Jan-Bart is ‘Licensed Practitioner in The Science of Happiness At Work’: dit houdt het in

Wie ICM volgt, weet dat werkgeluk bij ons hoog in het vaandel staat. We hebben veel aandacht voor werkgeluk op onze eigen werkvloer, maar zetten ons ook met ons opleidingsaanbod en via incompanytrajecten in om werkgeluk bij andere organisaties te vergroten.

Daarvoor werken we samen met Performance Happiness, een organisatieadviesbureau dat werkgeluk centraal stelt in haar advies- en ontwikkelwerk. Oprichters Wim en Henk-Peter leidden vier ICM-collega’s op tot Licensed Practitioner in The Science of Happiness at Work, ofwel de wetenschap van werkgeluk. Eén van die ICM-collega’s is Jan-Bart Bouwmans, Learning & Development Consultant op de afdeling Incompany. In dit artikel vertelt hij wat zijn accreditatie inhoudt en wat je van ICM mag verwachten wanneer het gaat om het vergroten van werkgeluk.

Jan-Bart, wat houdt het accreditatieprogramma in?

“Het accreditatieprogramma is door iOpener Insitute uit Oxford ontwikkeld. iOpener Institute doet al sinds 2004 onderzoek naar werkgeluk en samenwerken binnen organisaties. Ze baseren hun onderzoek op een door hen ontwikkelde vragenlijst, de iOpener People & Performance Questionaire (iPPQ). Inmiddels hebben ruim 54.000 mensen uit 131 landen deze vragenlijst ingevuld!

Uit de uitkomsten van de eerste vragenlijsten maakten ze een selectie van de factoren die mensen het sterkst aan werkgeluk koppelen. Dankzij deze selectie kunnen ze heel gericht onderzoeken in welke mate mensen zich gelukkig voelen in hun werk.

Ze ontdekten dat ruim dertig factoren hierbij een belangrijke rol spelen. Een groot aantal daarvan is door jezelf te beïnvloeden, bijvoorbeeld je motivatie, de klik met collega’s en je eigen potentieel benutten. Je hebt dus invloed op je eigen werkgeluk. Andere factoren zijn randvoorwaardelijk, zoals het vertrouwen in de visie (en leiders!) van de organisatie, de mate van trots en de erkenning die je krijgt. De verschillende factoren komen samen in het Performance Happiness-model.

ICM is nu geaccrediteerd om de iPPQ uit te zetten en de interventies en tools die door iOpener ontwikkeld zijn bij haar klanten in te zetten.”

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van deze accreditatie bovenop eerdere cursussen die je hebt gevolgd over werkgeluk?

“De kennis die ik al had kan ik nu nog beter onderbouwen met wetenschappelijk inzicht. Daarnaast is mijn kennis verbreed en heb ik mijn rugzak gevuld met verschillende tools, werkvormen en interventies om het werkgeluk binnen organisaties te vergroten.

Samen met Performance Happiness ontwikkelden we een aanpak voor individuen, teams en organisaties waarmee we een positieve werkcultuur creëren. Dat begint met het afnemen van de iPPQ, waarmee we de huidige stand van het werkgeluk van medewerkers in een organisatie in kaart brengen. Met de interventies die door iOpener zijn ontwikkeld, de zogenaamde iTools, kunnen we vervolgens actief aan de slag met het vergroten van werkgeluk. Op elk onderdeel van het Performance Happiness-model zijn iTools ontwikkeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oefeningen die de motivatie vergroten op individueel en teamniveau, werkvormen waarmee we aan de slag gaan met het creëren van meer onderling vertrouwen, maar ook aan een tool voor 360° feedback. Ook deze interventies zijn gebaseerd op het jarenlange onderzoek van iOpener Institute.”

Wat is je het meest bijgebleven aan het traject?

“Naast de enorme toolkit en database? Het enthousiasme en de drive van Wim en Henk-Peter! Ik ben er trots op dat we onze krachten gebundeld hebben en kijk ernaar uit nog meer positieve impact te maken bij onze partners.”

Wat is jouw advies aan organisaties die iets met het thema werkgeluk willen?

“Ga ermee aan de slag! Investeren in het werkgeluk van medewerkers leidt onder andere tot meer betrokken medewerkers, minder verzuim en betere resultaten. Dus zet het op de agenda en pak het op! Ik hoor het graag als ik je hierbij kan helpen.”

ICM Learning & Development Consultant Jan-Bart BouwmansJan-Bart werkt als Learning & Development Consultant op de afdeling Incompany. In deze rol helpt hij organisaties te bouwen aan een positieve organisatiecultuur. Binnen de Incompany afdeling is hij verantwoordelijk voor trainingen en consultancy op het gebied van werkgeluk. Jan-Bart om advies vragen? Hij is rechtstreeks bereikbaar via jan-bart.bouwmans@icm.nl en 030 – 75 51 881.

 

Direct een offerte aanvragen voor begeleiding in het vergroten van werkgeluk? Dat kan hier.