10 redenen om als coach te kiezen voor scholing bij ICM

Zoek je een opleiding of training waarmee je je coachingsvaardigheden kunt ontwikkelen? Om de volgende 10 redenen zijn wij er trots op om ons opleidingsaanbod bij jou onder de aandacht te brengen!

1. Hoge kwaliteit
2. Accreditatie en PE-punten door NOBCO, Noloc en StiR
3. Passend aanbod in elke fase van je professionele ontwikkeling
4. Oprechte betrokkenheid
5. Leren door te doen en ervaren
6. Focus op jouw sterke kanten en authenticiteit
7. Ervaren docenten met ruime coachervaring
8. Je groeit als mens én als professional
9. Je bouwt een professioneel coachnetwerk op
10. Onbeperkt toegang tot inspiratie en materiaal

1. Hoge kwaliteit

Voor ons is het leveren van topkwaliteit een vereiste. We stellen hoge eisen aan onze opleidingen en trainingen en we zijn er trots op de kwaliteit van ons gehele coachingsaanbod te kunnen aantonen met certificeringen en erkenningen.

Wij zien coaching als een ambacht. Iedereen kan zichzelf echter een coach noemen; het is geen beschermde titel. Daarom vinden wij het belangrijk erkende, hoogwaardige opleidingen en trainingen te verzorgen. Niet alleen om je een solide basis te bieden voordat je überhaupt start met coaching, maar ook om je op een gedegen manier te helpen specialiseren. Om de kwaliteit van ons opleidingsaanbod te kunnen garanderen, bieden wij alleen eigen ontwikkelde opleidingen en trainingen aan. We ontwikkelen deze continu door zodat ze actueel zijn en ingaan op alle relevante inzichten, modellen, technieken en theorieën in het coachvak. Je leert hoe je deze én jezelf als instrument inzet ter bevordering van de ontwikkeling van je toekomstige coachees.

2. Accreditatie en PE-punten door NOBCO, Noloc en StiR

Onze kwalitatief hoogstaande opleidingen worden erkend door diverse coachinstanties. Zo is onze ICM Coachingsopleiding op EQA Practitioner niveau geaccrediteerd volgens de meest recente NOBCO & EMCC-richtlijnen. De opleiding is tevens door StiR geaccrediteerd. In dit artikel leggen we uit wat dat inhoudt.

Voor ons gehele coachingsaanbod ontvang je Permanente Educatie(PE)-punten. Hiermee toon je aan dat je als deskundige je kennis en vaardigheden op peil houdt en vergroot. Dat je PE-punten voor ons aanbod kunt aanvragen, betekent dat ze akkoord bevonden zijn door brancheverenigingen zoals NOBCO, StiR en Noloc. Wij geloven dat een goede coach voortdurend werkt aan zijn professionele ontwikkeling. Ontwikkel jij je via ons opleidingsaanbod, dan kun je aan je klanten laten zien dat ze te maken hebben met een professionele en ervaren coach.

3. Passend aanbod in elke fase van je professionele ontwikkeling​

Wij geloven in continue bij- en nascholing voor iedere coach. Een professionele coach verdiept zich voortdurend in ontwikkelingen in zijn vakgebied. We bieden zowel opleidingen voor de beginnende coach, als voor de meer ervaren coach die zich wil specialiseren of zijn of haar onderneming naar een hoger niveau wil tillen. Ook zijn we er voor mensen die niet de ambitie hebben om zelfstandig coach te worden, maar wel coachvaardigheden willen toepassen in hun werk. Dit uit zich in een breed educatieaanbod.

4. Oprechte betrokkenheid

Jouw trainer staat voor jou klaar gedurende jouw volledige leertraject; hij of zij begeleidt jou, coacht jou en daagt jou uit (meer hierover lees je bij punt 7). Maar daar blijft het niet bij. Al onze medewerkers worden enthousiast van het idee jou te helpen in je ontwikkeling en zorgen er graag voor dat dit vlekkeloos verloopt. Dit begint al bij jouw eerste contact met ICM. In ons adviescenter staan onze studieadviseurs voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. We geven je graag een goed beeld van wat je kunt verwachten van ons opleidingsaanbod, en met een gratis intake zoeken we samen met je naar de cursus die aansluit bij jouw leerdoelen. Ook tijdens je cursus kun je een beroep doen op onze collega’s, bijvoorbeeld als je vragen hebt over onze digitale leeromgeving of over je eindopdracht of examen. Wij geloven dat als er iets anders loopt dan verwacht, aan elke situatie een mouw te passen valt. Je mag erop vertrouwen dat we samen met jou streven naar een geslaagd leertraject.

5. Leren door te doen en ervaren

Een van onze leerprincipes is dat je het beste leert door te doen en te ervaren. Dit geldt misschien wel in de eerste plaats voor coaching. Ons opleidingsaanbod gaat een stuk verder dan theorie; alle technieken en instrumenten die jij straks bij je coachees gaat toepassen, doorleef je eerst zelf. Jij en je medecursisten coachen elkaar, doen continu rollenspellen en maken ook vlieguren náást de bijeenkomsten. Vanzelfsprekend leer je de specialisatie Wandelcoaching niet in een klaslokaal maar daarbuiten, en in de opleiding Systemisch Teamtrainer en-coach sta je geregeld zelf in organisatieopstellingen voordat je ze begeleidt. Deze voorbeelden laten zien dat je optimaal leert hoe je het geleerde straks met vertrouwen in je praktijk toepast.

6. Focus op jouw sterke kanten en authenticiteit als coach

Binnen ICM werken we met de sterke kanten benadering. Centraal in deze benadering staan persoonlijke waarden, talenten en kwaliteiten. We focussen niet op dat wat minder goed lukt, maar juist op dat wat al goed gaat. Door te werken met en vanuit jouw persoonlijke sterke kanten, vind je de authenticiteit in jezelf als coach. Onze sterke kanten test, die je ook met je coachees kunt invullen, vind je hier.

Gedurende jouw leertraject(en) bij ICM helpen we je ontdekken wie jij als coach bent en welke specialisatie bij jou past. Hoe breed het vakgebied van coaching ook is, er springen altijd thema’s uit waar jij ervaring of affiniteit mee hebt. Door je te specialiseren help je mensen te begrijpen waarmee jij ze goed van dienst kunt zijn. Een coachee zoekt immers ook een coach die goed bij hem of haar past, met een bepaald profiel en een bepaalde stijl.

7. Ervaren docenten met ruime coachervaring

Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door de beste trainers van Nederland. Wij vragen van hen minstens 5 jaar coachervaring in een eigen praktijk, zodat zij uit vele voorbeelden en ervaringen kunnen putten.

Naast hun werkervaring als coach beschikken ze ook over werkervaring als trainer. Dit nemen we niet alleen aan op basis van een cv of een gesprek, maar beoordelen wij ook zelf via een kennismakingssessie waarin ze een training voor een groep verzorgen. We laten ons hierbij graag van onze sokken blazen! Als logische basisvoorwaarden stellen we dat onze trainers inspirerende bijeenkomsten verzorgen waarbij ze een veilige sfeer creëren, verschillende effectieve werkvormen gebruiken en de leerbehoefte van de deelnemers centraal stellen.

Wij vinden groei, verbinding en professionaliteit belangrijk en faciliteren onze docenten hierin. Zo organiseren we meerdere keren per jaar didactische trainingsdagen en learning meetups (door en met andere docenten), en stimuleren we het volgen van opleidingen bij ICM.

8. Je groeit als mens én als professional

Via ons coachingsaanbod ontwikkel je je niet alleen professioneel. De trainer daagt iedere deelnemer uit zelf de brede range aan coachingstechnieken en -instrumenten te doorleven. Je komt niet weg met een plekje op de achtergrond! Hierdoor bouw je ontzettend veel zelfinzicht op als mens en als coach. Je ontwikkelt je gespreksvaardigheden op een hoog niveau, wat je ook in je privéleven veel oplevert. Zo leer je uit nieuwsgierigheid te luisteren en intuïtief door te vragen. Je wordt je bewust van hoe je overkomt, wat jouw persoonlijke kracht is en ook wat je valkuilen, aannames, vooroordelen en overtuigingen zijn. Je leert hoe je deze parkeert zodat je zo objectief en onbevooroordeeld mogelijk in gesprek kunt gaan met anderen. Ook ken je het belang van oprechte persoonlijke aandacht geven en weet je hoe je het potentieel van je toekomstige coachees activeert. Kortom, je kunt onze coachingsopleidingen en -trainingen zien als opzichzelfstaande coachtrajecten waarin je continu reflecteert op jezelf, de groei die je doormaakt, de gesprekken die je voert en je eigen overtuigingen.

9. Je bouwt een professioneel coachnetwerk op

Door (vervolg)opleidingen of trainingen op het gebied van coaching te volgen, kom je in aanraking met een groep gelijkgestemden waar je veel van kunt leren en ervaringen mee uit kunt wisselen. Wij faciliteren verbinding en contact tussen jou, je medecursisten en de docent via onze Digitale Leeromgeving en het daarbij horende forum waar je levenslang gebruik van kunt blijven maken.

10. Onbeperkt toegang tot inspiratie en materiaal

Voorafgaand aan jouw leertraject krijg je toegang tot onze Digitale Leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt: van praktische informatie en voorbereiding voor je bijeenkomsten tot naslagwerk, verdieping en modellen, vragenlijsten en opdrachten die je in je coachgesprekken kunt gebruiken. Goed nieuws: je houdt levenslang tot deze leeromgeving en kunt hier altijd gebruik van blijven maken.

Daarnaast bieden wij ook een openbare omgeving vol inspiratie voor coaches: de ICM Campus. Schrijf je je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je maandelijks op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het coachvak, expertinterviews, proefsessies voor opleidingen, nieuw cursusaanbod, boekentips, evenementen en nog veel meer.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden? Mooi! Ons volledige opleidingsaanbod voor coaches vind je hier. Heb je nog vragen? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Zij zijn op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 29 19 888. Je kunt hen ook bereiken door te mailen naar info@icm.nl.