Inspirerend en Creatief trainen

Je bent als trainer of docent op zoek naar nieuwe ideeën om je training nog leerzamer en leuker voor je cursisten te maken. Wil je je lesprogramma zo inrichten dat je maximaal resultaat bereikt?

In de training Inspirerend en Creatief trainen staan vragen centraal als: Hoe maak ik mijn training interactief en inspirerend? Hoe houd ik de aandacht en energie hoog? Door je creativiteit te ontplooien en gebruik te maken van trainingsgames en toneelaspecten, leer je je training boeiender te maken. De extra beleving die je aan je cursisten kunt meegeven, staat centraal. Je ontdekt je inspirerende kracht en weet deze in te zetten op een manier die bij je past.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je bent in staat als professionele trainer je cursisten op verschillende manieren te motiveren en inspireren
 • Je kent het effect van verschillende actiegerichte werkvormen en bent in staat om hiermee te improviseren
 • Je kent verschillende energizers en weet deze in te passen in het trainingsprogramma
 • Je bent in staat om de juiste werkvormen te kiezen die aansluiten bij de opleidingstrajecten die je uitvoert
 • Je bent in staat om oude gewoontes los te laten en nieuwe creatieve oefeningen en technieken toe te passen
 • Je weet waar je inspirerende kracht ligt en bent in staat deze op natuurlijke wijze in te zetten

Doelgroep

Trainers en docenten die hun vaardigheden willen vergroten op het gebied van afwisselend en energiek trainen met persoonlijke aandacht.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Inspirerend en creatief trainen
 • Creatieve openingen en afsluitingen
 • Aansprekende werkvormen
 • Extra beleving creëren
 • Interactie bevorderen
 • Theater- en toneeltechnieken
 • Creativiteitstechnieken
 • Spelen met aandacht
 • Reflectie bevorderen
 • Out-of-the-box-denken
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt er een schriftelijke persoonlijke intake plaats. Op basis hiervan stel je je persoonlijke doelstellingen vast. Onder leiding van een zeer ervaren en bevlogen trainer wordt veel en actief geoefend. Vele interactieve creativiteitstechnieken worden je aangereikt, waarmee je actief aan de slag gaat. Je krijgt gerichte feedback op je werkwijze en gedrag. Als afsluiting stelt je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in je eigen trainingstrajecten.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Trainersopleiding en de training Inspirerend en Creatief trainen in één pakket te behalen. Dit levert je een kostenvoordeel op van €195,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Trainersopleiding en volgt daarna de training Inspirerend en Creatief trainen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen. Klik hier om naar het pakket te gaan.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 23 opleidingen en trainingen in de categorie: Trainen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten.

Tevens is deze opleiding volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 23 opleidingen en trainingen in de categorie: Trainen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Trainersopleiding en de training Inspirerend en Creatief trainen in één pakket te behalen. Dit levert je een kostenvoordeel op van €195,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Trainersopleiding en volgt daarna de training Inspirerend en Creatief trainen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen. Klik hier om naar het pakket te gaan.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 23 opleidingen en trainingen in de categorie: Trainen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Christel van Lunsen

  23-12-2020
  Kleinschalige persoonlijke training waarop voldoende tijd was om eigen casuïstiek in te brengen. Hiervoor kregen we uitstekende feedback , wat echt helpend was. Één werkvorm zie ik vaker in onze organisatie terugkomen!
 • Ine Oerlemans

  29-06-2016
  De titel van deze training heeft Arnout echt optimaal ingevuld. Heel knap hoe hij een groepje van slechts 3 deelnemers weet te inspireren en tot actie te bewegen. Mooie combi bovendien van theorie, speelse oefeningen, praktische handreikingen, en advies op maat per persoon.
 • Jan Hendrik Leopold

  16-07-2015
  Inspirerende training met maximaal kennisoverdracht, praktijk oefeningen en inderdaad een gevarieerde groep (niet te groot) waardoor verschillende ervaringen uitgewisseld konden worden. Prima docente ook! Na de training heeft de groep nog contact gehouden om ervaring uit te kunnen blijven wisselen. Dat gebeurt niet vaak
 • Smit

  16-11-2014
  Zeer afwisselende training die mij inzicht heeft gegeven in veel verschillende werkvormen. Doordat groep divers was was dat ook een bron van inspiratie. En een kundige en enthousiaste trainer maakte het geheel af.
 • Lidwien Kroon

  09-11-2014
  Mij valt steeds weer op dat ICM een laagdrempelige organisatie is met heel veel deskundigheid. De docenten/trainers zijn enthousiast, hebben veel kennis en werken met passie. Daarnaast weet ICM op creatieve wijze met bestaande klanten in contact te blijven en met nieuwe klanten contact te zoeken. Mijn ervaringen met ICM zijn steeds weer positief.
 • anonymous

  06-09-2010
  persoonlijk heb ik veel geleerd en genoten van de opleiding. alle trainers waren (juist in deze opleiding) een voorbeeld voor me en zo hebben zij zich ook laten zien! wel verschil in manier van trainen, maar allen met respect, afwisseling, enthousiasme, inspiratie en kennis van het vak Trainer! <br>
 • Janthilde Veldsema

  09-07-2010
  Het voldeed meer dan aan mijn verwachtingen.<br>Het was een hele prettige cursus, ben er met veel plezier heen gegaan
 • Ton Beems (Yokogawa Europe Solutions B.V.)

  25-06-2010
  Een uitdagende training! Mede doordat de mede-cursisten ook binnen de kortste keren enthousiast zijn ben je 2 dagen super actief en geïnspireerd . Er is veel ruimte voor individuele problemen/knelpunten waarbij de trainer (ook de groep) uitdaagt hun ervaringen te delen. Ze leer je van elkaar en van de trainer! Er wordt creatief omgegaan met \"nieuwe\" werkvormen die vaak direct in je eigen werk-omgeving toepasbaar zijn. De week tijd tussen de 2 cursusdagen is precies goed, zo heb je tijd om dag 1 goed te verwerken en plannen te maken en verdere vragen te bedenken voor dag 2. De training heeft mij ertoe gebracht om ook de andere modules van de ICM trainersopleiding te gaan doen.
 • Monique

  25-06-2010
  Zoals de naam van de training al zegt, was het erg inspirerend! Er zijn veel leuke, originele werkvormen behandeld die meteen toepasbaar zijn. <br><br>Ik ben geïnspireerd aan het werk gegaan na de training!
 • P. van Berkel

  25-06-2010
  Inspirerend en creatief trainen doe je het beste door de deelnemers op een inspirerende manier en creatief te benaderen. Ik heb ontzettend veel opgestoken van deze training. Veel nieuwe manieren geleerd van de stof benaderen. De docente was ook enthousiast en goed voorbereid!
 • Bianca Hauwert

  Het was een professioneel, gemotiveerde opleider. Het lesmateriaal was goed te gebruiken en de locatie was fijn en centraal gelegen. Een volgende training wil ik zeker gaan volgen via ICM. TOP!

 • Petra van der Pool

  De Training Inspirerend en Creatief Trainen is een leuke uitdagende cursus, waarin je wordt getraind om zelf een inspirerende training in elkaar te zetten.

  Ik heb er veel van op gestoken en werd er erg enthousiast van. Er zijn veel materialen en ideeën tot je beschikking. Naast verschillende technieken die ideeën opleveren, komt ook de theorie aan bod, maar de dag staat met name in het teken van het Doen!

  Als trainer op zoek naar nieuwe ideeën om je training nog leerzamer en leuker te maken? In de training Inspirerend en Creatief trainen staat centraal: Hoe maak ik mijn training interactief en inspirerend? Hoe houd ik de aandacht en energie hoog? Je leert je training boeiender te maken. De extra beleving die je zelf als trainer aan cursisten kunt meegeven staat centraal.

  Je ontdekt jouw inspirerende kracht en weet deze in te zetten op een manier die bij je past. De training werd op een goed bereikbare locatie gegeven en er is een uitstekende lunch verzorgd.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 23 opleidingen en trainingen in de categorie: Trainen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.