Geluk. The World Book of Happiness.

Wat is geluk nou precies? Voor iedereen anders toch? In ieder geval volledig ontastbaar. Leo Bormans heeft wereldwijd onderzoek naar geluk samengevat in één boek. Geen filosofische of spirituele verhalen, maar juist inzichten die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Zoals Bormans zelf zegt: “het gaat niet over ‘geloven’, maar over ‘weten’.”

Het boek gaat niet alleen over individueel geluk, maar behandelt ook thema’s over het welbevinden van groepen, landen en organisaties. Zo ontstaat in het boek een uitgebreide en internationale visie op geluk. Ik werd verrast door de conclusies die over dit onderwerp getrokken kunnen worden en hoe sterk ik ze aan mijn eigen leven kon relateren.

Ik was niet als enige enthousiast over Geluk. Het boek werd in 2012 zelfs door de voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, als nieuwjaarscadeau aan alle wereldleiders gegeven.

Mijn belangrijkste conclusies uit dit boek

  • Je wordt gelukkiger door ‘de ander’! Geluk krijg en geef je in je relatie met anderen.
  • Personen die andere mensen helpen zijn gelukkiger.
  • We zijn in de Westerse wereld de laatste 50 jaar steeds rijker, maar niet veel gelukkiger geworden.

Mijn persoonlijke tip naar aanleiding van dit boek

Wist je dat mensen die veel (glim)lachen gelukkiger zijn? Reden te meer dus om het leven met een lach tegemoet te gaan! Net als Leo Bormans raad ik iedereen aan ‘optimist’ te zijn of te worden, want optimistische mensen zijn gelukkiger. Dus wat let je, probeer vandaag de dingen die op je pad komen eens wat optimistischer te bekijken en kijk wat het je brengt.

Ik ben in ieder geval (nog) gelukkiger geworden door het lezen van Geluk, een aanrader voor iedereen!

Werkgeluk

Bij ICM staat het geluk van onze cursisten en medewerkers hoog op de agenda. Werkgeluk is niet voor niets één van onze speerpunten. Op verschillende manieren dragen wij bij aan het vergroten van werkgeluk van mensen binnen organisaties. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen jouw eigen werkgeluk te vergroten? Of het werkgeluk binnen jouw organisatie? Neem dan een kijkje op onze Werkgeluk-pagina.