Een Succesvolle Coachpraktijk

Je bent coach geworden omdat je het allerliefste mensen helpt. Maar omdat vanuit je eigen praktijk succesvol te doen, moeten mensen je wel weten te vinden. Er een goede boterham mee verdienen is best lastig. Hoe richt je je eigen praktijk zo in dat je kunt doen waar je goed in bent en tegelijkertijd een succesvolle ondernemer bent? Wie zijn jouw klanten? Hoe bereik je hen en hoe zet je hun behoeften centraal? En op welke manier zorg je ervoor dat je voldoende verdient om dit ook te blijven doen? Deze praktijkgerichte training geeft je de handvatten die je nodig hebt om zichtbaar te worden en klanten aan te trekken. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden om succesvol te zijn op een manier die bij jou past.

Unieke voordelen

 • Kennisuitwisseling met andere ondernemende coaches
 • Veel aandacht voor de zakelijke én persoonlijke facetten
 • Een ervaren ondernemer en coach als trainer
 • Naar huis met een concreet plan om jouw praktijk te versterken

Resultaat

 • Je weet wie je als coach bent en wie jij het beste kunt helpen
 • Je aanbod sluit haarfijn aan op de wensen en behoeften van je doelgroep
 • Je maakt jezelf effectief zichtbaar bij je mogelijke klanten
 • Je weet klanten duurzaam aan je te binden
 • Je hebt er netwerk van ondernemende coaches bij
 • Je hebt de basis gelegd voor jouw succesvolle praktijk en groei

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor coaches die praktijkgerichte kennis en vaardigheid willen ontwikkelen op het gebied van marketing en ondernemerschap.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Doelgroepanalyse: wie zijn mijn klanten en wat is hun behoefte?
 • Van passie naar aantrekkelijk aanbod
 • Jouw verdienmodel: op naar financiële continuïteit
 • Jezelf en je dienstverlening profileren
 • Praktische basis voor (online) marketing
 • Acquisitie- en verkoopvaardigheden
Startdata en locaties

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Intake | Voorafgaand aan de training vul je een schriftelijk intakeformulier in waarin je een aantal vragen beantwoordt gericht op jouw persoonlijke situatie. Deze vragen helpen je om jouw ontwikkeldoel helder te omschrijven.

Bijeenkomsten | De bijeenkomst is gericht op interactie met de trainer en medecursisten. Met afwisselende werkvormen doe je kennis en inzichten op en oefen je met vaardigheden. Er is veel ruimte voor de inbreng van eigen praktijksituaties en -voorbeelden. Een ervaren trainer begeleidt de bijeenkomst en stelt jouw leerbehoefte centraal. Je trainer is een vakexpert, ervaren ondernemer en bovenal je persoonlijke coach.

Groepsgrootte | De maximale groepsgrootte van 12 deelnemers draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en samen te oefenen.

Blended learning | Bij ICM geloven we in blended leren, waarbij online leren het klassikaal leren versterkt. Doordat je vooraf kennis opdoet, blijft er tijdens de bijeenkomst meer tijd over om aan de slag te gaan. Na de training houd je onbeperkt toegang tot al het online materiaal ter verdieping en naslagwerk.

ICM-certificaat | Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Maximale groepsgrootte: 12 personen

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Coachingsopleiding en de training Een succesvolle coachpraktijk in één pakket te behalen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 100 (bij de training Een succesvolle coachpraktijk) ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je de training Een succesvolle coachpraktijk. Klik hieronder om naar de pakketpagina te gaan:

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 46 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9:30 tot 17:00 uur. Tevens is deze training online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 46 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 695,-.

Dit bestaat uit:

 • Leskosten
 • Literatuur & materiaal
 • Online leeromgeving
 • Individuele coaching

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies. Als je de cursus zelf betaalt kun je bijvoorbeeld €1.000,- STAP-budget aanvragen. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Coachingsopleiding en de training Een succesvolle coachpraktijk in één pakket te behalen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 195 (bij de training Een succesvolle coachpraktijk) ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je de training Een succesvolle coachpraktijk. Klik hieronder om naar de pakketpagina te gaan:

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van €1.000,- van de overheid. Een voorwaarde is dat de cursus op zijn vroegst over 4 weken start. Alleen de startdata die aan deze voorwaarde voldoen zijn beschikbaar. Lees meer meer over het STAP-budget of meld je aan via de link hieronder.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Vandaag vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 46 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaring van cursisten

Lees hier de ervaringen van cursisten die deze opleiding of training bij ICM hebben afgerond.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 46 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.