijd bezig op het gebied van (online) marketing leer je nog veel nieuwe aspecten of net wat meer tips en trucs. Voor iedereen die de strategie moet bedenken van een marketingcampagne is deze (eerste) brede cursus een meerwaarde. De instructeur maakt wel duidelijk dat voor verdieping in één van de vele facetten van online/digitale marketing meer opleiding nodig is. Alles 100% beheersen is onmogelijk, maar daar kwam ik ook niet voor.
  Enige verbetering voor deze cursus zou toch zijn om net wat meer bijeenkomsten te hebben aangezien de ervaring van iedereen bijdraagt aan het onthouden van de stof. Het uitwisselen van elkaars kennis en ervaring blijft een meerwaarde t.o.v. de online materialen.
 • Thomas

  15-03-2017
  De opleiding geeft een mooi, diepgaand overzicht van alle facetten van Digital Marketing. Ik weet nu wat er met verschillende kanalen mogelijk is en zie verbeteringen voor mijn eigen praktijk. De trainer van ICM leverde hieraan een belangrijke bijdrage.
 • A. Kervers

  Goed materiaal, goede docent en goede locatie. De docent is daarnaast zeer gemotiveerd en enthousiast over het vak wat aanstekelijk werkt.

 • Anoniem

  De cursus geeft een goed overzicht van de online mogelijkheden, het materiaal is inhoudelijk zeer goed en biedt een brede inkijk in de wereld van online marketing. Ik heb veel geleerd en heb het gevoel een brede kennis te hebben opgebouwd op dit gebied. Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over de leslocatie en de docent!

 • Anoniem

  Goede cursus met waardevol lesmateriaal. Daarnaast is de docent een ervaren online marketeer en weet daardoor goed de theorie te koppelen aan de praktijk met eenvoudige voorbeelden!

 • Anoniem

  Het is een goede, algemene en brede opleiding waarin ik alle facetten van online marketing heb geleerd!

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 48 opleidingen en trainingen in de categorie: Marketing.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.