Over ICM opleidingen & trainingen - Onze werkwijze

Als je bij ons een training of opleiding volgt, doe je meer dan leren. Je groeit en verandert. Dat is onze belofte aan jou. Maar hoe maken wij dit waar? Wat is onze werkwijze en onze visie op leren?

Uitgangspunt bij ICM is jouw persoonlijke groei. Na een training of opleiding heb je meer kennis, andere vaardigheden en meer zelfvertrouwen. Het gevolg? Je presteert beter op je werk en je hebt meer (werk)plezier.

Maar persoonlijke groei en betere prestaties ontstaan niet vanzelf. Wij geloven in 6 factoren die het succes van jouw persoonlijke verandering bepalen.

De 6 factoren voor succes

1. Prestatiegericht

Een training of opleiding is meer dan informatieoverdracht. Wij vertalen deze kennis ook naar jouw praktijk. Met praktische opdrachten, een persoonlijk actieplan, maar ook met individuele coaching garanderen wij dat jouw leren en presteren ook tot zichtbare verandering leidt. Bij ICM staat het resultaat van de cursus altijd gelijk aan resultaat op je werk.

2. Coaching

Jouw trainer of docent is ook je persoonlijke coach. Tijdens de training leert hij je kennen, ervaart hij wat jij wilt en gaat hij samen met jou aan de slag. Praktisch, helder en doelgericht. En na afloop? Dan neemt hij afscheid van je met een oprecht en persoonlijk advies. Waar jij verder mee komt.

3. Samen

Samen leer je sneller en beter. Daarom heb je veel interactie en reflectie met mede-cursisten tijdens de training. Maar ook na een trainingsdag – op je werk – is van en met elkaar leren de meest effectieve manier om stappen te maken. Collega’s zijn in het leertraject dus onmisbaar.

4. Persoonlijk leerpad

Wij kunnen alles voor je organiseren, maar jij bepaalt wat. Op basis van jouw wensen, interesses en kwaliteiten, stippel jij jouw persoonlijk leerpad uit. Wil je hierbij ondersteuning, dan doen we samen met jou een intake, zodat een leertraject ook echt als jouw individuele maatwerk voelt.

5. Plezier

ICM gelooft in de kracht van plezier, van samen onderzoeken waar je goed in bent en dus blij van wordt. Dus zorgen wij voor een veilig en ontspannen leerklimaat en dagen je uit om op zoek te gaan naar jouw talent, jouw creativiteit, maar ook naar jouw blijdschap en jouw lol. Want ook jij weet: bij plezier begint elke succesvolle verandering!

6. 24/7 en locatie-onafhankelijk

Om te groeien en te veranderen heb jij een leeromgeving nodig die je ook helpt en inspireert op dagen dat er geen training of opleiding is. Daarom heeft ICM voor jou een online leeromgeving, tjokvol interessante artikelen en video’s, maar ook met blogs van trainers en docenten en met meningen en reacties van andere cursisten. Leuk en leerzaam!