Overweeg je een management- of leiderschapstraject? Dan vinden wij het logisch dat je wilt weten met wat voor soort trainer je te maken krijgt. Net als jij stellen wij hoge kwaliteitseisen. Een trainer kan jou immers niet verder ontwikkelen dan hij of zij zelf ontwikkeld is. Op deze pagina lees je over onze kijk op trainers, met wie wij graag samenwerken en wat jij daarvan merkt.

  1. Wij vinden het belangrijk dat het denken en doen van onze trainers naadloos aansluit op hoe wij bij ICM naar leiderschap kijken. Wij geloven dat goed leiderschap inhoudt dat je sensitief en zelfbewust bent en handelt vanuit je visie, waarden en overtuigingen. Dat gaat volgens ons hand in hand met je kwetsbaar op durven stellen, het geven van oprechte persoonlijke aandacht en het zien én benutten van het volledig potentieel van de ander en jezelf. We werken daarom samen met trainers die zichzelf door en door kennen, in staat zijn te reflecteren en constant aan hun eigen ontwikkeling werken om onze cursisten zo goed mogelijk te begeleiden.
  2. Als we kennismaken met een nieuwe trainer, dan vragen we hem of haar een korte sessie te verzorgen. We zijn echt op zoek naar parels, dus we laten ons hierbij graag van onze sokken blazen! Als logische basisvoorwaarden stellen we dat onze trainers inspirerende bijeenkomsten verzorgen waarbij ze een veilige sfeer creëren, verschillende effectieve werkvormen gebruiken en de leerbehoefte van de groep centraal stellen.
  3. Onze trainers hebben brede ervaring in het werkveld. Dat houdt in dat ze werkervaring hebben als manager en in de praktijk de toegevoegde waarde van goed leiderschap hebben ervaren bij zichzelf en hun organisatie. Dat maakt dat onze trainers situaties hebben meegemaakt die jij misschien nu ook doormaakt. Doordat onze trainers hun eigen ontwikkelreis kunnen delen en snappen wat jou bezighoudt, vormen ze een bron van inspiratie.
  4. Onze trainers zijn tevens coaches. Daardoor kunnen ze individuele leerbehoeftes beantwoorden en jou één-op-één begeleiden in je ontwikkeling.
  5. Wij zoeken diversiteit in onze trainerspoule. Dat houdt in dat we streven naar een goede balans tussen mannen en vrouwen maar ook tussen mensen met verschillende levenservaringen.

Wat heb jij hier als deelnemer aan?

Het resultaat van bovenstaande punten? Dat we een fantastische poule met bevlogen, inspirerende en ambitieuze mensen om ons heen hebben verzameld die erop gebrand zijn jou verder te helpen. We zijn er zeker van dat je in een vertrouwde en veilige leeromgeving terechtkomt en we kunnen garanderen dat wat je op onze website leest over leiderschap, je ook echt in je traject zult ervaren.

Onze trainers zijn bovendien mensen aan wie je je kunt optrekken, doordat zij dankzij hun brede praktijkervaring ook hun eigen ontwikkelreis hebben doorgemaakt. Als vraagbaak en mentor zetten zij zich met hart en ziel in voor de ontwikkeling van mensen en hun organisaties. Daar zijn wij trots op.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Onze studieadviseurs zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op het nummer 030 – 29 19 888. Je kunt ook je vragen stellen door te mailen naar info@icm.nl.