Zo creëer je de optimale thuiswerksituatie

Dat we in maart 2020 plotseling allemaal verplicht thuiswerkten, benutte Kilian Wawoe als een startpunt voor een nieuw onderzoek. Hij is als onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en besloot zich te verdiepen in hoe mensen het verplichte thuiswerken ervaarden. Zijn belangrijkste conclusie? Mensen verschillen enorm in de mate waarin ze thuiswerken waarderen en het is belangrijk om hier als organisatie op in te spelen. Hoe je dat doet deelde Kilian in zijn workshop op de ICM Kennisparade 2022.

Verschillen in generaties

“Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat mensen thuiswerken enorm verschillend ervaren. Het viel me vooral op dat er een grote groep is waarvoor thuiswerken niet prettig is. Dit zijn voornamelijk mensen uit de jongere generatie(s). Zij hebben vaak minder ruimte, geen eigen werkkamer en minder kennis en kennissen paraat. Dit maakt het thuiswerken niet makkelijk. Daar tegenover heb je mijn eigen generatie van veertigers die veelal meer ruimte hebben, een eigen werkkamer en kinderen. Bovendien hebben ze reeds veel kennis en kennissen opgedaan in hun carrière waar ze op terug kunnen vallen. Voor hen is thuiswerken relatief prettig en het maakt de balans tussen werk en privé zelfs vaak makkelijker.”

Er moeten meer richtlijnen, plannen en handvatten komen

“De conclusie is dus dat er veel verschil in werknemers is wat betreft hun ervaring met thuiswerken. Echter, veel organisaties negeren deze verschillen en maken de fout om te denken dat iedereen het thuiswerken hetzelfde ervaart. Ze schetsen alleen kaders voor thuiswerkbeleid en geven werknemers minimale richtlijnen. Vervolgens moeten werknemers er zelf uitkomen. Naar mijn idee gaan organisaties hiermee enorm de mist in. Werknemers hebben baat bij duidelijke richtlijnen, plannen en handvatten zodat ze goed weten wat er van ze wordt verlangd en verwacht. Alleen een kader is hiervoor niet genoeg.”

Tips om de voordelen van thuiswerken te behouden

“Daarom wil ik de resultaten van mijn wetenschappelijke onderzoek gebruiken om best practices, tips en concrete handvaten te geven over hoe we de voordelen van thuiswerken behouden terwijl we de nadelen wegnemen.

Thuiswerken kan bijvoorbeeld leiden tot winst in productiviteit. Dat is een enorm voordeel. Maar hoe bereik je die productiviteitswinst? Hiervoor heb ik een reeks aan praktische tips voor zowel organisaties en teams als op individueel niveau. Deze staan uitgebreid in mijn whitepaper, dat je vindt als bijlage bij dit artikel.”

In zijn workshop op de ICM Kennisparade 2022 deelde Kilian op een praktische en laagdrempelige manier de ‘nieuwe manier van werken’ sinds de coronacrisis. Hij vertelde wat je kunt doen om thuiswerken zo optimaal mogelijk in te zetten, zodat het voor iedere werknemer prettig en productief is.

Nieuwsgierig naar meer van onze evenementen? Bekijk onze agenda.

Whitepaper ‘Samenwerken en het kantoor ná corona’

Wil je de bevindingen van Killians onderzoek rustig doorlezen? Bekijk dan zijn whitepaper ‘Samenwerken en het kantoor ná corona’.