Hoe gelukkiger mensen zich voelen in een organisatie, hoe competenter ze worden, hoe meer ze hun kennis en ervaring kunnen ontwikkelen en hoe beter de hele organisatie gaat werken. Kortom, gelukkige mensen zorgen voor succes, positieve energie, meer creativiteit en optimale prestaties. We helpen je te werken aan een organisatiecultuur van vertrouwen, trots en erkenning. Een cultuur waarin mensen zich thuis voelen en gelukkig zijn.

Waarom werkgeluk?

 • Betrokken en bevlogen medewerkers
 • Betere prestaties en resultaten
 • Minder verzuim en stressklachten
 • Meer innovatie, creativiteit en klantgerichtheid
 • Aantrekken en behouden van talent
Slide 1 of 0

Waar wij bij kunnen helpen

 • Wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van medewerkers

  De iOpener People and Performance Questionnaire (iPPQ) brengt op individueel niveau in kaart of medewerkers hun potentieel volledig benutten. Als je de vragenlijst hebt ingevuld, ontvang je een gepersonaliseerde rapportage over datgene wat het meest van belang is voor jouw welzijn op het werk. Als medewerker maak je ook onderdeel uit van een team. Met de uitkomsten van de individuele rapportages stellen we desgewenst ook een teamrapport op. We begeleiden het team bij het bespreken van de uitkomsten en stellen samen vervolgacties op om met jullie werkgeluk aan de slag te gaan.

  Heb je interesse in deze dienst? Neem dan contact op met onze Learning & Development Consultant Jan-Bart Bouwmans door te bellen naar 030 – 29 19 888 of door te mailen naar jan-bart.bouwmans@icm.nl.

 • Werkgeluk vergroten door teamontwikkeling

  We ondersteunen met praktijkgerichte trainingen om het werkgeluk te vergroten. Van leiderschapstrajecten tot teamontwikkeling, van vitaliteitstrainingen tot vaardigheidscursussen rondom samenwerken en communiceren.
  Lees meer over het opzetten van een teamontwikkelingstraject.

 • Organisatiebrede werkgelukinterventies

  Met behulp van een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst brengen we de huidige stand van het werkgeluk in een organisatie in kaart. We begeleiden dit traject en zetten gerichte interventies in om het werkgeluk in een organisatie te vergroten. Dit leidt tot meer zingeving, meer vitaliteit, meer innovatie- en veranderkracht en een gezonde en positieve werkcultuur.

  Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze Learning & Development Consultant Jan-Bart Bouwmans door te bellen naar 030 – 29 19 888 of door te mailen naar jan-bart.bouwmans@icm.nl.

 • Inspiratie & tools

Zet werkgeluk op de agenda!

Ben je nog niet overtuigd van het belang van werkgeluk? Of is het aan jou het managementteam ervan te overtuigen in het geluk van medewerkers te investeren? In dit artikel lees je vanuit wetenschappelijk onderzoek onderbouwd wat de invloed van geluk is en hoe het bijdraagt aan organisatiesucces.

Een visie op werkgeluk die werkt

Het Performance Happiness-Model

Het Performance Happiness-model ligt ten grondslag aan onze visie op werkgeluk en de werkgelukinterventies die wij inzetten. Dit model is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van het iOpener Institute in Oxford. Zij lieten de door hun ontwikkelde iOpener People & Performance Questionaire door ruim 55.000 mensen uit 131 landen invullen.

Op basis van de resultaten maakten ze een selectie van 30 factoren die mensen het sterkst aan werkgeluk koppelen. Deze factoren komen samen in het Performance Happiness-model. Vanuit deze kennis onderzoeken we de huidige stand van het werkgeluk van medewerkers in een organisatie en ontwikkelen we per situatie een aanpak op maat voor individuen, teams en organisaties.

Quickscan | Werkgeluk

Wil je meer inzicht in de groeipotentie van het werkgeluk binnen jouw organisatie? Deze quickscan vul je in als reflectietool en biedt handvatten om het gesprek aan te gaan. Vraag hieronder de quickscan aan:

De Week van de Waardering

Elk jaar organiseren wij op ons kantoor de Week van de Waardering. Iedere ICM’er schrijft dan twee weken complimenten voor collega’s op mooie kaarten… Na twee weken geniet iedereen van een persoonlijke kaart vol waardering! Wij delen deze best practice graag ter inspiratie. Op deze pagina lees je wat de week inhoudt en ook kun je hier gratis een box met benodigdheden aanvragen.

Geen resultaten gevonden. Probeer een andere zoekterm

Onze mensen