Overzicht PRINCE2 ® opleidingen

PRINCE2 ® is een waar begrip op het gebied van projectmanagement. PRINCE2 ® biedt je een gevestigde en hoog aangeschreven methodiek om jouw projecten te organiseren. De PRINCE2 ® methode stelt je in staat om uiteenlopende projecten volgens een beheerste en uniforme structuur tot een succes te maken. Met een PRINCE2 ® diploma op zak geef je blijk van kennis en inzicht in een veelgevraagde projectbenadering.

ICM is een officieel geaccrediteerd PRINCE2 ® Instituut (een Accredited Training Organisation). Dit houdt in dat PeopleCert Benelux ICM formeel heeft gekwalificeerd en geaccrediteerd om PRINCE2-opleidingen te verzorgen en de bijbehorende examens af te nemen. Je kunt bij ons verschillende varianten volgen op Foundation- en Practitioner niveau. Je sluit de opleiding af met een officieel PRINCE2 ® examen en diploma.


PRINCE2® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden. Het Swirl logo™ is een handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

ICM gebruikt bij deze opleiding de PRINCE2® methodiek volgens de nieuwste versie PRINCE2® 2017

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Hulp nodig bij jouw keuze?

Neem contact op voor vrijblijvend studieadvies via 030 – 29 19 888. Of laat ons je terugbellen.

Examenstructuur

PeopleCert Benelux biedt op twee niveaus examens aan: PRINCE2 ® Foundation en PRINCE2 ® Practitioner. Het Practitioner-examen mag gedaan worden nadat het Foundation-examen is behaald.

Examens aan het eind van de cursus

De PRINCE2 examens worden door ICM, onder toezicht van PeopleCert Benelux, aan het eind van de cursus afgenomen. Dit stelt je in staat om gericht naar een eindresultaat toe te werken. ICM kenmerkt zich door een zeer hoog slagingspercentage voor het PRINCE2-examen.

Het examen bestaat uit meerkeuzevragen waarin de begrippen worden getoetst.

PRINCE2 ® Practitioner

Het examen bestaat uit vragen op basis van een gegeven scenario. Hierbij gaat het erom hoe PRINCE2 wordt toegepast ten opzichte van het scenario en de vraag.

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited.

Wat is PRINCE2 ®?

Prince2 ® is voortgekomen uit voorloper PRINCE, een projectmethode die in de jaren tachtig is ontwikkeld voor ICT projecten. PRINCE2 ® is midden jaren negentig gelanceerd als verbeterde en uitgebreide versie die geschikt is voor alle type projecten. De basis van PRINCE aanpak, zowel de eerste als de huidige versie, is het bundelen van zogenaamde best practices. PRINCE2 ® biedt daarmee een vaste en beproefde structuur waarin projecten kunnen worden opgestart, onderbouwd, geïnitieerd, gemanaged, gecontroleerd en afgesloten.

PRINCE2 ® biedt je houvast in uiteenlopende projecten en projectorganisaties. Daarmee heeft het ook bekendheid verworven. De brede toepasbaarheid van de methode heeft ervoor gezorgd dat PRINCE2 ® in verschillende grote organisaties is uitgegroeid tot dé manier om projecten in te richten. Tegelijkertijd vormt de PRINCE2 ® methodiek de benchmark in toepasbaarheid en status voor latere benaderingen in projectmanagement.

Met PRINCE2 ® stap je als (aspirerend) projectmanager, projectleider of projectmedewerker in een rijk kennisdomein dat inmiddels meerdere keren is verfijnd. De accreditatie en certificering vindt plaats vanuit PeopleCert, deze organisatie doet dit ook voor andere bekende methodes als MSP ® (programma management), ITIL ® (ICT beheer) en Agile PM (projectmanagement).

Waarom PRINCE2 ®?

Een PRINCE2 ® opleiding biedt je een breed toepasbaar en in de praktijk beproefd kader om uiteenlopende projecten succesvol op te starten, te managen en af te ronden. Bovendien kun je bij ICM in een korte tijd jouw diploma behalen. De opleidingen starten meerdere keren per jaar en worden direct afgesloten met een examen. Jouw Foundation diploma kun je bijvoorbeeld binnen een week behalen.

Het PRINCE2 ® diploma geeft een bewijs van jouw kennis van deze breed toegepaste en veelgevraagde projectmethode. Het vormt een uitstekend startpunt om in uiteenlopende contexten als professional bij te dragen aan de projectorganisatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Morgen vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.