Communicatie voor Adviseurs

Heb je als adviseur weleens het gevoel dat je gelijk hebt, maar het niet krijgt? Je bent deskundig, maar het lukt je niet altijd je opdrachtgever te overtuigen. Dit hangt samen met de relatie die je hebt opgebouwd. Je communicatie speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van een goede relatie. Hoe ga je om met verschillende belangen? Heb je een helder beeld van de verwachtingen van je opdrachtgevers? Hoe zorg je voor betrokkenheid? In deze training werk je aan het versterken van je communicatie en leer je constructieve relaties opbouwen.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je verhoogt de effectiviteit van je communicatie
 • Je leert vertrouwen en geloofwaardigheid als adviseur op te bouwen
 • Je leert samenwerken met de opdrachtgever in een constructieve verstandhouding
 • Je gaat effectiever om met je eigen weerstand en met die van je opdrachtgever
 • Je hebt een beter zicht op de ins en outs van het adviseren in de praktijk

Doelgroep

Personen die geheel of gedeeltelijk in een adviesrelatie werken en effectief willen communiceren als adviseur.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Effectief communiceren voor adviseurs
 • Non-verbale communicatie en uitstraling
 • Een relatie opbouwen met je gesprekspartner
 • De vraag achter de vraag waarnemen
 • Omgaan met weerstand en tegenwerping
 • Conflictstijlen herkennen
 • Niveaus in communicatie
 • Geloofwaardigheid van de adviseur
 • Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training ontvang je de ICM-videoserie Communicatie voor Adviseurs en worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze online leeromgeving in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer wordt veel en actief geoefend. Naast het leggen van een theoretische basis, werk je intensief aan het verbeteren van je communicatie door praktijkgerichte oefeningen en rollenspellen. Je krijgt gerichte feedback op je gedrag en kunt het gewenste gedrag door oefening ontwikkelen.

Naast de bijeenkomstdagen werk je via de online leeromgeving. Deze ondersteunt je tijdens het leerproces en helpt je tevens de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. Na de training blijf je onbeperkt toegang houden tot deze leeromgeving.

Ter afsluiting van de training stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat. Deze training is tevens onderdeel van de opleiding Post-HBO Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze training kun je je verder ontwikkelen en krijg je vrijstelling voor 1 module binnen deze opleiding.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 25 opleidingen en trainingen in de categorie: Organisatieontwikkeling

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tussen de bijeenkomsten heb je een online coachingssessie met de trainer. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 25 opleidingen en trainingen in de categorie: Organisatieontwikkeling

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.495,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 25 opleidingen en trainingen in de categorie: Organisatieontwikkeling

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Henry Meijer

  06-09-2019
  Zeer toegankelijke training, duidelijk vooraf vastgesteld/bekendgemaakte doelen met ruimte voor eigen inbreng(leerdoelen). Prettige en benaderbare trainer. Veel gebruik gemaakt van rollenspellen, informatiebronnen die vooraf beschikbaar waren en creatief in gebruik van hulpmiddelen om zaken inzichtelijk te maken. Geweldige locatie.
 • Jeroen L

  01-07-2016
  Doordat we slechts met twee cursisten waren, was de training volledig afstemd op hetgeen wij wilden leren. Dus veel persoonlijke aandacht, tips en leerstof. Dit maakte het zeer leerzaam en nuttig.
  Docent erg goed, ze heeft de stof uitstekend toegespitst op mijn leerdoelen.
 • van der Lee

  04-04-2016
  Door het beperkt aantal cursisten kregen we veel persoonlijke aandacht. We konden veel oefenen. De oefeningen werden ingestoken op door ons aangedragen situaties en onderwerpen. Hierdoor heel intensief, maar ook veel geleerd.
  De trainer was erg enthousiast. Tevens doorgrondde zij goed met welke handvatten en oefeningen zij jou tot nieuwe inzichten kon leiden.
 • Marieke Broersma

  02-12-2013
  Zeer leerzame cursus. Martijn is een goede trainer die veel praktijksituaties aanhaalt en daarmee veel oefent. Steeds korte theorie die wordt ondersteund door praktische oefeningen. Ook wordt goed ingespeeld op de individuele leerbehoefte van de cursisten. Prima cursuslocatie ook.
 • Mark van Wijk

  11-11-2013
  Het prettige van deze training is dat er veel met voorbeelden uit de praktijk wordt gewerkt, zoals situaties die cursisten hebben meegemaakt en die tijdens de les nog eens nagespeeld worden.
 • Suzanne

  11-11-2013
  Ik heb deze dagen als zeer zinvol ervaren. In de drie dagen is enige tijd besteed aan theorie, maar ook een flink deel aan praktijkoefeningen. De trainer was duidelijk ervaren en wist de cursisten goed te motiveren.

  Kortom, ik heb veel geleerd!
 • anonymous

  02-11-2013
  De cursus advieswardigheden kwam voor mij op het ultieme moment en was daardoor voor mij zeer produktief. De docente was gericht op de gevoelens van alle individuen en daardoor kwamen veel emoties los. Door deze crsus ben ik los van de verkramptheid in gesprekken met interne en externe partners. Ik voel me nu lekker als een vis in het water.
 • Arnaud van Elk

  15-10-2013
  Erg leuke en interactieve training. De rollenspellen en de relatief kleine groep zorgden ervoor dat je actief kon oefenen met eigen situaties. Erg veel aan gehad.
 • Bert Hendriksen

  28-06-2012
  De eerste 2 dagen hadden wij een vrouwelijke docent, ik vond haar heel goed omdat zij mensgericht was en goed op de gevoelens van de cursisten inging.<br>
  Door ziekte van de docente kregen wij de 3e dag een mannelijke docent, hij was ook goed alleen wat sneller in de behandeling van de stof, de een vindt dat fijner, ik persoonlijk vind het persoonlijk contact fijner.<br>
  De stof die behandeld werd kan ik goed toepassen in mijn dagelijks werk, maar ook in je prive-situatie kun je dit gebruiken.<br>
  Er was voldoende ruimte voor pauzes en een zeer goed verzorgde lunch.<br>
  De locatie was prima via de trein (mits geen vertraging) te bereiken
 • Marleen Oldenhave

  15-02-2012
  Inspirerende en leerzame training, ook voor adviseurs die al enkele jaren een adviesfunctie hebben. Er wordt je een goede spiegel voorgehouden hoe jij als adviseur overkomt. Vervolgens ga je aan de slag om dit beeld te veranderen naar hoe je over wilt komen. Veel onderdelen van het adviseurschap worden behandeld en veel praktijkoefeningen: zo leer je technieken e.d. direct toe te passen. Prettige, duidelijke trainer, Arnie.
 • Maarten

  11-11-2011
  Erg leerzaam. Er werd rekening gehouden met je persoonlijke situatie. Het lijkt vaak allemaal zo logisch als je het hoort, maar dan heb je nog niks geleerd. Op het moment dat je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat kom je jezelf tegen. Dit heb ik gemerkt en hierdoor ben ik gegroeid. De uitdaging is om het geleerde vol te houden als je weer terug de wereld ingaat...
 • Frank Wilmink

  19-10-2011
  het indelen van kleine groepen is ideaal, daardoor had je een betere begeleiding op bepaalde zaken zoals in de rollenspellen. Verder was de Trainer goed in uitleg en het vertalen naar de dagelijkse praktijk. En dat je in de training zit met mensen uit verschillende branches was ook leerzaam.
 • Manon Ebbers

  23-12-2010
  In 3 dagen weer stil gestaan bij adviseren. De vorm waarop de training plaats vond zorgde ervoor dat je echt kon oefenen. <br><br>Programma speelt in op vragen die spelen binnen de groep. Je eigen valkuilen worden besproken en je krijgt tips hoe je deze valkuilen de volgende keer als uitdagingen kunt zien.<br><br><br><br>Wat mij betreft een prima training die je periodiek zou kunnen volgen.
 • Ronald Berns

  19-05-2010
  Het was een intensieve, maar erg leerzame en inspirerende training. Je werd vrij gelaten om je ervaringen vanuit de praktijk in te brengen. Dat maakt het enerzijds spannender, maar anderzijds leer je er ook goed van op deze manier. <br>We hadden een leuke, veelzijdige groep, waarin iedereen bereid was om het nodige te vertellen en om feedback te geven. De docente was uitstekend: inlevend, met gevoel voor humor, duidelijk en ze kwam met veel praktische algemene en persoonlijke tips.
 • Marina

  19-05-2010
  De cursus sluit goed aan bij de vraag en verwachting. We kregen veel praktische tips. Het lesmateriaal en de trainer zijn flexibel (aanpasbaar bij de wens van de cursist).
 • Inez v. Arendonk

  19-05-2010
  De cursus vond ik zeer waardevol. Ik heb praktische zaken geleerd en door vele korte oefeningen het ook gelijk uitgetest.
 • B. Munsterhuis

  26-10-2009
  Ik vond het een hele nuttige en leerzame training. Hierbij is de groepsdynamiek wel erg belangrijk. Ik had het geluk dat ik in een groep zal die van elkaar wilde leren en veel respect had voor elkaar. De groepssamenstelling (jong/oud, ervaren/onervaren, werkveld) is hierbij wel erg belangrijk.
 • Bert Hendriksen

  De eerste 2 dagen hadden wij een vrouwelijke docent, ik vond haar heel goed omdat zij mensgericht was en goed op de gevoelens van de cursisten inging. Door ziekte van de docente kregen wij de 3e dag een mannelijke docent, hij was ook goed alleen wat sneller in de behandeling van de stof, de een vindt dat fijner, ik persoonlijk vind het persoonlijk contact fijner.

  De stof die behandeld werd kan ik goed toepassen in mijn dagelijks werk, maar ook in je prive-situatie kun je dit gebruiken. Er was voldoende ruimte voor pauzes en een zeer goed verzorgde lunch. De locatie was prima via de trein (mits geen vertraging) te bereiken.

 • Marleen Oldenhave

  Inspirerende en leerzame training, ook voor adviseurs die al enkele jaren een adviesfunctie hebben. Er wordt je een goede spiegel voorgehouden hoe jij als adviseur overkomt. Vervolgens ga je aan de slag om dit beeld te veranderen naar hoe je over wilt komen.

  Veel onderdelen van het adviseurschap worden behandeld en veel praktijkoefeningen: zo leer je technieken e.d. direct toe te passen. Prettige, duidelijke train

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 25 opleidingen en trainingen in de categorie: Organisatieontwikkeling

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.