Effectief omgaan met weerstanden

Ben je actief als coach en begeleid en adviseer je graag anderen? Dan merk je dat er soms weerstanden bij anderen ontstaan die lastig om te buigen zijn. Wil je beter in staat zijn hier effectief mee om te gaan en nog steviger in je eigen kracht te blijven staan in dergelijke situaties? Wil je leren om negatieve overtuigingen te herkennen en actief te benoemen? Dan is deze training uitstekend geschikt voor jou. In deze waardevolle training leer je ontspannen omgaan met weerstand en belemmerende denkpatronen doorbreken. Je kunt op opbouwende wijze feedback geven en confronteren, waardoor je je coachingskwaliteiten naar een hoger niveau brengt.

Resultaat

 • Je leert effectief om te gaan met weerstanden bij anderen
 • Je bent in staat goed te anticiperen op onverwachte situaties
 • Je kunt belemmerende denkpatronen doorbreken
 • Je bent goed in staat om negatieve overtuigingen te herkennen en te benoemen
 • Je leert effectief interventies toe te passen
 • Je kunt constructief feedback geven en confronteren
 • Je leert het reflectievermogen van anderen te stimuleren

Doelgroep

De training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar kennis van het vak als coach wil vergroten en zich als professioneel coach wil positioneren. Je bent bijvoorbeeld zelfstandig coach of je hebt de ambitie jezelf daartoe te ontwikkelen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Effectief omgaan met weerstanden
 • Omgaan met onverwachte situaties
 • Belemmerende denkpatronen doorbreken
 • Negatieve overtuigingen herkennen en benoemen
 • Hier-en-nu-interventies toepassen
 • Reflectievermogen stimuleren
 • Omgaan met argumenten en bezwaren
 • Feedback geven en confronteren
 • Je natuurlijke kracht behouden
 • Persoonlijke leervragen en opdrachten
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart. De bijeenkomsten zijn afwisselend en uitdagend. Onder leiding van een zeer ervaren coach wordt veel en actief geoefend, zodat je het omgaan met weerstanden als coach goed leert beheersen. In de training is alle ruimte om je eigen situaties in te brengen waarop je gerichte feedback krijgt. Als afsluiting stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt om het geleerde in je eigen coachingstrajecten toe te passen.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 35 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten.

De training wordt verzorgd in .

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 35 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 35 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Esther

  26-09-2018
  Een leerzame en inspirerende training. Mooie inzichten gekregen. Prettige en deskundige trainer die veel werkt met de methode systemisch coachen, daardoor meteen de diepte in gegaan. Mooie tools meegekregen om verder mee aan de slag te gaan.
 • RN van der Wiel

  11-11-2017
  Leuke goed groep en fijne groepsgrootte. Opleider zeer kundig en kon dit op een goede en leuke manier over brengen. Theorie en oefenen afgewisseld. Fijne opbouw van de informatie. Zowel groeps training als persoonlijke aandacht. Duidelijk studiemateriaal is inclusief en je werkt met persoonlijke doelen.
  Mooie locatie, goed verzorgde lunch en koffie momenten. En goed bereikbaar.
 • Marjolijn Timmermans

  18-10-2017
  Cursus was erg goed. Start was het bepalen van je eigen leerdoelen. Middels verschillende methodieken geleerd hoe je weerstand kunt opheffen en verder kunt gaan. De trainer (Milja Markies) was geweldig. Ze schudde vragen zo uit haar mouw, leefde zich in de rollenspellen in, mimiek, alles klopte. Veel bewondering voor en veel van geleerd. Ook met veel humor gebracht. Prima lunch.
 • L.ten Beitel

  18-11-2013
  Deze tweedaagse training was zeer op maat gemaakt voor iedereen persoonlijk. De trainer liet in de praktijk zien , door eigen gedrag, houding en handelen hoe je met weerstand omgaat. Het was geen theorie, maar zlef voelen en ervaren watweerstand met je doet en ervare hoe je er sterker en los van kunt komen en accepteren.
 • Brian

  25-10-2013
  Op 18 en 25 april heb ik deelgenomen aan de training Omgaan met Weerstanden van ICM. Eerste dag stond in het teken van het ontdekken van je eigen weerstanden. Tweede dag ging met name over het reageren op weerstanden bij anderen. In ieder geval heb ik veel bruikbare en praktische tips meegenomen van beide trainingsdagen. Training werd verzorgd door een prima trainer. Ook het vanuit ICM aangeleverde matriaal is prima verzorgd. Kortom een aanrader voor iedereen die een coachende rol heeft in zijn werk.
 • Foekje van der Zee

  24-10-2012
  Met een zeer diverse groep zijn we actief aan de slag gegaan met het herkennen van weerstanden en nog belangrijker , het op een effectieve manier hiermee omgaan. Een deskundige trainer speelde alert in op onze voorbeelden uit de praktijk en zij wist ons inzichten te geven. Voor mij een waardevolle training.
 • Anoniem

  14-10-2012
  De cursus omgaan met agressie heb ik gevolgd voor mijn werk. De docent is iemand met heel veel ervaring, wat ook in de les duidelijk naar voren kwam. Door de vele praktijk voorbeelden kreeg ik een goede indruk hoe de lesstof voor mij een handvat kan zijn, in mijn werk. Ook het praktijk gedeelte, met een acteur, was een duidelijk en goed leermoment. Over het geheel genomen heb ik een duidelijk beeld gekregen over de vele manieren waarop ik in aanraking kan komen met agressie, wat in de meeste gevallen de oorzaak daarvan is en hoe ik daarmee om kan gaan.
 • André van Swaaij

  05-03-2012
  Ik vond het een zeer waardevolle training en ik kon de opgedane keenis direct in de praktijk toepassen omdat meerdere afdelingen binnen ons bedrijf worden gereorganiseerd. De veranderingen die de reorganisatie met zich meebrengt zorgen voor veel weerstand. <br><br>Zaken die me het meest aanspraken in de training waren de kennis en ervaring van de trainster en de leuke groep studenten. Ieder had zijn eigen verhaal en alles bij elkaar waren dit twee zeer nuttige en aangename dagen.<br><br>Aan te bevelen !!<br><br>André van Swaaij
 • Koos Verkaik

  05-03-2012
  Prima training, gegeven door vakkundige trainer. Ze weet snel te achterhalen welk type je bent en welke weerstanden bij jou aanwezig zijn. Dat is nodig om sturing te kunnen geven aan jouw standaard manier(en) van reageren. Daarna kun je beginnen met de weerstanden van je gesprekspartner/tegenstander. Veel bevestiging en houvast mbt mijn gedrag en de nodige handvatten ontvangen.
 • Lenie

  03-01-2012
  De les werd goed gegeven, geen moment verveeld of een dipje gehad. De locatie was goed en de lunch was perfect verzorgd.
 • Rianne Wolkorte

  09-06-2011
  De training effectief omgaan met weerstanden was voor mij een eye opener. Door de combinatie theorie/praktijk op zowel werk als privevlak is deze training voor mij op alle vlakken zeer goed toepasbaar. <br>De training werd gegeven door een docent die heel goed wist waar hij het over had en er ook niet voor schroomde om pijnpunten aan te halen. Maar dit allemaal op een totaal niet-bedreigende manier. <br>Ik vond het erg jammer dat de cursus maar twee dagen duurde. Van mij had het langer mogen zijn. Ik herb er erg veel van geleerd.
 • Anoniem

  08-06-2011
  Leuke en leerzame training waarin kleine stukjes theorie werden behandeld maar vooral veel doen waardoor de theorie beter valt. Kundige docent met veel ervaring die iedereen in zijn waarde liet maar wel wist te prikkelen waardoor je weer aan het denken wordt gezet.
 • frits henneken

  23-05-2011
  Bereikbaarheid is via OV goed maar met auto redelijk. Trainers waren goed van alles op de hoogte. Leerzaam maar ook gezellig. Werd niet alleen stil gestaan bij "fysieke" agressie maar ook bij agressie via de telefoon.<br>Lunch was erg goed.
 • Ron de Jong

  23-05-2011
  duidelijke training wat voor iedereen van toepassing kan zijn.<br><br>docenten zeer vriendelijk en duidelijk <br><br>locatie goed verzorgd zowel drankjes als de lunch als de ruimte
 • Chantal van de Steenhoven

  Ik liep er in mijn werk tegenaan dat ik niet goed kon omgaan met weerstand in gesprekken. Ik heb nu geleerd om niet meteen dicht te klappen als ik weerstand voel en de docent gaf mij handvatten om dit in het vervolg anders aan te pakken.

  Ook vond ik het fijn dat je zelf je persoonlijke situatie kon inbrengen en dat de docent daar ook ruimte voor maakte. Al met al een inspirerende cursus!

 • T. Lapoutre

  Ik vond de training heel inspirerend. Daarbij was de training effectief en er was veel interactie binnen de groep en met de docent.

 • Foekje van der Zee

  Met een zeer diverse groep zijn we actief aan de slag gegaan met het herkennen van weerstanden en nog belangrijker, het op een effectieve manier hiermee omgaan. Een deskundige trainer speelde alert in op onze voorbeelden uit de praktijk en zij wist ons inzichten te geven. Voor mij een waardevolle training.

 • Andre van Swaaij

  Ik vond het een zeer waardevolle training en ik kon de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen omdat meerdere afdelingen binnen ons bedrijf worden gereorganiseerd. De veranderingen die de reorganisatie met zich meebrengt zorgen voor veel weerstand. Zaken die me het meest aanspraken in de training waren de kennis en ervaring van de trainster en de leuke groep studenten. Ieder had zijn eigen verhaal en alles bij elkaar waren dit twee zeer nuttige en aangename dagen. Aan te bevelen!

 • Anoniem

  Prima training, gegeven door vakkundige trainer. Ze weet snel te achterhalen welk type je bent en welke weerstanden bij jou aanwezig zijn. Dat is nodig om sturing te kunnen geven aan jouw standaard manier(en) van reageren. Daarna kun je beginnen met de weerstanden van je gesprekspartner/tegenstander. Veel bevestiging en houvast mbt mijn gedrag en de nodige handvatten ontvangen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 35 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.