Dit is waarom Jettie al 10 jaar bij ICM werkt

Al sinds 2011 werkt Jettie van Duuren – de Vos bij ICM als Learning Professional. Afgelopen januari vierde zij haar 10-jarig jubileum! Daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. Samen blikten we terug op de afgelopen jaren.

Vertel Jettie, hoe ben je eigenlijk bij ICM beland?

“In het derde jaar van mijn studie Onderwijskunde aan de UU werd ik voorzitter van de studievereniging VOCUS. Ik organiseerde een activiteit met een dame die een wervings- en selectiebureau had. Zij deelde met ons hoe je als onderwijskundige een baan kon vinden. Na mijn master vond ik op haar website een leuke, weliswaar wat meer senior functie als programmamanager. Toen ik met haar in gesprek ging bleek dat bij hetzelfde bedrijf ook een junior functie vrijkwam. Ik mocht op gesprek komen en werd aangenomen bij ICM. Toevallig werd via dezelfde weg ook een andere collega op de afdeling aangenomen. Zij viert in april ook haar 10-jarig jubileum!”

Hoe heeft jouw rol zich in de loop der jaren ontwikkeld?

“Sinds ik bij ICM werk ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons lesmateriaal. Toen ik net begon waren dat vooral dikke cursusmappen voor klassikale bijeenkomsten. Nu 10 jaar later werken we veel meer met online platforms, online mogelijkheden en leerinterventies voor blended onderwijs. Het werkveld heeft zich enorm ontwikkeld en dat maakt het werk nu ook inhoudelijker dan 10 jaar geleden. We ontwikkelen ons opleidingsaanbod vaker door, werken efficiënter en dynamischer in onder andere scrumteams.”

Wat maakt dat je het al 10 jaar volhoudt bij ICM?

“Bij ICM ervaar ik voortdurend voldoende uitdaging en variatie en al jobcraftend heb ik van alles gedaan, zowel binnen als buiten onze afdeling. Zo hebben we in het team van programmamanagers meerdere pakketroulaties gehad en ben ik verantwoordelijk geweest voor het lesmateriaal van Leiderschap, Management, HR, Marketing, Sales, Communicatie en Management Support. Ook was ik leidinggevende van ons Redactie & Online Support-team. Ik ben process owner van ons CRM-systeem en pak veel zaken op die met kwaliteit te maken hebben. Soms in de rol van projectleider of scrum master, soms als projectmedewerker. Daarnaast ben ik secretaris van de ondernemingsraad en was ik ook een tijd onderdeel van de activiteitencommissie en het auditteam.

Ik heb me altijd gesteund gevoeld als ik iets nieuws wilde aangaan. Het is fijn dat die kansen zich voordoen en ik ervaar daarin weinig muren. Een voordeel van het werken bij een opleidingsinstituut is dat je makkelijk een opleiding kunt volgen. Zo heb ik in de afgelopen jaren Middle Management, Lean Management, de ICM Coachingsopleiding en Scrum Master opleiding gevolgd. Het mooie is dat je daarin ook de beleefwereld van de cursist meekrijgt. Win-win dus. Voldoening haal ik ook al uit kleine dingen. Als ik iets maak of realiseer waar ofwel klanten ofwel collega’s blij mee zijn, dan is het voor mij al geslaagd. Daar doe ik het voor.”

Welke gebeurtenissen uit de afgelopen 10 jaar zijn onvergetelijk?

“Te veel op om te noemen! Zo’n 7 jaar geleden heb ik een fantastische bedrijfsreis naar Santorini georganiseerd en bijna 2 jaar geleden stond ik met een zwangere buik in Club Pacha tijdens onze bedrijfsreis naar Ibiza. In 2014 heb ik met collega’s op de racefiets voor het goede doel de steile heuvels van Limburg beklommen. Ook ben ik met collega’s naar het Learning Technologies congres geweest in Londen. Een avontuur! De sociale component met collega’s, voelen dat je onderdeel bent van een grote groep gelijkgestemden, dat vind ik gewoon heel erg fijn. Die component is er natuurlijk ook bij het uitvoeren van mooie ontwikkeltrajecten met docenten en tijdens docent-trainer evenementen waarbij we bijpraten en horen hoe het met elkaar gaat. Ik ben een nieuwsgierig mens en vind aandacht geven en waardering uitspreken heel belangrijk. Verbinding is absoluut mijn toverwoord.”

Hoe adviseer je jouw collega’s om ook zo lang gelukkig te zijn in hun baan?

“Ik gun iedereen te luisteren naar wat je gevoel aangeeft en te ontdekken welke behoefte daaronder ligt. Met name in deze coronatijd kan het lastig zijn woorden te geven aan wat je voelt. Als je eenzaam bent in je werk, als iets niet lukt, of als de lat te hoog ligt, dan helpt het eerlijk te zijn naar jezelf over wat je voelt en ook hierin transparant te zijn naar je manager en collega’s. Alleen dan kun je jobcraftend aanpassingen maken zodat je de juiste balans weer vindt.

Ook vind ik dat iedereen aandacht verdient en lekker op z’n plek zou moeten zitten. Daar draag ik graag aan bij met een luisterend oor, een grapje of een compliment. ‘Wat je geeft, ontvang je terug’ en ‘vergeet niet te lachen’ zijn twee veelgehoorde uitspraken bij ICM en daar sluit ik me helemaal bij aan.”