Leerchunk: Hoe ga je om met weerstand?

Succesvol veranderen begint met enthousiaste medewerkers. Maar lang niet altijd wordt er met enthousiasme gereageerd op een aangekondigde verandering. Zeker niet als een verandering wordt opgelegd, of als veranderingen in de organisatie in het verleden niet succesvol zijn geweest. In plaats van enthousiasme roept de verandering dan weerstand op. Hoe ga je daarmee om?

Leerchunk als onderdeel van diverse opleidingen en trainingen

In opleidingen als Verandermanagement in 5 maanden, Lean Six Sigma Green Belt en Leidinggeven aan verandering doorloop je als deelnemer de leerchunk ‘Managen van weerstand’. Wij delen deze leerchunk graag ook met jou. Ten eerste om je alvast op weg te helpen als het gaat om weerstand herkennen en het managen ervan. Ten tweede geven we je via deze leerchunk graag een beeld van de leervormen waarmee je in aanraking komt via onze opleidingen en trainingen. We hopen dat je ermee geholpen bent en enthousiast wordt van het idee een cursus bij ICM te volgen!

Start de leerchunk

Wat leer je tijdens deze leerchunk over weerstand?

Na het doorlopen van de leerchunk herken je hoe medewerkers weerstand kunnen uiten en weet je welke vormen van weerstand makkelijk of juist moeilijker te managen zijn. Ook doe je inzichten op over mogelijk interventies die je kunt inzetten om weerstand weg te nemen.

Meer lezen?

Bekijk ook eens de volgende artikelen: