ICM Mediationopleiding en Specialisatie Familie Mediation

ICM biedt je de mogelijkheid om, in minimaal 10 maanden, de ICM Mediation opleiding en Specialisatie Familie Mediation in één pakket te behalen. Als je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 300 ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met ICM Mediationopleiding en daarna volg je de Specialisatie Familie Mediation.

Unieke voordelen

  • Je profiteert van pakketkorting
  • MfN geaccrediteerd: ga voor de MfN certificering om jezelf te onderscheiden in de beroepsgroep van mediators
  • Je ontvangt PE-punten van de MfN na het afronden van de Specialisatie Familie Mediation

Doelgroep

De ICM Mediationopleiding is geschikt voor iedereen die zijn of haar mediationkwaliteiten wil vergroten en/of zich als professioneel mediator wil ontwikkelen. Wil je je in de beroepsgroep onderscheiden als familie mediator? Volg dan onze specialisatie Familie Mediation.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

ICM Mediationopleiding

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor een gedegen aanpak.

  • Persoonlijke begeleiding door experts

Ervaren docenten | De opleiding wordt op interactieve wijze verzorgd door twee vakdocenten met expertise en ruime praktijkervaring op het gebied van mediation. Zij verzorgen elk een aantal modules in de opleiding.

Individuele begeleiding | Tijdens de opleiding staan je individuele leerwensen centraal. Je hebt de gelegenheid twee skype-supervisie-sessies in te plannen met je docent op het moment dat je dat nodig hebt.

  • Leren door te doen

De Bijeenkomsten | De opleiding bestaat uit vijf modules waarin één voor één de fases van mediation aan bod komen. In de opleiding word je continu gestimuleerd om actief met het geleerde aan de slag te gaan. De opleidingsdagen kenmerken zich dan ook door veel (zelf ingebrachte) praktijksituaties, cases en oefeningen. Tijdens de laatste module ga je een hele dag met twee acteurs aan de slag als mediator. De maximale groepsgrootte van 10 personen draagt bij aan een veilige sfeer om in te leren en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Praktijkopdrachten | De eerste vier modules worden afgesloten met praktijkopdrachten ter toetsing van je nieuwe inzicht en vaardigheden. Na de laatste module lever je een video-opname van een proefmediation in, waarop je uitgebreide feedback ontvangt van de docent.

Intervisie | Tussen de bijeenkomsten door vindt intervisie plaats die je zelf inplant. Samen met je medecursisten oefen je verschillende proefmediations en hierop reflecteer je in de praktijkopdrachten. Hierdoor werk je continu aan je persoonlijke ontwikkeling als mediator.

Specialisatie Familie Mediation

Voorafgaand aan de opleiding krijg je toegang tot de ICM-leeromgeving en breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart.

  • Begeleiding door experts

Ervaren docenten | De opleiding wordt verzorgd door twee docenten met brede juridische en psychologische expertise op het gebied van familiemediation. Zij verzorgen elk een module van de opleiding.

Intervisie | Tussen de bijeenkomsten door vinden intervisiemomenten plaats. Deze intervisie doe je in je eigen tijd samen met medecursisten. Door de gerichte feedback op je werkwijze en gedrag leer je de verworven vaardigheden vertalen naar je eigen praktijk. Hierdoor werk je continu aan je persoonlijke ontwikkeling als familiemediator. Tijdens de laatste bijeenkomst ga je samen met twee acteurs aan de slag als familiemediator. Deze proefmediation wordt beoordeeld door beide docenten en weegt mee in de eindbeoordeling van de opleiding.

  • Leren door te doen

De bijeenkomsten | De opleidingsdagen kenmerken zich door veel praktijksituaties, cases en oefeningen. Naast deze dagen werk je via de ICM-leeromgeving. Deze ondersteunt je tijdens het leerproces en helpt je tevens de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. In de opleiding is er veel ruimte voor cases, oefeningen en om je praktijksituaties in te brengen en word je gestimuleerd om actief met het geleerde aan de slag te gaan.

Praktijkopdrachten |  In elke module worden vanuit verschillende invalshoeken belangrijke thema’s van familiemediation uitgediept. Iedere module wordt afgesloten met een praktijkopdracht.

Vooropleiding

Let op: de aantekening accreditatie familiemediation kan worden toegekend op het moment dat je geregistreerd MfN Mediator bent. Vanaf het moment dat je de ICM Mediationopleiding hebt afgerond heb je bij MfN twee jaar de tijd om voor zowel het theorie-examen als het assessment te slagen en je te laten registreren in het MfN-register.

Examenvoordeel

Mocht je onverhoopt niet slagen voor de ICM-praktijkopdrachten, dan kun je deze opdrachten tegen gereduceerd tarief herkansen.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 8 opleidingen en trainingen in de categorie: Mediation als beroep.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

Kijk bij de ICM Mediationopleiding en de Specialisatie Familie Mediation voor een overzicht op welke dagen en plaatsen de opleiding wordt verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 7.190,-

Cursus Prijs
ICM Mediationopleiding 4.295,-
Specialisatie Familie Mediation 3.195,-
Prijs zonder korting 7.490,-
Korting 300,-
Investering 7.190,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 8 opleidingen en trainingen in de categorie: Mediation als beroep.