online coachgesprekken

Online Coachen

In deze training ontdek je hoe je coachmethodieken effectief online inzet en ontwikkel je je creatief vermogen om nieuwe online werkvormen te bedenken. Je gaat aan de slag met het ontwerp van een blended coachtraject en oefent met online interventies.
Beste Opleider van Nederland

In het kort

Voer jij coachgesprekken en wil jij leren hoe je deze kunt aanvullen met effectieve werkvormen op afstand? In deze training ontdek je hoe je bestaande coachmethodieken doeltreffend online inzet en vergroot je je creatieve vermogen om nieuwe online werkvormen te bedenken. Tijdens de training ga je aan de slag met het ontwerpen van een blended coachtraject en oefen je met het inzetten van online interventies. Daardoor heb je na afloop de kennis, de vaardigheden én het zelfvertrouwen om impactvolle blended coachtrajecten op te zetten. 

Unieke voordelen

 • Online coachen op een manier die bij jou past 
 • Een verdiepend ontwikkeltraject voor jou als coach 
 • Begeleiding door een ervaren online trainer en coach 

Resultaat

 • Je kent verschillende vormen van online coachen 
 • Je combineert online en offline werkvormen tot een effectief coachtraject 
 • Je past bestaande coachingstechnieken en -interventies doeltreffend online toe 
 • Je weet welke tools jij wilt gebruiken en doet dit met zelfvertrouwen 

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedere coach die ook online zijn of haar coachvaardigheden effectief wil inzetten. Je wilt je coachgesprekken aanvullen en ondersteunen met vormen van online coachen.  

Heb jij nog geen ervaring als coach? Volg dan eerst de training Praktische Coachingsvaardigheden  of de ICM Coachingsopleiding.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake of neem contact op met een van onze studieadviseurs via 030 - 29 19 888 of info@icm.nl.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

Pakketten

We bieden je de mogelijkheid om deze cursus met een andere cursus in één pakket te volgen. Dat levert je een kostenvoordeel op. We bieden deze pakketten aan:

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

Dag 1:

 • Verschillende vormen van online coaching  
 • De voordelen van online coachen 
 • Kansen en valkuilen tijdens een blended coachtraject 
 • Een online of blended coachtraject vormgeven 

Dag 2:

 • Jouw voorkeursvormen bij online coachen 
 • Bestaande werkvormen online inzetten in jouw coachpraktijk 
 • Nieuwe online werkvormen bedenken 

Dag 3:

 • Bespreken van casuïstiek 
 • Oefenen met online werkvormen 
 • Jouw ontworpen coachtraject verfijnen 
Startdata en locaties

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de pratijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele training gevolgd? Ontvang het ICM-certificaat!

 • Intake

  Voorafgaand aan de training vul je een schriftelijk intakeformulier in waarin je een aantal vragen beantwoordt gericht op jouw persoonlijke situatie. Deze vragen helpen je om jouw doel helder te omschrijven.

 • Online bijeenkomsten

  In de gezamenlijke online momenten wisselt je trainer theorie af met interactieve en sociale werkvormen. Er is veel ruimte voor de inbreng van eigen praktijksituaties en -voorbeelden. Je ziet en hoort je medecursisten en trainer en reageert op elkaar.

 • Break-out sessies

  Tijdens de online bijeenkomsten maken we gebruik van break-outsessies. In subgroepjes ga je met medecursisten uiteen om aan vraagstukken en opdrachten te werken. De trainer sluit in elk groepje aan om vragen te beantwoorden. Door audio en video te delen heb je persoonlijk en efficiënt contact.

 • Business challenges

  Tussen de bijeenkomsten in oefen je met business challenges om vertrouwd te raken met coachen op afstand en de door jou gekozen tools.

 • Persoonlijke aandacht

  De trainer geeft persoonlijke aandacht en stelt de vraagstukken van jou en je medecursisten centraal. Daarnaast wissel je onderling ervaringen uit waardoor je van en met elkaar leert. Samen kom je tot handvatten toegespitst op jouw situatie.

 • Energieniveau

  De trainer houdt (samen met jou) goed in de gaten dat je energieniveau tijdens online lesdagen op peil blijft. Je kunt voldoende weg van je laptop om pauzes te nemen, de opgedane kennis te laten bezinken en te reflecteren.

 • ICM-certificaat

  Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Handig om te weten

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

Deze training bestaat uit drie dagdelen. Je kunt kiezen tussen de avondtraining van 19.00 tot 22.00 uur of de training overdag van 09.30 tot 12.30 uur.

De training wordt gegeven in mei 2023, augustus 2023, september 2023, november 2023, januari 2024, maart 2024, mei 2024, augustus 2024 en september 2024.

De training wordt verzorgd in Online Virtual Classroom.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Investering

De investering bedraagt € 800,-.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies. Als je de cursus zelf betaalt kun je bijvoorbeeld €1.000,- STAP-budget aanvragen. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van €1.000,- van de overheid. Een voorwaarde is dat de cursus op zijn vroegst over 4 weken start. Alleen de startdata die aan deze voorwaarde voldoen zijn beschikbaar. Lees meer over het STAP-budget of meld je aan via de link hieronder.

Aanmelden met STAP

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over Coachen? Bekijk de ICM Campus.