Maatschappelijk betrokken

Onze maatschappelijke betrokkenheid gaat verder dan het aanbieden en verzorgen van hoogwaardige opleidingen en trainingen. ICM wil mensen inspireren en bijdragen aan een (nog) betere wereld. De sociale verantwoordelijkheid die we als organisatie voelen uiten we op de volgende vlakken:

We compenseren onze CO2-uitstoot

We maken de wereld graag mooier met opleiden en trainen, maar beseffen dat onze primaire dienstverlening tegelijkertijd ook negatieve gevolgen heeft voor onze planeet. Daarvoor willen we verantwoordelijkheid nemen. Via Trees for All compenseren we onze CO2-uitstoot en dragen we financieel bij aan het herstel en de bescherming van het Oegandese regenwoud. Ook ondernemen we op kantoor diverse duurzame initiatieven.

Non-profit

ICM heeft een aantal non-profit samenwerkingspartners. De gemene deler is dat zij een positieve bijdrage leveren aan de wereld en dat groei en ontwikkeling centraal staat:

 • JINC
  JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven om te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft op de arbeidsmarkt: waar je ook vandaan komt. ICM draagt hieraan bij met bliksemstages, sollicitatietrainingen of als carrièrecoach om jongeren te begeleiden. Verder leveren we een financiële bijdrage en mogen medewerkers van JINC gratis gebruik maken van ons cursusaanbod.
 • Taal Doet Meer
  Taal Doet Meer zorgt er al ruim 30 jaar met 900 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe anderstalige Utrechters, jong en oud, kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. ICM’ers dragen bij aan de Voorleesexpress, School’s cool en Utrechters praten met Utrechters. Verder leveren we een financiële bijdrage en mogen medewerkers van Taal Doet Meer gratis gebruik maken van ons cursusaanbod.
 • Stichting de Vrolijkheid
  Deze stichting investeert via kunst in de ontwikkeling en empowerment van kinderen, jongeren en hun ouders in asielopvangcentra. ICM helpt mensen in de asielopvang welkom te heten door activiteiten te organiseren. Ook mogen medewerkers van de Stichting de Vrolijkheid gratis gebruik maken van ons cursusaanbod.
 • Stichting UAF
  ICM en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF zijn een partnership aangegaan om de stap voor hoogopgeleide nieuwe Nederlanders naar de arbeidsmarkt te verkleinen. Zo zijn er al verschillende UAF’ers bij ICM in dienst getreden.

ICM-marketeer Ilse leest voor in de bibliotheek

Plezier

Great Place to Work®: Geef mensen een omgeving die hen inspireert en motiveert: in 2020 staat ICM voor de vijfde keer in de top 3 Best Workplaces in Nederland. Wij gunnen onze medewerkers dat ze met plezier naar hun werk gaan en daar de uitdagingen ontmoeten waarvan ze groeien. We inspireren onze medewerkers en trainers met allerlei activiteiten, zoals ICM Talks, maandelijkse borrels, sportevenementen en persoonlijke attenties. We vieren successen samen en leren van onze fouten.