Zo richt je een werkplek optimaal in

Wat kunnen werkgevers, HR-professionals of werknemers zelf doen om een werkplek optimaal in te richten? Deze vraag beantwoordde Arnold Bakker tijdens zijn workshop op de ICM Kennisparade 2022. Arnold is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Al meer dan 25 jaar focust hij zich in zijn onderzoeken op hoe je werkplekken zo inricht dat werknemers met plezier hun werk verrichten.

Het Job-Demands Resources model

Arnold ontwikkelde samen met collega-onderzoekers het bekende Job Demands-Resources model. In dit model worden werkomstandigheden opgedeeld in twee onderdelen: de taakeisen van een werknemer en de hulpbronnen die een werknemer in kan schakelen. Het model stelt dat er een goede balans tussen deze twee moet zijn om het welzijn van werknemers te optimaliseren.

Zo kun je als werkgever prima uitdagend werk bieden dat hoge taakeisen stelt. Echter, het is dan wel noodzakelijk dat de werknemer tegelijkertijd verzekerd is van voldoende hulpbronnen, zodat hij of zij het werk zonder te veel stress of werkdruk kan verrichten. Bij hulpbronnen kun je denken aan een andere collega die dient als mentor of een training, zodat de werknemer zich competent genoeg voelt en voldoende kennis heeft de taak te voltooien.

Job crafting en Playful work design

Tijdens de ICM Kennisparade besteedde Arnold aandacht aan de rol van job crafting en playful work design in het creëren van een optimale werkomgeving. Job crafting is het optimaliseren van je eigen werkomgeving als werknemer. Dit doe je bijvoorbeeld door proactief op zoek te gaan naar uitdagingen, te vragen om steun en je werk te reduceren als het te veel wordt. Playful work design is het speels aanpakken van de taken die je uitvoert, terwijl de werkinhoud hetzelfde blijft. Zo maak je er bijvoorbeeld een spel van om 50 mails in een uur weg te werken of gebruik je een gevatte, humoristische opmerking om een slaperige collega te betrekken in een vergadering.

Door het succesvol toepassen van job crafting en playful work design wordt werk leuker en interessanter om uit te voeren. Zo kunnen werknemers hun eigen bevlogenheid, welzijn en motivatie bevorderen.

Workshop tijdens de ICM Kennisparade

In zijn workshop op de ICM Kennisparade ging Arnold in op de vraag hoe je werkplekken optimaal inricht. Hij richt zich hierbij zowel op de rol van leidinggevenden als die van HR-professionals en werknemers zelf. Via een combinatie van theorie, praktijk en interactie ging Arnold in op de begrippen job crafting en playful work design.

Ben je nieuwsgierig naar onze andere evenementen? Bekijk onze agenda.