Accountancy & Financiën

Beste Opleider van Nederland

Op deze pagina vind je de beroepen binnen de beroepsgroep Accountancy & Financiën met een goede baankans en de mogelijkheden om je om te scholen bij ICM.

Wij hebben met zorg opleidingen en trainingen uitgekozen die je helpen bij de eerste stap naar een toekomstige functie of de verdieping op te zoeken binnen je huidige functie.

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie en persoonlijk advies? We zijn te bereiken op 030 – 29 19 888 van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur of laat hier je vraag achter.

Assistent Controller

Als assistent controller ben je de rechterhand van de financial controller. Je houdt je bezig met financiële werkzaamheden, zoals het maken van de maandrapportages, het inboeken van kasbetalingen, bankafschriften en inkomende facturen.

Competenties
Accuraat | Analytisch | Financieel bewustzijn | Klantgericht

Leerpad
Door het volgen van de opleiding Assistent Controller bouw je relevante kennis en vaardigheden op die zorgen voor een goed fundament voor jouw ontwikkeling als Assistent Controller. Het volgen van deze cursussen is een advies en bieden we aan als hulpmiddel om de volgende stap te zetten in je loopbaan.

Financial Controller

Als financial controller ben je een spin in het web van je organisatie. Je houdt je bezig met het opstellen van financiële rapportages, begrotingen, balansen en jaarrekeningen. Daarnaast ondersteun en adviseer je het management bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken.

Competenties
Analytisch | Besluitvaardig | Financieel bewustzijn | Conceptueel denken | Innovatief

Leerpad
Als je nog geen ervaring hebt in de financiële sector adviseren we het volgen van de opleiding Assistent Controller en Financial Controller als pakket. Door deze opleidingen te volgen word klaargestoomd tot volwaardige strategische speler in de organisatie. Het volgen van deze opleidingen is een advies en bieden we aan als hulpmiddel om de volgende stap te zetten in je loopbaan.

Business Controller

Als business controller adviseer je de organisatie over het nemen van (strategische) besluiten op basis van financiële data. Je buigt je over vragen als: waar laten we nu geld en kansen liggen? Wat is onze huidige positie? En waar willen we naartoe? Het grote verschil tussen de financial controller en de business controller is dat de eerstgenoemde zich bezighoudt met de huidige situatie en de laatstgenoemde kijkt naar de toekomst.

Competenties
Analytisch | Overtuigen | Communicatief vaardig | Financieel bewustzijn | Kritisch denken

Leerpad
Het is belangrijk dat je al een aantal jaar werkzaam bent als controller als je Business Controller wilt worden, waarbij je ervaring hebt opgedaan met het analyseren en beoordelen van organisatiecijfers en rapportages. Heb je nog geen ervaring, dan kunnen de opleidingen Assistent Controller en Financial Controller een geschikte basis zijn voor de opleiding Business Controller.