Praktisch Personeelsmanagement: iets voor jou?

Wat houdt de training Praktisch Personeelsmanagement precies in? Waarin verschilt het van andere HR-gerelateerde trainingen en hoe weet je of het iets voor jou is? Hans van Wijk, trainer bij ICM en HR-professional, vertelt je in dit artikel alles wat je wilt weten over Praktisch Personeelsmanagement.

Hans, wat doet een HR-medewerker eigenlijk?

“Er zijn veel verschillende soorten taken binnen de HR. Neem bijvoorbeeld de Backoffice. Deze afdeling gaat over bijvoorbeeld salaris, arbeidscontracten en het bijhouden van ziekteverzuim.

Een niveau hoger vind je de personeelsadviseurs. Waar de Backoffice het ziekteverzuim bijhoudt, voeren de personeelsadviseurs de verzuimgesprekken. Ook voeren zij sollicitatiegesprekken en functioneringsgesprekken en houden ze zich bezig met ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers.

Daarboven heb je de businesspartners. Zij denken mee op strategisch vlak en houden zich bezig met vraagstukken als: waar willen we staan over vijf jaar? Hoe kunnen we dat bereiken met de huidige werknemers? Moeten we meer mensen aannemen en hoe gaan we hun competenties ontwikkelen?

HR is heel erg breed en er zitten duidelijke niveauverschillen in. Wat gemeenschappelijk is, is dat de HR-afdeling de leukste afdeling van het hele bedrijf is. Je hebt met alle facetten van het werk te maken en je werkt met alle medewerkers van de organisatie samen!”

Over welke competenties moet je beschikken om op een HR-afdeling te werken?

“Dit hangt van het takenpakket af, maar wat elke functie gemeenschappelijk heeft is dat je communicatief vaardig moet zijn. Je bent als HR-medewerker namelijk erg veel in gesprek. Daarnaast moet je een bepaalde organisatiesensitiviteit hebben. Daarmee bedoel ik dat je bijvoorbeeld moet aanvoelen wat voor medewerkers bij de organisatiecultuur passen. Ook klantgerichtheid is belangrijk binnen HR. De mensen die bij de organisatie werken zijn eigenlijk jouw klanten: wat zijn hun behoeften? Tot slot is resultaatgerichtheid een belangrijke competentie. Wat is het resultaat van het ziekteverzuimprotocol en van de veranderingen in het personeelsbeleid? Veel mensen zien het niet, maar HR is heel concreet. Dit wil ik ook graag duidelijk maken tijdens de opleidingen die ik verzorg.”

Wat leer je tijdens de training Praktisch Personeelsmanagement bij ICM?

“Het is een erg praktische training. Je krijgt handvatten om HR toe te passen binnen je organisatie. Je leert bijvoorbeeld hoe je sollicitatiegesprekken voert en waar je precies op moet letten. Ook oefenen we met functionerings- en loopbaangesprekken en het opzetten van ontwikkelingstrajecten. Hierbij richten we ons specifiek op jouw praktijksituatie. Dus we kijken naar hoe de situatie nu is en hoe het beter kan. Ik ben tijdens de training weinig aan het vertellen; we zijn vooral aan het oefenen.

Ook besteden we aandacht aan welke opleidingen, arbeidsvoorwaarden en salarismodellen passend zijn binnen jouw bedrijf. Daarnaast komen thema’s als arbeidsrecht, ontslagrecht, wettelijke procedures rond arbeidsbeleid, ziekteverzuim, re-integratie en vrije dagen aan bod. Interessante en voor alle deelnemers zeer relevante onderwerpen!

We steken dit alles op een praktische manier in. Zo oefen je met de praktische uitvoering van de theorie in je organisatie. Daardoor heb je direct baat bij de training!

Ik daag de deelnemers ook uit om na te denken over bepaalde vraagstukken. Wat kost ziekteverzuim bijvoorbeeld en hoe duur zijn vacatures? Wat levert het op om minder vacatures te plaatsen en via een goed HR-beleid ziekteverzuim te reduceren?

Ook nemen de cursisten elkaars praktijksituatie onder de loep. Ik hoef als trainer lang niet alle antwoorden te geven, want de cursisten helpen elkaar. Het is enorm leerzaam om elkaars praktijksituatie te leren kennen en om er met elkaar over te sparren. Zo landt de kennis en ervaring nog beter. Ik hoor veel terug dat de cursisten dit leuk en leerzaam vinden. Ze richten vaak ook appgroepen op en houden daarna nog lang contact met elkaar, waardoor het leerproces na de training doorgaat.”

Wat levert de training je op?

“Je kunt het geleerde direct toepassen! Je krijgt daarnaast een duidelijk beeld van wat HR is en wat een sterk HR-beleid je organisatie oplevert. Het geeft je meer stevigheid in je huidige HR-functie.”

Ben je nog niet werkzaam in de HR en overweeg je een carrièreswitch? Dan raden we de Basisopleiding Personeelszaken aan.

Heb je voorkennis nodig om met de training te starten?

“Nee, maar wel bedrijfservaring. Hiermee bedoel ik dat je moet weten hoe een bedrijf in elkaar zit. Hoe collega’s samenwerken en hoe mensen in bedrijven functioneren. Bij voorkeur heb je op dit moment een HR-gerelateerde functie, zodat je het geleerde direct kunt toepassen.”

Reacties van deelnemers

“Ik krijg veel lovende reacties! De deelnemers vinden het fijn om vakgenoten te ontmoeten en drie dagen met hen te kunnen sparren over waar ze mee zitten en welke praktische hulpmiddelen ze toepassen. Ze vinden de sfeer in de groepen altijd erg goed en ik krijg vaak te horen dat deze training precies was waar ze behoefte aan hadden. Dit komt mede doordat ik het programma aanpas aan de leerwensen van de deelnemers. Ook zijn ze blij met het netwerk dat ze eraan overhouden. Over het algemeen zijn de deelnemers dus erg enthousiast, wat het geven van de training voor mij extra leuk maakt!”

Hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden?

“Met Praktisch Personeelsmanagement kun je een volwaardige HR-functie bekleden. Mensen die zich nog meer willen verdiepen in het HR-vak zouden de vervolgcursus Personeelsmanagement kunnen overwegen. Dit is een tien maanden durende opleiding waarin je meer de breedte en de diepte in gaat. Vervolgens zou je Strategisch HRM kunnen doen, om je voor te bereiden op bijvoorbeeld een functie als HR-manager.”

Wil je verder nog iets kwijt, Hans?

“HR is gewoon een enorm leuk vak. Ik kan het weten, want ik zit er al meer dan 30 jaar in en ik geniet er nog elke dag van. Mijn cursisten ook, merk ik. Als het je ligt is het een vak dat je altijd bij je zal houden en de rest van je leven kunt uitoefenen. HR zal altijd nodig zijn!”

Ben je nieuwsgierig geworden naar Hans als trainer? In dit artikel lees je meer over hem.