Jan-Erik: “Als trainer zie ik mezelf als regisseur of gids”

Even voorstellen… Dit is Jan-Erik Lemke! Van huis uit organisatieadviseur, maar al jaren enthousiaste trainer Kwaliteitsmanagement bij ICM. Jan-Erik krijgt een kick wanneer hij het beste uit anderen naar boven haalt. Hoe hij te werk gaat, lees je in dit interview.

Hoe ben je het trainersvak ingerold?

“Op mijn 15e startte ik bij Van der Valk. Dit was meer een betaalde hobby dan een bijbaan. Ik had het ontzettend naar mijn zin en was, net zoals ik nu nog ben, heel toegewijd en enthousiast in mijn werk. Echter, ik merkte op een gegeven moment dat er een generatie scholieren binnenkwam die alleen maar even hun zomervakantie bij elkaar kwam verdienen en daarna snel weer weg was. Deze collega’s vergaten gasten soms zelfs ‘smakelijk eten’ te wensen bij het serveren van een maaltijd. Omdat ik zelf heel anders te werk ga, besloot ik met een paar andere enthousiaste collega’s een inwerkprogramma te ontwikkelen, wat we ook met enorm veel plezier hebben mogen uitvoeren.

Tijdens die periode is mijn interesse en passie voor trainen gegroeid. Ik houd van mensen en sta graag voor een groep. Daarom werk ik nu naast mijn werk als organisatieadviseur ook als trainer. Dit doe ik ontzettend graag bij ICM, een jonge organisatie vol enthousiasme en plezier!”

Wat vind je zo leuk aan mensen?

“De diversiteit! Iedereen is anders en dat is juist zo mooi, dat mag gezien en gewaardeerd worden! De basis van al mijn trainingen is daarom om uit te gaan van ieders persoonlijke mogelijkheden. Als trainer zie ik mezelf als regisseur of gids en ik ondersteun mijn cursisten bij het leren kennen van zichzelf en vooral bij het ontdekken van hun sterktes. Daarbij is de fun factor voor mij altijd heel belangrijk: als je het speels brengt, is het veel leuker én blijft het beter hangen. Ik krijg een kick als ik bij cursisten het beste in henzelf naar boven weet te halen, daar doe ik het voor!”

Wat heb jij in al die jaren geleerd van jouw cursisten?

“Ik leer van elke training die ik geef zelf ook weer erg veel. Het is weleens gebeurd dat ik een cursist in mijn training had die zelf al ontzettend veel inhoudelijke kennis in huis had. Dat is juist heel waardevol, want trainen is ervaringsleren: ervaringen met elkaar delen, iedereen aan het woord laten en mensen vooral laten delen waar ze trots op zijn, waar ze tegenaan lopen en wat ze voor elkaar hebben gekregen.

Vervolgens kan de hele groep meedenken en adviseren. Door samen spelenderwijs aan de slag te gaan, leren cursisten anders naar situaties te kijken. Dan is een groep met cursisten die werken in allerlei verschillende organisaties en functies juist heel leuk. Mensen willen van nature graag vertellen, maar niet iedereen durft dit zomaar. Ik vind het geweldig om hen hierin te ondersteunen en daarmee cursisten in hun eigen kracht te zetten.”