Wat is transfer?

Hoe zorgen we dat leren echt goed landt op de werkvloer en leidt tot de gewenste gedragsverandering? Hoe zetten we doelbewust interventies in die leiden tot prestatieverbetering? Deze vragen staan centraal als we het hebben over ‘transfer’. Op deze pagina nemen je mee in hoe je transfer van leertrajecten vergroot.

Gebruik de 7 succesfactoren van het ICM Transfermodel voor...

  • Een verhoogd leerrendement van trainingen
  • Een blijvende gedragsverandering op de werkvloer
  • Meer plezier, motivatie en een fijnere samenwerking

Trainen alleen is niet de oplossing

Vaak zijn trainingen ‘losse vuurpijlen’ en hangt het rendement van leren en presteren af van toevalligheden. Een training wordt daarom vaak (terecht) gezien als kostenpost. Wij geloven dat trainen alleen niet de oplossing is. Dat is ook de reden dat we zelf veel aandacht besteden aan transfer in onze leertrajecten. 

Op basis van literatuuronderzoek en analyses van vele praktijkervaringen formuleerden wij 7 factoren die tezamen de mate van gedragsverandering en prestatieverbetering na leerinterventies bepalen. Dit zijn knoppen waar we als het ware aan kunnen draaien om de transfer van de leersituatie naar de werkplek te vergroten. De 7 factoren brengen we samen in het ICM Transfermodel©.

Organisaties die werken met dit model ervaren stuk voor stuk enorme rendementsverbetering van leren. Niet alleen in meetbare gedragsverandering en prestaties, maar ook op het gebied van samenwerking, plezier en motivatie.

Nr.1

Opleider

98,8%

Tevreden
klanten

1200+

Bedrijven
geholpen

15+

Jaar
ervaring

Maak kennis met de 7 Succesfactoren voor Transfer

  • Stakeholders: Er is afstemming en commitment onder de verschillende stakeholders voor een ontwikkeltraject.
  • Context: Het ontwikkeltraject richt zich op een concrete verandering in de werksituatie.
  • Integratie: Medewerkers kunnen de concrete verandering direct op het werk toepassen.
  • Motivatie: De medewerker wil de concrete verandering toepassen op het werk.
  • Intensiteit: Het ontwikkeltraject wordt frequent en op verschillende manieren over een langere periode top-of-mind gehouden.
  • Sociaal: De sociale omgeving helpt, herinnert en motiveert de medewerker.
  • Technologie: Technologische ondersteuning maakt het ontwikkeltraject efficiënter en effectiever.

Quickscan | Transfermodel

Wil je weten wat je in jouw organisatie kunt doen om je transfer van trainingen en andere leer- en ontwikkeltrajecten te vergroten? Onze quickscan vul je samen met collega’s in als reflectietool en biedt je handvatten. Plan een gratis adviesgesprek met onze Learning & Development consultant Emilie Broeze voor toelichting: 

Kennissessie van 1 uur

Op donderdag 2 november 2023 organiseren we een kennissessie van 1 uur over het inzetten van leerinterventies die leiden tot échte prestatieverbetering op de werkvloer. We gaan in op de 7 succesfactoren van transfer en je hebt de gelegenheid om vragen in te brengen.

Learning & Development kennissessie - Impactvolle leertrajecten creëren - dinsdag 21 februari 2023 - Cecile van Sambeek

Quickscan workshop: Impactvolle leertrajecten creëren met een Transferplan

Wil je zelf aan de slag met transfer, maar kun je daarbij nog wat ondersteuning en expertise gebruiken? Wij helpen je dit gestructureerd aan te pakken in een workshop waarin jullie onder begeleiding van Learning & Development experts werken aan je eigen transferplan. Je bereidt je goed voor door vooraf de Quickscan in te vullen. De workshop volg je samen met collega’s.
Wat houdt deze workshop in?

Wanneer is deze workshop relevant? 

Je wilt in je organisatie transfer zowel strategisch als operationeel goed inzetten en bent op zoek naar handvatten en structuren om dit goed aan te pakken. 

Waarom deze workshop? 

Welke transferactiviteiten wel en niet werken hangt af van verschillende aspecten. Bijvoorbeeld van hoe en hoeveel jullie leren in je organisatie, maar ook van hoe jullie overleggen. Het verhogen van transfer is in de praktijk minder eenvoudig dan het lijkt. Een eigen transferplan dat je maakt met behulp van het ICM-Transfermodel is hierbij een belangrijke stap. Gedurende deze workshop vertaal je de 7 succesfactoren naar jouw organisatie met behulp van onze Quickscan. Zo krijgen jij en je collega’s snel inzicht in wat er nodig en zinvol is om transfer te verhogen. Een van onze L&D experts begeleidt jullie hierin. Ook laten jullie je inspireren door best practices en lessons learned in andere organisaties. 

Hoe lang duurt deze workshop? 

Deze workshop duurt 3 uur. Soms is afstemming met andere afdelingen nodig en tijd om inzichten te verwerken en door te vertalen naar wat dit betekent voor jouw organisatie. In dat geval plannen we twee sessies van 3 uur. Dan bereik je meer resultaat en kun je samen concrete afspraken maken over welke acties jullie gaan oppakken. 

Wie kunnen deelnemen? 

Je kunt deze workshop samen met je L&D collega’s volgen, maar je kunt ook interne stakeholders van bijvoorbeeld HR en de business betrekken. 

Interesse? 

Heb je interesse en/of vragen? Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder! Neem contact met ons op via learningdevelopment@icm.nl of via het telefoonnummer 030 – 29 19 888. 

Rendement van trainingen meten en verhogen

Driedaagse training

Wil je meer inzicht en tools om de impact van trainingen te meten en te evalueren? In ons open opleidingsaanbod kun je deelnemen aan de driedaagse training Rendement van trainingen meten en verhogen. In deze training ontwikkel je je eigen evaluatie- en transfertoolbox.

Onze mensen