Overzicht IPMA opleidingen

Met een IPMA-diploma certificeer je jezelf. Waar het merendeel van de projectmanagementdiploma’s je een methode bijbrengt, richt IPMA zich op zowel de harde als de zachte kant van projectmanagement. Een IPMA certificering is een keurmerk voor professioneel projectmanagement en geeft een duurzame kwitantie van kennis en kunde op jouw CV.

IIPMA biedt je certificering op verschillende niveaus. Bij ons volg je de opleidingen op D- en C-niveau. De gelijknamige examens leg je af bij IPMA Certificeringen. Specifiek voor het werken in een agile omgeving zijn de “Certified Agile” opleidingen. Tijdens de IPMA-D opleiding brengen wij je een palet aan technieken en handvatten bij om projecten vanuit de methode en vanuit de samenwerking tot een succes te maken. Tijdens de IPMA-C opleiding worden deze technieken en handvatten verder verscherpt volgens de IPMA richtlijnen. Deze opleiding bereidt je voor op zowel de kennistoets als het assessment.

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Doelgroep

De doelgroep is per opleiding verschillend. Graag helpen we je kiezen door onderstaande specificaties per opleiding te geven.

Startende projectmanagers met HBO denk- en werkniveau die gecertificeerd willen worden. Projectmanagementervaring is gewenst.

Om het IPMA Level C theorie-examen te behalen is projectmanagementervaring vereist.

Voor het IPMA Level C assessment heb je drie jaar projectmanagementervaring als verantwoordelijk projectmanager opgedaan.

Voor specifieke informatie over toelatingseisen, ga naar www.ipma.nl.

Hulp nodig bij jouw keuze?

Neem contact op voor vrijblijvend studieadvies via 030 – 29 19 888. Of laat ons je terugbellen.

Certificeringen vergelijken

Je bent projectleider, projectmanager of projectmedewerker en je wilt je verder ontwikkelen in jouw vakgebied?

Er is veel te kiezen, verschillende gevestigde methodieken en diploma’s hebben elk hun eigen voordelen en beperkingen. Wij helpen je graag mee om te bepalen welke opleiding en welk diploma het beste past bij jou, jouw organisatie en jouw loopbaan. Vergelijk hier de verschillende benaderingen om te bepalen welke stap het beste bij je past.

IPMA - Certificeringsstelsel

IPMA – Certificeringsstelsel
Het IPMA-certificeringsstelsel bestaat uit vier certificeringsniveaus. Van IPMA-D voor de beginnende projectmanager tot IPMA-A voor de ervaren projectmanager die verantwoordelijk is voor de complete projectenportefeuille van een grote organisatie.

Je kunt op ieder niveau instappen, op voorwaarde dat je aan de toelatingseisen voldoet.

Ieder niveau heeft zijn eigen titel, die je na het behalen van het certificaat achter jouw naam mag voeren. De niveaus zijn:

Geen toelatingseisen. Deze opleiding is geschikt voor startende projectmanagers. Het is een voordeel als je reeds enige projectervaring hebt. Deze opleiding is daarom tevens geschikt voor projectmanagers die behoefte hebben aan een stevige inhoudelijke basis.

Voor IPMA Level C-theorie gelden geen toelatingseisen. Het is wél een voordeel als je al enige projectmanagementervaring hebt. Wil je je op IPMA Level C-assessement laten certificeren, dan moeten jij én jouw project aan een aantal eisen voldoen. Je hebt onder andere in de laatste 6 jaar minimaal 3 jaar projectmanagementervaring als verantwoordelijk projectmanager van beperkt complexe projecten opgedaan. Voor meer specifieke toelatingseisen ga naar www.ipma.nl.

Als toelatingseis geldt: minimaal 5 jaar projectmanagementervaring, waarvan 3 jaar als verantwoordelijk projectmanager van complexe projecten.

Als toelatingseis geldt: minimaal 5 jaar ervaring met multi-project of programmamanagement, waarvan 3 jaar als verantwoordelijke.

Diploma

Deze opleidingen leiden je op voor de gelijknamige certificering. De (niet bij de opleiding inbegrepen) IPMA certificering bestaat uit een 360-graden meting, een schriftelijk examen, het inleveren van een projectrapport en een interview door twee assessoren. Basis voor het interview zijn de 360-graden meting en het projectrapport. Het schriftelijk examen wordt afgenomen door IPMA Certificering. Voor verdere informatie zoals examenkosten word je verwezen naar de website van IPMA Certificering (www.ipmacertificeren.nl).

International Project Management Association (IPMA)
Eén van de certificeringsstelsels die beschikbaar zijn in de markt is het stelsel van de International Project Management Association (IPMA). De IPMA-certificering is erkend in meer dan 30 landen, geschikt voor elke projectmanager in iedere branche en is het enige certificeringsstelsel gericht op competenties, ook in een agile projectomgeving.

Nederlandse Competence Baseline
In Nederland is het IPMA-certificeringstelsel geadopteerd door IPMA Nederland. Deze heeft het vertaald naar de Nederlandse Competence Baseline (NCB). Dit is een set aan projectmanagementcompetenties, die gebruikt kan worden voor het professionaliseren van het projectmanagement binnen een organisatie. De examens in Nederland worden afgenomen door IPMA Certificering.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Morgen vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.