Werk slimmer. Bepaal een doel!

Iedereen wil slimmer werken. Jij ook. Toch? Tuurlijk! Lees daarom even verder. Maar, bepaal wel eerst een doel: wat wil je weten over slimmer werken?

Heb je een doel gesteld? Super! Je werkt nu al slimmer. Echt waar. Zo gemakkelijk gaat dat.

Hoe kan dat?

Met een doel zet je je brein effectiever in. Je luistert beter, ziet meer, snapt dingen sneller. Een doel geeft jouw brein namelijk richting. Focus. Je brein bestaat uit een bewust en een onbewust deel. Het probeert beide delen zo energiezuinig mogelijk in te zetten. Je onbewuste brein geeft daarom niet alles wat je registreert door aan je bewuste brein. Je zou helemaal gek worden! Het geeft alleen ‘belangrijke’ dingen door. En daar zit ‘m nu net de crux.

Jij bepaalt!

Jij bepaalt zelf wat belangrijk is! En dat doe je met een doel. Stel jezelf bewust een doel en je onbewuste gaat voor je aan de slag. Zo gauw het iets tegenkomt dat bijdraagt aan het gestelde doel, krijg je hiervan een seintje. Die seintjes ervaar je nu vaak als ingevingen: ‘ik had opeens een ontzettend goed idee’. In werkelijkheid had je niet ‘opeens’ een heel goed idee. Je onbewuste was al een tijdje voor je aan het zoeken en gaf het beste idee aan je bewuste brein door.

Gebruik deze slimme breintruc voor alles wat je wilt. Hoe heet die ene acteur ook al weer? Niet op broeden, gewoon doorgaan met wat je aan het doen bent. Je onbewuste gaat lekker voor je aan de slag en geeft het juiste antwoord aan je door!

Kan ook voor belangrijkere zaken. Je moet een presentatie geven en zoekt een pakkende anekdote om mee te starten. Zet de vraag uit bij je onbewuste, zet zelf alvast een goed midden- en eindstuk op en die anekdote schiet je ‘vanzelf’ te binnen. Met dank aan je onbewuste dus.

Tijdgebonden…

Je onbewuste is wel een volhouder. Soms moet je ‘m daarom even afremmen.  Anders schieten je met Pasen nog steeds originele kerstcadeautjes te binnen. Gebruik daarom de T van tijdgebonden. Of – nog beter – stel jezelf een nieuw doel.

Veel plezier met slimmer werken!