Financieel management

Wat is financieel management?

Financieel management omvat alles van het boekhouden en budgetteren tot het uitvoeren van kosten-batenanalyses en het berekenen van vermogensposities.
Een bedrijf kan alleen succesvol zijn wanneer duidelijk is welke producten of diensten een positieve bijdrage leveren aan het eindresultaat, waar de inkomsten vandaan komen en waar de uitgaven naartoe gaan. Deze zaken worden allemaal vastgelegd binnen de administratie van het bedrijf.

Wat doet een financieel manager?

De financieel manager is verantwoordelijk voor een betrouwbare en complete vastlegging van de bedrijfsadministratie en heeft de leiding over verschillende functies, zoals de boekhouder, de salarisadministrateur en overige financiële medewerkers. Je zou de financieel manager kunnen zien als de spin in het web.
Iedere manager van de diverse afdelingen rapporteert de informatie van hun afdeling naar het hoofd, die vervolgens alle aangeleverde cijfers verwerkt in een eindverslag.

Meer lezen over financiën?

De financieel expert: roepende in de woestijn
Controller, wat is jouw toegevoegde waarde?
Zo overbrug je de kloof tussen financials en de rest
Financial: Stijg naar de top met deze competenties

Direct aan de slag?

Met de training Basiskennis Financiën ontwikkel je je (basis)kennis en inzichten op het financiële vakgebied naar een hoger niveau. Andere trainingen op het gebied van financieel management vind je hier.