Bevlogen medewerkers; hoe stimuleer je dat?

Duurzame inzetbaarheid en bevlogenheid zijn het gevolg wanneer iedereen vanuit zijn talent kan werken. Wanneer medewerkers werken vanuit hun talent is automatisch meer creativiteit en innovativiteit het gevolg! Daar kunnen bedrijven van profiteren.

Betrokkenheid

Tegelijkertijd moet er meer gebeuren met minder mensen. Slimme bedrijven willen dan ook inzetten op maximale betrokkenheid. Nog slimmere bedrijven vragen hun medewerkers dan ook naar ideeën. Dat heeft voor medewerkers het gevolg dat ze zich gezien en gehoord voelen. Dat is een ideaal vertrekpunt voor een Employability concept, voor het creëren van het werken met bevlogenheid en het inzetten van een talentgedreven organisatie.

Ambitie, capaciteit en gelegenheid

Wanneer je voor je eigen organisatie Employability voor alle medewerkers wilt creëren zijn er drie belangrijke aandachtsgebieden. Investeer in de volgende kenmerken:

  • Ambitie/durf/lef van je medewerkers: heb aandacht voor waardering, complimenten, sociale steun, zorg voor uitdaging en moedig je medewerker aan om zich te ontwikkelen. En laat je medewerker weten dat fouten maken mag!
  • Capaciteit van medewerkers: zorg dat jouw medewerkers zicht krijgen op hun talent of het werk dat zij het aller-leukst vinden om te doen. Laat je medewerker eens een dagboek bijhouden en uitgevoerde taken opschrijven met plussen en minnen
  • Creëer gelegenheid of/en regelmogelijkheid voor initiatieven en ideeën van je medewerkers. Geef de mogelijkheid om hiermee iets te doen.

Geniet van wie of wat er tot ontplooiing komt

Er zijn heel veel mogelijkheden om meer gebruik te maken van het talent in je organisatie. Laat je medewerker aan zet. En dat betekent voor heel veel leidinggevenden dan ook; controle loslaten. Creëer ruimte en gelegenheid! En geniet vervolgens maximaal van wie of wat er tot ontplooiing komt!

Verder lezen over het ontdekken en activeren van talent? Je kunt hier gratis het E-book ‘De 10 tips voor het Ontwikkelen van Jouw Talent’ downloaden.

Werkgeluk

Bij ICM geloven wij dat het ontwikkelen van jouw talent en daarmee het volledig benutten van jouw potentieel, leidt tot meer werkgeluk. Het (werk)geluk van onze cursisten en medewerkers hoog op de agenda. Werkgeluk is niet voor niets één van onze speerpunten. Op verschillende manieren dragen wij bij aan het vergroten van werkgeluk van mensen binnen organisaties. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen jouw eigen werkgeluk te vergroten? Of het werkgeluk binnen jouw organisatie? Neem dan een kijkje op onze Werkgeluk-pagina.

Geschreven door: Klazina Oldenhuis