Communicatie voor Adviseurs

Heb je als adviseur weleens het gevoel dat je gelijk hebt, maar het niet krijgt? Je bent deskundig, maar het lukt je niet altijd je opdrachtgever te overtuigen. Dit hangt samen met de relatie die je hebt opgebouwd. Je communicatie speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van een goede relatie. Hoe ga je om met verschillende belangen? Heb je een helder beeld van de verwachtingen van je opdrachtgevers? Hoe zorg je voor betrokkenheid? In deze training werk je aan het versterken van je communicatie en leer je constructieve relaties opbouwen.

Resultaat

 • Je verhoogt de effectiviteit van je communicatie
 • Je leert vertrouwen en geloofwaardigheid als adviseur op te bouwen
 • Je leert samenwerken met de opdrachtgever in een constructieve verstandhouding
 • Je gaat effectiever om met je eigen weerstand en met die van je opdrachtgever
 • Je hebt een beter zicht op de ins en outs van het adviseren in de praktijk

Doelgroep

Personen die geheel of gedeeltelijk in een adviesrelatie werken en effectief willen communiceren als adviseur.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Effectief communiceren voor adviseurs
 • Non-verbale communicatie en uitstraling
 • Een relatie opbouwen met je gesprekspartner
 • De vraag achter de vraag waarnemen
 • Omgaan met weerstand en tegenwerping
 • Conflictstijlen herkennen
 • Niveaus in communicatie
 • Geloofwaardigheid van de adviseur
 • Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training ontvang je de ICM-videoserie Communicatie voor Adviseurs en worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze online leeromgeving in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer wordt veel en actief geoefend. Naast het leggen van een theoretische basis, werk je intensief aan het verbeteren van je communicatie door praktijkgerichte oefeningen en rollenspellen. Je krijgt gerichte feedback op je gedrag en kunt het gewenste gedrag door oefening ontwikkelen.

Naast de bijeenkomstdagen werk je via de online leeromgeving. Deze ondersteunt je tijdens het leerproces en helpt je tevens de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. Na de training blijf je onbeperkt toegang houden tot deze leeromgeving.

Ter afsluiting van de training stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat. Deze training is tevens onderdeel van de opleiding Post-HBO Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze training kun je je verder ontwikkelen en krijg je vrijstelling voor 1 module binnen deze opleiding.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 22 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatievaardigheden.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Deze training heeft 2 bijeenkomsten. Tussen de bijeenkomsten heb je een online coachingssessie met de trainer.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 22 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatievaardigheden.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.495,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 22 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatievaardigheden.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Jeroen L

  01-07-2016
  Doordat we slechts met twee cursisten waren, was de training volledig afstemd op hetgeen wij wilden leren. Dus veel persoonlijke aandacht, tips en leerstof. Dit maakte het zeer leerzaam en nuttig.
  Docent erg goed, ze heeft de stof uitstekend toegespitst op mijn leerdoelen.
 • Marieke Broersma

  02-12-2013
  Zeer leerzame cursus. Martijn is een goede trainer die veel praktijksituaties aanhaalt en daarmee veel oefent. Steeds korte theorie die wordt ondersteund door praktische oefeningen. Ook wordt goed ingespeeld op de individuele leerbehoefte van de cursisten. Prima cursuslocatie ook.
 • Suzanne

  11-11-2013
  Ik heb deze dagen als zeer zinvol ervaren. In de drie dagen is enige tijd besteed aan theorie, maar ook een flink deel aan praktijkoefeningen. De trainer was duidelijk ervaren en wist de cursisten goed te motiveren.

  Kortom, ik heb veel geleerd!
 • Mark van Wijk

  11-11-2013
  Het prettige van deze training is dat er veel met voorbeelden uit de praktijk wordt gewerkt, zoals situaties die cursisten hebben meegemaakt en die tijdens de les nog eens nagespeeld worden.
 • Anoniem

  02-11-2013
  De cursus advieswardigheden kwam voor mij op het ultieme moment en was daardoor voor mij zeer produktief. De docente was gericht op de gevoelens van alle individuen en daardoor kwamen veel emoties los. Door deze crsus ben ik los van de verkramptheid in gesprekken met interne en externe partners. Ik voel me nu lekker als een vis in het water.
 • Arnaud van Elk

  15-10-2013
  Erg leuke en interactieve training. De rollenspellen en de relatief kleine groep zorgden ervoor dat je actief kon oefenen met eigen situaties. Erg veel aan gehad.
 • Bert Hendriksen

  De eerste 2 dagen hadden wij een vrouwelijke docent, ik vond haar heel goed omdat zij mensgericht was en goed op de gevoelens van de cursisten inging. Door ziekte van de docente kregen wij de 3e dag een mannelijke docent, hij was ook goed alleen wat sneller in de behandeling van de stof, de een vindt dat fijner, ik persoonlijk vind het persoonlijk contact fijner.

  De stof die behandeld werd kan ik goed toepassen in mijn dagelijks werk, maar ook in je prive-situatie kun je dit gebruiken. Er was voldoende ruimte voor pauzes en een zeer goed verzorgde lunch. De locatie was prima via de trein (mits geen vertraging) te bereiken.

 • Marleen Oldenhave

  Inspirerende en leerzame training, ook voor adviseurs die al enkele jaren een adviesfunctie hebben. Er wordt je een goede spiegel voorgehouden hoe jij als adviseur overkomt. Vervolgens ga je aan de slag om dit beeld te veranderen naar hoe je over wilt komen.

  Veel onderdelen van het adviseurschap worden behandeld en veel praktijkoefeningen: zo leer je technieken e.d. direct toe te passen. Prettige, duidelijke train

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 22 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatievaardigheden.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.