IT

Beste Opleider van Nederland

Op deze pagina vind je de beroepen binnen de beroepsgroep IT met een goede baankans en de mogelijkheden om je om- en bij te scholen bij ICM.

Wij hebben met zorg opleidingen en trainingen uitgekozen die je helpen bij het maken van je carrièreswitch, de verdieping op te zoeken binnen je huidige functie of relevante competenties en vaardigheden te ontwikkelen.

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie en persoonlijk advies? We zijn te bereiken op 030 – 29 19 888 van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur of laat hier je vraag achter.

Informatiemanager

Als informatiemanager sla je een brug tussen de IT-wereld en de business wereld. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van informatiebehoeften vanuit de organisatie naar IT-oplossingen. Je fungeert als opdrachtgever voor de IT-afdeling, maar bent geen onderdeel van de IT-afdeling. Daarom is het niet nodig om diepgaande kennis te hebben van IT. Wel is het is belangrijk dat je de IT-taal begrijpt.

Competenties
Accuratesse | Analytisch |Conceptueel denken | Initiatief nemen

Persoonstype

  • Succesvolle werker: Als succesvolle werker ga je doelgericht, efficiënt en motiverend te werk. Een complex probleem maak je simpel en overzichtelijk.
  • Waarnemer: Als waarnemer ben je vaak gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Je bent leergierig, zonder oordeel en in tijden van crisis blijf je kalm. Je laat je niet zomaar uit het veld slaan.

Baankans: De kans op een baan als informatiemanager groeit enorm door de verschillende soorten informatiemanagers. Je baankans is dus goed.

(Nationale Beroepengids, 2021)

(Junior) applicatie- of functioneel beheerder

Als applicatie- of functioneel beheerder zorg je voor goede bruikbaarheid van applicaties (programma’s met een uitvoerende functie) voor gebruikers. Het is belangrijk dat de applicaties goed worden onderhouden en continu worden getest. Zo blijven de applicaties up-to-date en gebruiksvriendelijk. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor klanten of werknemers en werk je vaak als tussenpersoon voor bedrijven die zelf geen tijd of expertise hebben om zich te buigen over applicaties.

Competenties
Accuraat | Analytisch | Anticiperen | Klantgericht

Persoonstype

  • Waarnemer: Als waarnemer ben je vaak gespecialiseerd in een bepaald vakgebied. Je bent leergierig, zonder oordeel en in tijden van crisis blijf je kalm. Je laat je niet zomaar uit het veld slaan.
  • Gever: Als gever ben je goed in de omgang met anderen. Dienstbaarheid en goedkeuring zijn voor jou belangrijk.
  • Bemiddelaar: Als bemiddelaar handel je naar het belang van de groep. Je kunt goed luisteren en je bent flexibel.

Baankans: Zoals in vele IT functies is er veel werkgelegenheid als applicatie- of functioneel beheerder.

(Nationale Beroepengids, 2021)