Sander Denk: “De kennis en ervaring die ik opdeed bij de Landmacht zet ik in als trainer”

Even voorstellen… Dit is Sander Denk! Sander werkte jarenlang bij de Koninklijke Landmacht voor hij het trainersvak inrolde. Nu gebruikt hij zijn eerdere ervaring tijdens het geven van trainingen op het gebied van projectmanagement. Wat Sander kenmerkt als trainer is zijn openheid en het gebruik van humor in zijn trainingen.

Hoe ben je het trainersvak ingerold?

“Dat is een leuk verhaal! Hiervoor ben ik jarenlang werkzaam geweest bij de Koninklijke Landmacht. Ik heb daar allerlei verschillende leidinggevende functies vervuld, onder andere als officier opleiden & trainen op een afdeling van zo’n 900 mensen. Deze functie is te vergelijken met een learning & development adviseur. Ik was onder andere bezig met het ontwikkelen van opleidings- en trainingsprogramma’s, evalueerde de kwaliteit van deze programma’s, standaardiseerde opleidingsprocessen en adviseerde commandanten over alles op het gebied van opleiden. Op de eerste plaats was ik natuurlijk militair en als officier was ik ook een leider, adviseur en coach.”

“Al met al was ik dus al jarenlang bezig met allerlei taken op het gebied van leren en ontwikkelen. Ik was me er alleen niet bewust van. Een goede vriend van me werkt al zo’n tien jaar bij ICM als trainer. Hij liet me inzien dat alles wat ik al lange tijd deed binnen de Landmacht gericht was op het opleiden en trainen van mensen. Zo hielp hij me om mijn militaire kennis en ervaring te vertalen naar het bedrijfsleven. Samen bij mij thuis met een biertje en flipovers erbij brainstormden we hierover. Ik leerde dat de competenties die ik opdeed en inzette bij de Landmacht ook erg waardevol zijn als trainer.”

Wat neem je als trainer mee uit je tijd bij de landmacht?

“Vooral het projectmatige. Eigenlijk ben je binnen de landmacht altijd bezig met het uitvoeren projecten. Het meenemen van een club militairen naar Zweden of het organiseren van een wapenvernietiging in Bosnië zijn ook projecten, het wordt alleen wat minder expliciet gemaakt. Omdat ik binnen ICM voornamelijk trainingen geef op het gebied van projectmanagement, kan ik mijn ervaringen hiermee dus goed als praktijkvoorbeelden inzetten.”

“Daarnaast zijn teams bij de Landmacht eigenlijk het perfecte voorbeeld van zelforganiserende, wendbare teams: een belangrijk aspect binnen Agile, Lean of Scrum opleidingen. Binnen de Landmacht geven leiders duidelijk aan wat hun visie en doel is. Tevens geven ze hierbij een duidelijke opdracht. Vervolgens denken teams compleet zelfstandig na over hoe ze deze opdracht uit gaan voeren, waarna ze ook zelfstandig in de praktijk aan de slag gaan. De ervaring met deze pure vorm van zelforganisatie zet ik graag in.”

Wat typeert jou als trainer?

“Ik ben heel inlevend en richt me bij het geven van een training voornamelijk op de menskant. Het maakt voor mij niet uit hoeveel cursisten er in de groep zitten, ik vind snel de aansluiting met ieder individu. Daarnaast geef ik altijd ruimte aan interactie tussen mij en de deelnemers, dit vind ik belangrijker dan slechts het overbrengen van theorie. Bovendien krijg ik van cursisten vaak te horen dat ik humor inzet als kracht in trainingen. Dat herken ik wel, ik noem mezelf ook weleens entertrainer.”  

“De menskant is inderdaad mijn sterke punt, dat hoorde ik bij de Landmacht al vaak. Ik heb mezelf echter onvoldoende tijd gegeven om er serieus mee aan de slag te gaan. Daarom heb ik eindelijk de stap gezet en nu volg ik masterclasses binnen de HBO master psychologie. Ik smul van alle theorieën en modellen die ik leer en het is mijn doel om op het gebied van mens en psychologie volwassener te zijn dan anderen Op die manier leer ik het eigenaarschap van de lerende bij diegene zelf te leggen. Dit maakt mij een betere trainer, zowel voor mijn cursisten als voor mijzelf.”