Bazen van Morgen: Thijs en Dieter namen het roer over bij ICM

Medeoprichter van ICM Harrie-Peter Roefs gaf op 23 januari 2020 de touwtjes uit handen. Thijs en Dieter, twee leerlingen van de Ludgerschool in Utrecht, namen ‘de’ sleutel van ICM maar al te graag over om voor één dag CEO te zijn. En dat hebben we gemerkt!

Wat hebben Thijs en Dieter gedaan?

Naast dat er werkzaamheden ingrijpend veranderden (meerdere collega’s mochten de wc’s gaan schoonmaken), gaven Thijs en Dieter een indrukwekkende presentatie over de vraag: ‘Hoe kan ICM een nog positievere bijdrage leveren aan de wereld?’. Om hier antwoord op te kunnen geven gingen ze door de hele organisatie met ICM’ers in gesprek en brainstormden ze wat af.

Eén van de oplossingen: met elkaar de dag beginnen. Hoe gaat het met elkaar? En wat zijn de dagdoelen? Een goed plan natuurlijk, want dit draagt bij aan verbinding en zorgt ervoor dat we met de neuzen dezelfde kant op staan. Nog een idee: onze Week van de Waardering introduceren op hun eigen school. Thijs en Dieter gaan voor elke docent een waarderingskaart ophangen in de koffiekamer, waar vervolgens (anoniem) complimenten op kunnen worden geschreven. Zijn de docenten even moe, dan hoeven ze maar een blik op hun waarderingskaart te werpen om weer nieuwe energie te krijgen.

Ook manieren om ons stroomverbruik te verminderen passeerden de revue en het idee om per jaar 100 à 200 mensen met een U-pas korting te geven op ons opleidingsaanbod. Wie een goede motivatiebrief schrijft maakt kans. Kortom, deze jonge talenten kwamen met tal van ideeën die ons inspireerden. Via deze pagina krijg je een idee bij hoe we zulke initiatieven vormgeven.

Over het project Baas van Morgen

Dit project is in het leven geroepen door JINC: een organisatie dat jongeren op weg helpt naar werk. In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met veel sociaaleconomische achterstand. Ze missen een waardevol netwerk en plekken om de professionele vaardigheden en kennis op te doen die ze in de toekomst nodig hebben. Maar natuurlijk heeft ieder kind talent. Daarom strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Tijdens het project Baas van Morgen namen zo’n 350 kinderen het bedrijfsleven van Nederland over. Ze ervaarden hoe het is om een bedrijf te leiden door een dag het werk over te nemen van de baas. Dit project helpt om waardevolle contacten te leggen in het bedrijfsleven, van dichtbij te ervaren hoe een bedrijf werkt en om de wereld te laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van de toekomst.

Samen geven we hen een stem en richten we ons op hun talenten en op de positieve invloed die ze hebben op bedrijven. Niet alleen via dit project, maar ook via bliksemstages, sollicitatietrainingen of als carrièrecoach om jongeren te begeleiden. Doe je mee?