Werken aan werkgeluk
Daar helpen wij je bij

Wij geloven dat het beste in mensen naar boven komt als ze zich erkend voelen, vertrouwen krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Daarom helpen wij op individueel niveau mensen hun sterke kanten te ontdekken en uitdagingen te overwinnen. Op team- en organisatieniveau ondersteunen we daarnaast bij het creëren van een positieve bedrijfscultuur, waarin medewerkers zich thuis voelen, gemotiveerd zijn en hun kwaliteiten gebruiken.

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, werkgeluk en bevlogenheid zijn thema’s die meer aandacht krijgen binnen organisaties en hun medewerkers. Ook de waarden die hieraan ten grondslag liggen worden belangrijker. Denk aan plezier, vertrouwen, erkenning, zingeving en betrokkenheid. Uit wetenschappelijk onderzoek van het iOpener Institute in Oxford blijkt dat gelukkige en bevlogen medewerkers productiever, innovatiever en creatiever zijn. Het is dan ook belangrijk hierin te investeren.

ICM gelooft in werkgeluk. Dat doen we al sinds onze oprichting in 2003. Het plan was helder: een organisatie opzetten waar persoonlijke ontwikkeling van mensen centraal staat. Waar naast het neerzetten van kwaliteit en het behalen van resultaat ook ruimte is voor plezier en persoonlijke aandacht. Waar mensen geen ‘handjes’ of ‘human resources’ zijn maar bovenal mensen. Mensen met talenten die uit hun werk zingeving, positieve emoties en voldoening halen. We zijn er dan ook trots op dat we sinds 2014 bij elke deelname aan de Great Place to Work verkiezing tot de Best Workplaces van Nederland behoren.

Als ervaringsdeskundige helpen we ook andere organisaties en individuen om werkgeluk een plek te geven en meer ‘werkgelukkig’ te worden. We maken hierbij gebruik van wetenschappelijke inzichten op het gebied van werkgeluk en positieve werkbeleving en werken samen met Performance Happiness en iOpener Institute (Oxford). ICM is door hen geaccrediteerd om verschillende tools en interventies rondom de wetenschap van werkgeluk in te zetten op individueel, team- en organisatieniveau.

Een visie op werkgeluk die werkt

Het Performance Happiness-model ligt ten grondslag aan onze visie op werkgeluk en de werkgelukinterventies die wij inzetten. Dit model is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van het iOpener Institute in Oxford. Zij bevroegen mensen over wat hen al dan niet gelukkig maakt in het werk. Op basis van de resultaten maakten ze een selectie van 30 factoren die mensen het sterkst aan werkgeluk koppelen. Deze factoren komen samen in het Performance Happiness-model. Op basis van dit model ontwikkelden ze het Happiness at Work-assessment: een online vragenlijst die inzicht geeft in jouw eigen werkgeluk. Inmiddels is het assessment door ruim 60.000 mensen uit meer dan 130 landen ingevuld.

Vanuit deze kennis onderzoeken we de huidige stand van het werkgeluk van medewerkers in een organisatie en ontwikkelen we per situatie een aanpak op maat voor individuen, teams en organisaties.

Geen resultaten gevonden. Probeer een andere zoekterm

Werkgeluk binnen organisaties vergroten

Wil je weten via welke factoren je het werkgeluk van medewerkers vergroot, bijvoorbeeld omdat je hier als HR-medewerker of leidinggevende invloed op kunt uitoefenen? En wil je (laten) onderzoeken hoe gelukkig jouw medewerkers momenteel zijn? Bij ICM helpen we je daar graag bij. Onze consultants zijn gecertificeerd door Performance Happiness om diverse wetenschappelijk onderbouwde interventies en tools in te zetten. Daarnaast zijn wij door Great Place to Work verkozen tot een van de Best Workplaces van Nederland. Gevoed door praktijkervaring, de wetenschap en een passie voor werkgeluk staan wij voor je klaar om ook bij jou op de werkvloer te werken aan een positieve organisatiecultuur. Bekijk meer informatie.

Je eigen werkgeluk vergroten

Wil je op dagelijkse basis meer plezier, motivatie en voldoening ervaren in je werk? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Op deze pagina bundelden we al onze tips en tools om je op weg te helpen: van een assessment over jouw werkgeluk tot inspiratieartikelen, trainingen die je helpen uitvinden wat je gelukkig maakt en loopbaanbegeleiding.

Aan de slag als werkgelukdeskundige

In onze opleiding Werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) doe je de nieuwste inzichten rondom werkgeluk op. Je krijgt antwoord op vragen als: Wat is werkgeluk? En welke rol speelt werkgeluk in organisaties? Daarnaast krijg je tools aangereikt waarmee je organisaties gelukkig(er) maakt. Aan praktijkvoorbeelden geen gebrek, want tijdens elke bijeenkomst krijg je een gastcollege van een werkgelukkige organisatie.

Slide 1 of 0

Het ontwikkelen van talent maakt de wereld mooier

Als je je kunt ontwikkelen, doet waarin je gelooft en werkt bij een organisatie waar je trots op bent, raak je betrokken en bevlogen. Het resultaat is een positieve impact op je eigen leven én op dat van anderen. Wij zijn ervan overtuigd dat je meer kunt dan je denkt. Er zijn altijd kansen om te dromen, te leren, te verdiepen, het avontuur aan te gaan en van betekenis te zijn voor een ander. Ook wanneer dat moeilijk lijkt. Wij staan hierbij naast je als partner, mentor en begeleider.