ineffectief gedrag ombuigen

Voice Dialogue

Wil jij Voice Dialogue inzetten bij het begeleiden van anderen? In deze training ontwikkel je praktische coachingsvaardigheden die nodig zijn om met deze methode ineffectief gedrag van jouw coachees om te buigen.
Beste Opleider van Nederland 2023

In het kort

Werk je als coach, begeleider of trainer en wil je Voice Dialogue kunnen inzetten bij het begeleiden van anderen? Met de training Voice Dialogue leer je onbevooroordeeld in gesprek te gaan met innerlijke stemmen die in de coachee aanwezig zijn. Door deze vaak tegenstrijdige ‘ikken’ op speelse wijze aan het woord te laten wordt de coachee zich bewust van zijn eigen innerlijke wereld. Je leert wat Voice Dialogue inhoudt, ervaart Voice Dialogue zelf en ontwikkelt praktische coachingsvaardigheden die nodig zijn om met deze methode ineffectief gedrag van de ‘ikken’ om te buigen. Hiermee vergroot je de persoonlijke effectiviteit en zelfacceptatie van jezelf en de ander.

Resultaat

 • Je kent de principes van Voice Dialogue
 • Je hebt Voice Dialogue zelf ervaren
 • Je weet hoe en wanneer je Voice Dialogue kunt inzetten
 • Je kunt de coachee helpen zijn innerlijke wereld te verkennen
 • Je kunt de coachee helpen de regie te voeren over zijn ‘ikken’
 • Je bent in staat Voice Dialogue te combineren met andere begeleidingsmethoden en werkvormen

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die in de rol van coach, trainer of begeleider Voice Dialogue wil kunnen inzetten bij de begeleiding van anderen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

Permanente Educatie Punten

Meer info
 • 18 Punten

  NOBCO

  Nederlandse orde van beroepscoaches

 • 21 Punten

  StiR

  Stichting Registratie voor professioneel begeleiders

Pakketten

We bieden je de mogelijkheid om deze cursus met een andere cursus in één pakket te volgen. Dat levert je een kostenvoordeel op. We bieden deze pakketten aan:

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

 • Principes van de Voice Dialogue methode
 • Psychologie van de ‘ikken’
 • Subpersonen: wie zijn onze ‘ikken’?
 • Zelf ervaren hoe Voice Dialogue werkt
 • In gesprek met je eigen subpersonen
 • Patronen en relaties
 • Begeleiden van mensen met Voice Dialogue
 • Diverse toepassingsmogelijkheden van Voice Dialogue
 • Aandacht voor uitzonderingen en bijzondere situaties
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele training gevolgd? Ontvang het ICM-certificaat!

 • Voorbereiding

  Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving en vindt een online intake plaats. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart, voor jezelf én voor de trainer. Deze leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. Je bekijkt op deze leeromgeving bovendien enkele video’s waarmee je alvast kennismaakt met de belangrijkste thema’s. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training.

 • Bijeenkomsten

  Onder leiding van een zeer ervaren trainer oefen je heel gericht met de Voice Dialogue-technieken. Door eigen cases in te brengen sla je een brug tussen de theorie en je eigen praktijk. De maximale groepsgrootte draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen.

 • Online leeromgeving

  Tussen de bijeenkomsten door werk je aan opdrachten via de ICM-leeromgeving, die zo je leerproces ondersteunt.

 • Persoonlijk actieplan

  Aan het einde van de training stel je een persoonlijk actieplan op dat je helpt het geleerde in je praktijk toe te passen.

 • ICM-certificaat

  Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Handig om te weten

 • Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

 • ICM stelt geen eisen aan je vooropleiding. HBO werk- en denkniveau is wenselijk.

 • ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Coachingsopleiding en de training Voice Dialogue in 1 pakket te behalen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 200 (bij de training Voice Dialogue) ten opzichte van 2 afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je de training Voice Dialogue.

  Je kunt je op deze pagina voor dit pakket inschrijven.

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

De training is van 9:30 tot 17:00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 10 personen.

Investering

De investering bedraagt € 1.695,-.

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Dit zijn kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee/frisdrank en (bij het dagarrangement) een uitgebreide lunch. Voor online bijeenkomsten rekenen we uiteraard geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Coachingsopleiding en de training Voice Dialogue in 1 pakket te behalen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 200 (bij de training Voice Dialogue) ten opzichte van 2 afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je de training Voice Dialogue.

Je kunt je op deze pagina voor dit pakket inschrijven.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Studieadvies nodig?

Bel voor vrijblijvend advies met onze studieadviseurs.

Bel 030 - 29 19 888

Vandaag vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over Coachen? Bekijk de ICM Campus.