Opleiding Innoveren

Post-HBO Innovatiemanagement

Wil je serieus aan de slag met innovatie? Hoe maak je de juiste keuzes? En waar liggen de innovatie- en groeimogelijkheden voor de organisatie? Deze opleiding geeft in drie modules inzicht in deze vraagstukken.
Beste Opleider van Nederland

In het kort

Je wilt serieus aan de slag met innovatie. Hoe maak je de juiste keuzes die passen bij je bedrijf? Waar liggen de innovatie- en groeimogelijkheden voor je organisatie? Hoe onderbouw je je conceptuele ideeën met een businesscase? En wat is een effectieve methode om doeltreffend en snel nieuwe producten en diensten te ontwikkelen waar (nieuwe) klanten écht op zitten te wachten? De opleiding Post-HBO Innovatiemanagement geeft je in drie modules inzichten in deze vraagstukken en brengt je en je organisatie naar een hoger niveau.

Resultaat

 • Je hebt inzicht in de instrumenten om heldere strategische keuzes te maken
 • Je ziet de belangrijkste trends en onzekerheden voor je organisatie
 • Je bent in staat om verschillende toekomstscenario’s te schetsen voor je organisatie
 • Je hebt meer oog voor relevante trends en kansen voor innovatie
 • Je kunt onderbouwd een juiste richting kiezen voor succesvolle innovatieve ideeën
 • Je weet hoe je procesinnovaties, product-/dienstinnovaties en businessinnovaties succesvol implementeert
 • Je bent in staat innovatieprocessen te starten en anderen hierin mee te nemen

Deze opleiding bestaat uit 3 modules. Je begint met de kernmodules Strategisch Management en Innovatiemanagement. Afhankelijk van je rol en ambitie, maak je vervolgens een keuze uit een van de volgende trainingen:

 1. Corporate Storytelling: je vertelt het verhaal achter je innovatie. Je neemt anderen mee in wat het oplevert voor je organisatie en potentiële klanten.
 2. Verandermanagement: je brengt het veranderproces in kaart om een soepele implementatie van innovatie te waarborgen.

Hulp nodig bij het opstellen van je post-HBO-traject? Neem contact op met ons studieadviescentrum: 030 29 19 888.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor ondernemers (zowel binnen organisaties als zelfstandig ondernemers), managers en adviseurs die op strategisch niveau en op praktische wijze creatief willen ondernemen, aan de slag willen met innoveren en ontwikkelen van diensten of producten.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake of neem contact op met een van onze studieadviseurs via 030 - 29 19 888 of info@icm.nl.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de pratijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele opleiding afgerond? Ontvang het ICM-diploma!

Handig om te weten

 • Je beschikt bij voorkeur over een HBO werk- en denkniveau.

 • Mocht je onverhoopt niet slagen voor een praktijkopdracht of de eindopdracht, dan kun je deze opdracht tegen gereduceerd tarief herkansen.

 • De opleiding Post-HBO Innovatiemanagement bij ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

  • Post-HBO Innovatiemanagement – diploma

  Je sluit elke module af met een praktijkopdracht. Als je een module met een positief resultaat afsluit, ontvang je een deelcertificaat.

  Na het afronden van de derde module maak je een eindopdracht waarin je de opgedane kennis en inzichten toepast op je praktijk en reflecteert op je eigen ontwikkeling. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Post-HBO Innovatiemanagement – diploma.

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

De opleiding wordt gegeven in april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024, april 2024, mei 2024, juni 2024, juli 2024, augustus 2024, september 2024 en oktober 2024.

De opleiding wordt verzorgd in Heel Nederland.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Investering

De investering bedraagt v.a. € 4.785,-.

De opleiding Post-HBO Innovatiemanagement is verkrijgbaar vanaf € 4.785 en bestaat uit:

 • 1 kernmodule vanaf € 1.695
 • 1 kernmodule vanaf € 1.845
 • 1 keuzemodule vanaf € 1.695

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

Inschrijven voor de gehele opleiding in plaats van de afzonderlijke modules levert je een kostenvoordeel op van € 450 op basis van € 150 per module. Het kostenvoordeel wordt verrekend met de factuur van de laatste module.

Het is mogelijk om meerdere keuzemodules te doorlopen, dit levert je additioneel een kostenvoordeel op van € 150 op de investering voor een afzonderlijke module.

Zodra je je hebt ingeschreven neemt je persoonlijke opleidingscoördinator contact met je op om samen met je de meest geschikte modules te kiezen en in te plannen. Je bepaalt op dat moment zelf de inhoud en de duur van je opleiding.

 

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies. Als je de cursus zelf betaalt kun je bijvoorbeeld €1.000,- STAP-budget aanvragen. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van €1.000,- van de overheid. Een voorwaarde is dat de cursus op zijn vroegst over 4 weken start. Alleen de startdata die aan deze voorwaarde voldoen zijn beschikbaar. Lees meer over het STAP-budget of meld je aan via de link hieronder.

Aanmelden met STAP

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.