NIMA Permanente Educatie punten (PE-punten)

Het marketing vakgebied is voortdurend in beweging en als marketeer wordt er van je verwacht dat je hierin meegaat. Om als hooggekwalificeerde marketeer jouw ervaring en up-to-date vakkennis aan te tonen, kun je je laten accrediteren door NIMA met een marketingtitel. Om deze persoonscertificering te behouden volg je Permanente Educatie en spaar je PE-punten.

Wat zijn NIMA persoonscertificeringen?

Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is geaccrediteerd door European Marketing Confederation (EMC) om marketeers te certificeren. NIMA kent een vijftal persoonscertificeringen, namelijk: Register Marketeer, Senior Digital Professional, Senior Marketing Professional, Senior Communication Professional en NIMA Qualified Lecturer. Op de website van NIMA vind je meer informatie over deze titels.

Je komt in aanmerking voor een persoonscertificering wanneer je een marketingdiploma hebt, beschikt over aantoonbare ervaring als marketingprofessional en bereid bent om bij te dragen aan de herkenbaarheid van het marketingvak. De voorwaarde om een persoonscertificering te mogen blijven dragen is dat je jaarlijks werkt aan je persoonlijke ontwikkeling binnen het commerciële vakgebied en je kennis op peil houdt door het volgen van Permanente Educatie. Hiervoor ontvang je PE-punten.

Wat zijn NIMA PE-punten?

Marketingevents zoals cursussen, seminars, masterclasses en studiereizen kunnen door NIMA worden geaccrediteerd met een aantal zogenoemde Permanente Educatie-punten. Marketeers die succesvol deelnemen aan dit soort marketingevents en aan hun persoonscertificering werken kunnen de punten aan hun dossier toevoegen.

Bij ICM opleidingen & trainingen behaal je via de volgende opleiding PE punten: